Jak by jste to chápali?

287
1.6.18 22:29

Jak by jste to chapali?

Jak chapete toto? Děti jsou kotvy, ktere drzi matcin zivot.? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.6.18 22:35

Jako, že jsou koule u nohy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.18 22:35

Chapu to tak, ze diky detem je pro matky vzdy duvod zit. Je ukotvena laskou k diteti a nehrouti se nebo si nesahne na zivot kvuli necemu, co neni zasadni. Deti davaji jejimu zivotu smysl a smer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.18 22:37

@BloomingGorgeous Chápu to stejně. Kdyby matka děti neměla, klidně by se šla zabít, ale kvůli dětem to neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
1.6.18 22:50
@BloomingGorgeous píše:
Chapu to tak, ze diky detem je pro matky vzdy duvod zit. Je ukotvena laskou k diteti a nehrouti se nebo si nesahne na zivot kvuli necemu, co neni zasadni. Deti davaji jejimu zivotu smysl a smer.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
salamio
1.6.18 22:51

Což ovšem není moc dobré vysvědcění pro takovou psýché.

• Citovat
  • Upravit
14313
1.6.18 23:12

@Paralenka červená No do určitého věku ano… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
1.6.18 23:27

@Jolisek bez dalšího kontextu to chápu jako nic nerikajici výkřik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.6.18 23:28
@BloomingGorgeous píše:
Chapu to tak, ze diky detem je pro matky vzdy duvod zit. Je ukotvena laskou k diteti a nehrouti se nebo si nesahne na zivot kvuli necemu, co neni zasadni. Deti davaji jejimu zivotu smysl a smer.

Zní to sice hezky, ale normální ženská to takhle má i bez dětí. Tvoje definice dělá z bezdětných žen psychický trosky potácející se životem od ničeho k ničemu. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10651
1.6.18 23:32
@Janli píše:
Zní to sice hezky, ale normální ženská to takhle má i bez dětí. Tvoje definice dělá z bezdětných žen psychický trosky potácející se životem od ničeho k ničemu. :nevim:

Přesně tak. Spousta lidí je bezdětnych z ne vlastního rozhodnutí a smysl života si najdou v něčem jiném. Já si myslím, že obecně není dobre pro ženu matku mít jen jediný smysl života své dítě/děti. Vždy je dobré mít alespoň tři záchytné body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
1.6.18 23:44
@janickaIII píše:
Přesně tak. Spousta lidí je bezdětnych z ne vlastního rozhodnutí a smysl života si najdou v něčem jiném. Já si myslím, že obecně není dobre pro ženu matku mít jen jediný smysl života své dítě/děti. Vždy je dobré mít alespoň tři záchytné body.

proc zrovna tri? :lol:
mne se zda ze je to dost individualni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109874
1.6.18 23:45
@Janli píše:
Zní to sice hezky, ale normální ženská to takhle má i bez dětí. Tvoje definice dělá z bezdětných žen psychický trosky potácející se životem od ničeho k ničemu. :nevim:
:palec:
deti jsou pouze kousek zivota
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
2.6.18 00:10
@murry píše:
proc zrovna tri? :lol:
mne se zda ze je to dost individualni…

Protože 3 body jsou ještě zvladnutelne a pravděpodobnost, že se něco najednou podela ve dvou oblastech najednou je menší, než když se zaměřís na jednu nebo dvě oblasti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
2.6.18 00:18

Já to ukotvení nevnímám negativně. S dětmi se mnoho změní, život má smysl, řád, kontinuitu, linii s předky, mateřská láska je nezaměnitelná, nekonečná, člověk už nikdy není sám za sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.6.18 00:27
@andelka83 píše:
Já to ukotvení nevnímám negativně. S dětmi se mnoho změní, život má smysl, řád, kontinuitu, linii s předky, mateřská láska je nezaměnitelná, nekonečná, člověk už nikdy není sám za sebe.

Můj život měl řád, kontinuitu a smysl i bez dětí. Děti daly mému životu další rozměr, ale fakt nemám pocit, že bych před nimi nežila. Jako kdyby bezdětná žena byla méněcenná :roll:. Jestli jste začaly žít až s dětmi, tak to potěš!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová