Jak a kdy říct příteli o peníze?

Anonymní
26.5.22 19:26

Jak a kdy říct příteli o peníze?

Prosím holky, NESUĎTE mne. Jsem opravdu ve špatné finanční situaci, jsem částečný invalidní důchodce, takže více práce pro mne nyní nepřichází v úvahu.

Našla jsem si nového přítele. Je z Německa. Výborně si rozumíme, je nám spolu zatím hezky… on dělá programátora, já podnikám v oblasti internetového marketingu. Seznámili jsme se přes společné hobby.

Problém je v tom, že já jsem v poslední době v podnikání na štíru. Lovím zakázky, kde se dá, ale melu teď doslova z posledního.

Partnerovi se daří finančně velmi dobře. A tak mě napadlo – nesmírně se za to stydím – požádat ho o finanční podporu, jejíž výši bych nechala na něm.

Jsme spolu teprve ca 14 dní, to je mi jasné, že na něj ještě nemůžu vybalit… ale už jsem mu říkala před začátkem chození, že ekonomická situace v ČR teď není nic moc. Vlastně ani nevím, jestli ho někdy o pomoc požádám, fakt mi to přijde strašně ponižující. Já nevím, co byste dělaly na mém místě?

Prosím nepište, ať řeším finance spíš třeba s rodinou – prakticky žádnou nemám. Díky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14955
26.5.22 19:31

Ne takhle brzo bych ho určitě o žádnou podporu nebo půjčku nežádala. Budeš vypadat, že vyhledáváš známosti za tímto účelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
26.5.22 19:31

Pokud o ten vztah nechceš přijít, tak tohle okamžitě vypusť z hlavy. Jste spolu 14 dní, tak to jste se mohli vidět kolikrát? Max. 3×? Na mě to někdo po takové době zkoušet tak uteču co mi síly budou stačit. Vypadá to z tvé strany vyloženě účelově. Přemýšlela bych nad tím nejdřív po půl roce a i tehdy bych byla ochotná poskytnout částky max do 10k a určitě ne opakovaně.

Nemáš jiné možnosti získání financí? Změna práce, přibrání nějaké jednodušší brigády, sociální dávky?

• Citovat
  • Upravit
Parninas
26.5.22 19:34

Mimochodem teď budu totálně věštit, ale jestli to tvé podnikání je nějaká forma MLM (protože vážně nevím co jiného si představit pod tvým popisem internetového marketingu), tak se na to vykašli co nejdřív to půjde. Akorát se budeš dostávat do čím dál větší řitě.
Jestli je to solidní práce, tak se omlouvám. Jen mě to tak napadlo.

• Citovat
  • Upravit
53518
26.5.22 19:37
@Anonymní píše:
Prosím holky, NESUĎTE mne. Jsem opravdu ve špatné finanční situaci, jsem částečný invalidní důchodce, takže více práce pro mne nyní nepřichází v úvahu.

Našla jsem si nového přítele. Je z Německa. Výborně si rozumíme, je nám spolu zatím hezky… on dělá programátora, já podnikám v oblasti internetového marketingu. Seznámili jsme se přes společné hobby.

Problém je v tom, že já jsem v poslední době v podnikání na štíru. Lovím zakázky, kde se dá, ale melu teď doslova z posledního.

Partnerovi se daří finančně velmi dobře. A tak mě napadlo – nesmírně se za to stydím – požádat ho o finanční podporu, jejíž výši bych nechala na něm.

Jsme spolu teprve ca 14 dní, to je mi jasné, že na něj ještě nemůžu vybalit… ale už jsem mu říkala před začátkem chození, že ekonomická situace v ČR teď není nic moc. Vlastně ani nevím, jestli ho někdy o pomoc požádám, fakt mi to přijde strašně ponižující. Já nevím, co byste dělaly na mém místě?

Prosím nepište, ať řeším finance spíš třeba s rodinou – prakticky žádnou nemám. Díky.

Jestli ho chceš vystrašit, tak si o peníze řekni. Odradí ho to. Nemůžeš něco prodat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16210
26.5.22 19:39

A před 14 dny bys svou situaci řešila jak? Doporučuju udělat to stejně i teď.
Ano, nech se od něj pozvat na večeři nebo na výlet, vysvětli mu i fakt, že ty teď na podobné aktivity nemáš prostředky a nemůžeš mu to oplatit. To je ovšem maximum, které čerpej. Případně mě ještě napadá, jestli tvoje podnikání nejde spojit s jeho kontakty, ale tam si musíš být jistá kvalitou tebou nabízených služeb, potom bych si tedy řekla, jestli by ti mohl pomoct lépe rozjet podnikání. Peníze jako takové ale opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
26.5.22 19:40

Po 14 dnech vztahu bych fakt nežádala o nic, to je vyloženě trapné a nejspíš by ten vztah hodně rychle skončil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
26.5.22 19:44

To je fakt nekdo tak blbej??? doufam, ze te kopne do riti a nebude tě dotovat :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2656
26.5.22 19:50

Holka určitě ne!!! To je nejspolehlivější cesta, jak o přítele pokud se tak vůbec po 14 dnech dá nazvat přijít. Každý normální chlap by vzal zpátečku.
Finance si budeš muset vyřešit sama. A pokud o vztah stojíš jet podle standardního modelu. Tedy nějaké společné řešení peněz až v době, kdy spolu budete žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24831
26.5.22 19:50

14 dní je málo..zatni zuby
jinak přijdeš o vztah i o důstojnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20899
26.5.22 19:51
@Parninas píše:
Mimochodem teď budu totálně věštit, ale jestli to tvé podnikání je nějaká forma MLM (protože vážně nevím co jiného si představit pod tvým popisem internetového marketingu), tak se na to vykašli co nejdřív to půjde. Akorát se budeš dostávat do čím dál větší řitě.
Jestli je to solidní práce, tak se omlouvám. Jen mě to tak napadlo.

Ještě to může být youtuber, tiktoker, influencer apod. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.5.22 19:52

A existuje vlastně nějaký bezpečný termín, kdy si říct o peníze? Spís to zaonačit, aby viděl, že si noc moc nemůžu dovolit, aby mi sám něco nabídnul. Nejdřív se bránit a pak si to teda vzít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
26.5.22 19:53

Částečný invalidní důchodce = peníze od státu - důchod, plus podnikání.
Jo holka, hokt budeš muset i jako invalidní důchodce hybnout kostrou, aby ses uzivila
Ten nápad říct Němci o penízky mě vyloženě pobavil, nebo ses s ním seznámila již účelové, což?
Prý finanční podporu..holka,,není ti tvůj otec nebo deda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Parninas
26.5.22 19:55
@Cenarius píše:
Ještě to může být youtuber, tiktoker, influencer apod. :D
:mrgreen:
No dobře, ale to snad normální osoba nemá jako hlavní job pokud není schopná vydělat plnohodnotný příjem, ne? :lol: Já teda na těchto povoláních(?) nevidím nic špatného, ale myslet si, že se tím od začátku můžu plně živit, je velmi vtipná představa.
  • Citovat
  • Upravit
2650
26.5.22 19:59

Hledáš peněženku nebo vztah?

Btw. Ekonomická situace není dobrá ani v Německu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí