Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud není důvod, tak se čípek neměří. Jinak změna může být klidně během pár hodin..
a to z totál nepřipravenosti na porod ![]()
@martina.se čili důvodem je právě to, co jsme zmínila - jo? Bolesti, tvrdnutí atd…? Standardně se tedy čípek neměří? myslím - v rámci rutijních kontrol v poradně? Můj Mudr. během těhotenství vůbec nevyšetřuje vaginálně… tak si říkám - jak by se poznalo, že je tam něco blbě… ![]()
Můj gynekolog standartně vyšetřuje od nějakého 30tt pohmatem. Ultrazvukem až když se mu něco nezdá…
U prvního těhotenství se mi zkrátil čípek na CS 4 během asi 3 dnů (měla jsem ale zmiňované velké tvrdnutí), může to být ale opravdu klidně pár hodin.
@Anonymní píše:
@martina.se čili důvodem je právě to, co jsme zmínila - jo? Bolesti, tvrdnutí atd…? Standardně se tedy čípek neměří? myslím - v rámci rutijních kontrol v poradně? Můj Mudr. během těhotenství vůbec nevyšetřuje vaginálně… tak si říkám - jak by se poznalo, že je tam něco blbě…
můj to dělal od 36 tt, dřív opravdu ne… když jsem chodila na rizikovou do FN, tak tam občas číhli utz, ale jinak fakt ne ![]()
Ahoj holky.
Myslím tím, když nejsou žádné velké problémy (jako časté tvrdnutí břicha, bolesti, předčasné kontrakce atd.)…
Nevíte náhodou, jak často se během 3. trimestru měří děložní čípek??
A když už se ptám - nevíte jak rychle se čípek může zkrátit na nějakou nebezpečnou velikost? Je to otázka třeba dnů nebo to tak rychlé není…?
Děkuju!