Jak často k babičkám?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.9.23 09:57

Jak často k babičkám?

Už včera jsem si říkala, že bych založila diskuzi a dnes už tu jedno téma bylo, kde se to také probíralo. Jde o to, že s rodinou manžela pořád diskutujeme, jak často dávat děti k babičkám. My jsme vždy chodilii na pravidelné návštěvy, vetšinou na celý den a občas, když jsem šla třeba k lékaři nebo na třídní schůzky, atd., tak byly u nich třeba na 2-3 hodiny. Ale hodně často bereme děti s sebou. Švagr s přítelkyní začali dávat hned od miminka dítě k nim na delší dobu. Teď ve 3 letech, kdy se jim narodilo druhé miminko je to třeba tak, že si prarodiče vezmou tříletého na víkend, aby mu mohla maminka zabalit, pak s ním odjedou na chatu na týden, tam pak za ním přijede druhá babička a s tou je tam dalších několik dní. Po návratu je 1-2 dny doma a zase jde k první babičce. Tak je to teď po narození mladšího a taky o prázdninách, tak nevím, jak plánují dál, dřív od asi 1 roku to byly víkendy+ tak 2 dny v týdnu. Švagr si stěžuje, že syn pak doma zlobí. Netají se tím, že když „je na hlídání, stíhají líp“. Manželovi rodiče si stěžují, že jsem strašně přecitlivělá a nedělali jsme to stejně jako švagr. Je to takhle běžné. Ale pro mě je to prostě už divné. Ani žádná má kamarádka to tak nemá. Vždycky jsem si myslela, že to děláme tak, aby to bylo všem příjemné. Co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6914
4.9.23 10:03

Myslím si to, že švagrovci stojí jako rodiče pěkně za houno a že tohle je vážně extrém.
Dítě je v podstatě odsunuté, místo toho, aby se sžívali s tím, že jsou 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 10:03

Ahoj, tak pokud to je tak jak popisuješ, tak je to docela dost už. To je víc s babičkama než s vlastníma rodičema ne?
Neteř je u babiček tak různě. S jednou babičkou se vídá jeden den v týdnu na celý den, občas na přespání. Vždy jen na jednu noc.
S druhou babičkou se vídá více. Většinou jezdíme (i se mnou, tetou) na odpolední výlety po okolí cca 2× týdně, někdy i o víkendu přijedou. Jednou za čas i přespí, opět na jednu noc.

• Citovat
  • Upravit
2075
4.9.23 10:05

Od mimin na pár hodin v sobotu. Teď na celý víkend u našich (tchyně má ještě i děti od ostatních synů, našeho syna si poňuchňá). V sobotu vyzvedneme u chlapových rodičů dceru a vezeme k našim. Tam jsou do neděle večer, dovezou nám je domů. Syn měl 3 měsíce a byla jsem od něj přes republiku, tak to tolik nehrotím. Nevisíme na sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
4.9.23 10:22

Dělala bych to tak, jak to vyhovuje hlavně vám a dítěti.
Na okolí bych se vykašlala.

Na druhou stranu mé dítě věk 16 let + s babičkou nikdy nebylo ani na výletě. O nějaké dovolené si může nechat zdát.
Jeho sourozenec 2,5 let s ní nebyl ani na procházce. O víkendu a podobném si může nechat zdát.
Kupodivu dítě od švagrové hlídají ok.
Nemají zájem.
Tak možná bych za zájem byla ráda, ale do frekvence bych si kecat nenechala.

• Citovat
  • Upravit
37125
4.9.23 10:28

U nás jsou děti u babiček hodně, mame babicky 3 a všechny mají o děti až abnormální zájem :roll: kolikrát se dohadují mezi sebou, která je bude mít dřív nebo si děti podělí. V lete byly 2 týdny u jedné babicky, pak jel nejstarsi syn k další, tam byl skoro 3 týdny (ale on už je velký a sam si to rozhodl, má tam partu kamaradu, tak je tam rad), skoro každý víkend jsou někde, akorat roční dcera moc nejezdi, tu si ještě moc netroufaji hlídat, je dost náročná. Já jsem zas názoru, ze je třeba nechat i ty prarodiče si vytvořit s dětmi vztah a ten si nevytvoří během návštěvy na odpoledne za moji asistence :nevim: sama sem jako dítě se sestrou trávila minimálně půlku prázdnin u babicky, každý druhy víkend apod, tak mi to přijde prirozene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.9.23 10:32

No a na co se presne ptas…?

Holt nekdo to dite vysoupne z domova k babicce, aby to mel jednodussi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 10:36
@Anonymní píše:
Už včera jsem si říkala, že bych založila diskuzi a dnes už tu jedno téma bylo, kde se to také probíralo. Jde o to, že s rodinou manžela pořád diskutujeme, jak často dávat děti k babičkám. My jsme vždy chodilii na pravidelné návštěvy, vetšinou na celý den a občas, když jsem šla třeba k lékaři nebo na třídní schůzky, atd., tak byly u nich třeba na 2-3 hodiny. Ale hodně často bereme děti s sebou. Švagr s přítelkyní začali dávat hned od miminka dítě k nim na delší dobu. Teď ve 3 letech, kdy se jim narodilo druhé miminko je to třeba tak, že si prarodiče vezmou tříletého na víkend, aby mu mohla maminka zabalit, pak s ním odjedou na chatu na týden, tam pak za ním přijede druhá babička a s tou je tam dalších několik dní. Po návratu je 1-2 dny doma a zase jde k první babičce. Tak je to teď po narození mladšího a taky o prázdninách, tak nevím, jak plánují dál, dřív od asi 1 roku to byly víkendy+ tak 2 dny v týdnu. Švagr si stěžuje, že syn pak doma zlobí. Netají se tím, že když „je na hlídání, stíhají líp“. Manželovi rodiče si stěžují, že jsem strašně přecitlivělá a nedělali jsme to stejně jako švagr. Je to takhle běžné. Ale pro mě je to prostě už divné. Ani žádná má kamarádka to tak nemá. Vždycky jsem si myslela, že to děláme tak, aby to bylo všem příjemné. Co si o tom myslíte?

Jako dítě jsem na tom byla podobně. Taky jsem o prázdninách putovala od babičky k tetě a obráceně. Dokonce se hadaly kdo mě bude hlídat. Tam to nebylo odstrčeni, brala jsem to jako prázdniny :nevim:. Jenom s tetou jsem jezdila vlakem třeba. Zážitek.

Teď? Máme jen jednu hlídací babičku. Ta nejradši hlídá když ona sama chce. Když potřebujeme, tak se vymlouvá ale stejně vyhoví. Je to pak ale znát. Děda hlídal párkrát, pracuje na směny a tak tam je to složitější. Prasknu se, že mi naposledy noční hlídání přišlo vhod. Nějak mi docházeli baterky.

• Citovat
  • Upravit
2284
4.9.23 10:42

Kdykoli dcera potřebuje k nám dá malého - momentálně 11 měsíců na hlídání, nejen když si potřebuje něco zařídit, ale třeba i když jde na brigádu a nebo potřebuje doma udělat větší úklid. Tedy někdy odpoledne, někdy o víkendu třeba půl dne a to již od cca 4 měsíců. Nemá problém u nás být. Druhý vnuk 6 let k nám sám nikdy moc nechdil a když ho potřebují pohlídat, tek třeba odpoledne vydrží, ale spát u nás nechce. Mladšího mívíme jednou, dvakrát a třeba i čtyřikrát týdně. A i když přijede s rodiči na návštěvu, tak si dcera alespoň cvíli odpočine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 10:49
@Lojzísek píše:
Myslím si to, že švagrovci stojí jako rodiče pěkně za houno a že tohle je vážně extrém.
Dítě je v podstatě odsunuté, místo toho, aby se sžívali s tím, že jsou 4.

Taky mi to přijde, že pak synovec zlobí, protože mu to třeba vadí. Sestřičku úplné ignoruje nebo ji odstrkuje. I když oni pořád opakují, že ji zbožňuje. Qle nemluvíme jim do toho.Na nás prarodiče nasazují, že jsme nějací divní.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.9.23 10:55
@Anonymní píše:
Ahoj, tak pokud to je tak jak popisuješ, tak je to docela dost už. To je víc s babičkama než s vlastníma rodičema ne?
Neteř je u babiček tak různě. S jednou babičkou se vídá jeden den v týdnu na celý den, občas na přespání. Vždy jen na jednu noc.
S druhou babičkou se vídá více. Většinou jezdíme (i se mnou, tetou) na odpolední výlety po okolí cca 2× týdně, někdy i o víkendu přijedou. Jednou za čas i přespí, opět na jednu noc.

Bylo to tak půl na půl, ale po narození sestřičky je výrazně víc u babičky, protože je to potřeba. Když se pak s nimi vidíme u švagrů, tak tam je taky babička, odbíhá s klukem na záchod, pro pití,..oni se totiž starají miminko. Když rozbalí dárky, třeba autíčko, běží ho zkoušet s babičkou. Čekala bych, že půjde za tátou. To by mi až bylo líto teda. Ale jak jsem psala, nikdy jsem jim nic neříkala, zatím oni pořád tlačí nás, jak to je takhle pohoda.

• Citovat
  • Upravit
53190
4.9.23 10:59

Podle mě jste extrém vy i oni 8) Pokud jsou ochotné hlídací babičky, je super jim strčit dítko třeba na víkend nebo i týden o prázdninách a užít si čas taky jen s partnerem, případně „pracovním klidem“. Ale cpát malé dítě babi s dědou v podstatě nonstop, ještě když má doma čerstvého sourozence, taky není moc dobře. Nicméně babi s dědou snad mají pusu, kdyby jim to vadilo, tak se ozvou. Je to jen mezi nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 11:05
@Lucie_Sx píše:
No a na co se presne ptas…?Holt nekdo to dite vysoupne z domova k babicce, aby to mel jednodussi.

Jen mě zajímalo, jak to teda je. My když se potkáme, tak každý rozhovor končí, že my s manželem ( nebo spíš tedy já) jsme nějací divní. Já mám omezený vzorek kamarádek. Jedna s rodiči bydlí, druhá má rodiče a tchánovce stovky kilometrů daleko a třetí je dává pohlídat, jak mi. Tak mě to zajímalo, jak to berou ostatní. U rodičů spolužáků se mi to nech zjišťovat, tak se ptám tady.

• Citovat
  • Upravit
53190
4.9.23 11:07
@Anonymní píše:
Jen mě zajímalo, jak to teda je. My když se potkáme, tak každý rozhovor končí, že my s manželem ( nebo spíš tedy já) jsme nějací divní. Já mám omezený vzorek kamarádek. Jedna s rodiči bydlí, druhá má rodiče a tchánovce stovky kilometrů daleko a třetí je dává pohlídat, jak mi. Tak mě to zajímalo, jak to berou ostatní. U rodičů spolužáků se mi to nech zjišťovat, tak se ptám tady.

No tak se zeptej, v čem jste jako divní a jak by si to představovali, ne? Třeba zjistíš, že si vaše dítě vezmou rádi na celý víkend a bude to win-win situace pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.23 11:11
@unuděná píše:
Podle mě jste extrém vy i oni 8) Pokud jsou ochotné hlídací babičky, je super jim strčit dítko třeba na víkend nebo i týden o prázdninách a užít si čas taky jen s partnerem, případně „pracovním klidem“. Ale cpát malé dítě babi s dědou v podstatě nonstop, ještě když má doma čerstvého sourozence, taky není moc dobře. Nicméně babi s dědou snad mají pusu, kdyby jim to vadilo, tak se ozvou. Je to jen mezi nimi.

Ano, taky jsem si to říkala, že by kdyztak něco řekli. My máme dvě větší deti na prvním stupni ZŠ a jedno dvouleté a u těch starších se spíš tvářili, že je to trošku obtěžuje. Deti tam moc nechtěly ( jako na návštěvy ano, ale na spaní ne.)a já jsem neměla nějak potřebu je odkládat. Ale spát ke kamarádům chodí. I na návštěvy. Teď zpětně to prarodiče začínají řešit, že jsme jim je odpírali. Synovec mi připadá, že visí na babičce, k mámě a tátovi moc nejde a to se babičce líbí. Chce to teď s naším nejmladším dítětem a mi se nechce nic měnit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová