Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak chapete toto? Děti jsou kotvy, ktere drzi matcin zivot.? ![]()
Chapu to tak, ze diky detem je pro matky vzdy duvod zit. Je ukotvena laskou k diteti a nehrouti se nebo si nesahne na zivot kvuli necemu, co neni zasadni. Deti davaji jejimu zivotu smysl a smer.
@BloomingGorgeous Chápu to stejně. Kdyby matka děti neměla, klidně by se šla zabít, ale kvůli dětem to neudělá.
@BloomingGorgeous píše:
Chapu to tak, ze diky detem je pro matky vzdy duvod zit. Je ukotvena laskou k diteti a nehrouti se nebo si nesahne na zivot kvuli necemu, co neni zasadni. Deti davaji jejimu zivotu smysl a smer.
@Jolisek bez dalšího kontextu to chápu jako nic nerikajici výkřik.
@BloomingGorgeous píše:
Zní to sice hezky, ale normální ženská to takhle má i bez dětí. Tvoje definice dělá z bezdětných žen psychický trosky potácející se životem od ničeho k ničemu. ![]()
@Janli píše:
Zní to sice hezky, ale normální ženská to takhle má i bez dětí. Tvoje definice dělá z bezdětných žen psychický trosky potácející se životem od ničeho k ničemu.
Přesně tak. Spousta lidí je bezdětnych z ne vlastního rozhodnutí a smysl života si najdou v něčem jiném. Já si myslím, že obecně není dobre pro ženu matku mít jen jediný smysl života své dítě/děti. Vždy je dobré mít alespoň tři záchytné body.
@janickaIII píše:
Přesně tak. Spousta lidí je bezdětnych z ne vlastního rozhodnutí a smysl života si najdou v něčem jiném. Já si myslím, že obecně není dobre pro ženu matku mít jen jediný smysl života své dítě/děti. Vždy je dobré mít alespoň tři záchytné body.
proc zrovna tri? ![]()
mne se zda ze je to dost individualni…
@Janli píše:
Zní to sice hezky, ale normální ženská to takhle má i bez dětí. Tvoje definice dělá z bezdětných žen psychický trosky potácející se životem od ničeho k ničemu.
@murry píše:
proc zrovna tri?
mne se zda ze je to dost individualni…
Protože 3 body jsou ještě zvladnutelne a pravděpodobnost, že se něco najednou podela ve dvou oblastech najednou je menší, než když se zaměřís na jednu nebo dvě oblasti.
Já to ukotvení nevnímám negativně. S dětmi se mnoho změní, život má smysl, řád, kontinuitu, linii s předky, mateřská láska je nezaměnitelná, nekonečná, člověk už nikdy není sám za sebe.
@andelka83 píše:
Já to ukotvení nevnímám negativně. S dětmi se mnoho změní, život má smysl, řád, kontinuitu, linii s předky, mateřská láska je nezaměnitelná, nekonečná, člověk už nikdy není sám za sebe.
Můj život měl řád, kontinuitu a smysl i bez dětí. Děti daly mému životu další rozměr, ale fakt nemám pocit, že bych před nimi nežila. Jako kdyby bezdětná žena byla méněcenná
. Jestli jste začaly žít až s dětmi, tak to potěš!