Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, máme koupený bazén Marimex s pískovou filtrací, jak často se má prosím filtrace pouštět? děkuji
Pár hodin denně. Když je chladno a moc se nekoupe, stačí třeba 3, když je horko a hodně se koupe, tak klidně i 8-10h.
Musis vedet kolik kubiku vody ma bazen a kolik kubiku filtrace prefiltruje za hodinu a podle toho stanovit alespon minimalni pocet hodin filtrace. Obecne kdyz je vedro, tak muze bezet klidne cele odpoledne.
Vis, ze porusujes pravidla? Jinak my cistime 2× denne 3 hodiny.
Ahoj, prosím o radu, pořídila jsem pro děti bazén s tím nafukovacím límcem s kartušovou filtrací a vlasntě vůbec nevím, jak často jí používat - je tam uvedeno několik hodin.
To znamená, že musí jet denně? I když se třeba týden nebudeme koupat? Předpokládám, že při puštění filtrace se nesmíme koupat z bezpečnostních důvodů, je to tak…
moc děkuji za rady!
U nás teda filtrace běží každý den, je nastavena časovačem, že se spustí vždycky v 11 hodin, tak víme že se v té době nemáme chodit koupat.
Tady u té žádný časovač není, to musím pouštět sama, ale nevím, na jak dlouho
Musí jet denně, jinak se ti voda zkazí. Na doporučenou délku čištění se zeptej obchodníka a kup si časovač do zásuvky. Stojí pár stovek a nebudeš nato muset myslet.
@lumpisek u naší taky časovač nebyl, ten se dokoupil zvlášť a pichne se do zásuvky a do toho se pichne ta filtrace a je to bez práce, nemusíme na to myslet ani ve dnech kdy nejsme doma, nebo se nekoupeme.
Máme bazén na zahradě kam jezdíme pouze o víkendech, takže nám denně filtrace nejede a vodu máme čistou. Filtraci pouštíme když tam jsme, na jak dlouho nedokážu odhadnout. Máme ale pískovou, ta je účinnější. Přes týden je bazén zakrytý plachtou.
@lumpisek Casovac se da koupit za par korun, podle navodu ma jet filtrace min. 4hod denne. Krom toho jsem docela v soku, ze nekteri lezou do bazenu a mají jej pripojeny do zásuvky, to fakt nechapu.
@Zumpa píše:
@lumpisek Casovac se da koupit za par korun, podle navodu ma jet filtrace min. 4hod denne. Krom toho jsem docela v soku, ze nekteri lezou do bazenu a mají jej pripojeny do zásuvky, to fakt nechapu.
u toho bazénu je v návodu uvedeno právě několik hodin
tak jsem potřebovala od vás poradit, kolik to v reálu vlastně je. Je čerstvě napuštěný, tak aby mi vydržel. Ještě do něj musím asi hodit nějakou chemii - to taky teď studuju, co vlastně ![]()
kdybyste mi poradily i s tímto, budu moc ráda!
@lumpisek chtelo by alespon 2× 2 hod za den. chemii mame chlor v plovaku, projasnovac, chkor sok, a studna mineral..
Nechávám běžet skoro cely den, když se nekoupeme, nebo pak celou noc..v plovaku mam tablety 4v1 a ještě jednou za čas použiju vlockovac a vyluxuju ![]()