Jak často kojíte 3měsíční miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
196
13.10.05 16:35

Ahojky!
Kojím, když si malá řekne, tzn. 9-15× denně. Ve třech měsících to bylo spíš 15×, te'd, skoro v půl roce, spíš 9×.
Malá má skoro 8kg, mlíka dost.
Dětské sestry mě také nutily kojit po 3 hodinách :evil: , ale myslím si, že to bychom už jely v UM :roll: .
Pa,
Lucka+Bára (5,5m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
13.10.05 19:29

Hani,
vis, ze mam holky cvaliky, ale ani nahodou nekojim po trech hodinach. Nekdy si Pepi rekne po hodine, nekdy po pul a nekdy po peti nebo sesti. A o nasich nocnich pauzach ani nemluvim :)
Zrovna dneska jsem byla s Pepi na ockovani, vazila jsem si ji a za deset dni mi pribrala 100 g - a nase doktorka nas pochvalila. Ona ted hodne vyrostla do delky, faldiky ma hezky, je to hodne a spokojene miminko, ktere kaka a cura a tak vubec nevadi, ze pribrala za tri a pul mesice „jen“ kilo a pul. Proste to neresim.
Ale dekuju osudu za rozumnou doktorku, ktera me neplasi.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
13.10.05 20:33

Ahoj,
já kojím taky podle toho,jak si malej řekne. Od narození jedl téměř pořád po hodině,prostě chtěl a tak dostal. Nikdy netrpěl na nějaké zažívací potíže ani jsme dosud neměli žádnou prdíkovou koliku. V období růstového spurtu v šestinedělí a ve 3 měsících jedl skoro pořád. Teď je mu 3 a půl měsíce a kojení pomalu protahujeme až na 2,5 hodiny. Je to tím,že má větší zájem o okolí,tudíž „zapomíná“ na prso. Když je unavenej nebo něčím vystresovanej(návštěva,která mu zrovna nesedí) :) tak si prostě řekne častěji.
Ze začátku jsem taky měla obavy,aby ho nebolelo bříško či jestli mu tím nějak neubližuju,že ho krmím tak často,ale brzy jsem to přestala řešit. Viděla jsem,že je spokojenej a tak to nechávám na něm a na přírodě.
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
18.10.05 17:41

Ahoj. Četla jsem tvůj problém. Nám sice bude skoro za 14 dní 5. měsíců, ale ještě si vzpomínám na to, jak to bylo ve třech měsících - kojila jsem zhrubla po 4 až 5 hodinou a noc mi vydržel celou - měli jsme tak 5 až 7 kojení. Pořád jde váha pomalu nahoru a u nás je takový problém, že malý málo saje a hlavně pomalu - takže jedno kojo 40 minut. Teď uže je to lepší, ale s váhou nic moc a hraničně prospíváme. Na zvýšení tvorby mléčka pomáhá přikládat dítko vícekrát a běhět jednoho kojení prsa třeba dvakrát vystřídat a taky kojení v noci zvyšuje tvorbu mléčka.
Ve čtyřech měsících měl malý 63 cm a 5130 g, teď kvůli tomu, abysme si udrželi váhu tak přidáváme Nutrilon HA a rýžovým odvarem - protože máme průjmík. Jinak teď vážíme 5320 g. Ještě jsem chtěla napsat, že teď kojíme častěji než ve třech měsících.
Snad jsem trochu pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
932
18.10.05 22:07

Ahoj holky,

teda vy mě děsíte, že někde ještě přežívá to staré „kojit po třech hodinách“. Do takové porodnice bych snad ani nelezla (ale mě se to mluví, když jsem z Brna a můžu si vybírat, že). Nikdy jsem nevěřila tomu, že budu moct kojit (moje mamka v podstatě nemohla) - a teď už kojím pět a půl měsíce a Anička neviděla ani kapičku UM. Ze začátku jsem kojila tak 6× - 7× denně, Anička dlouho sála, 40 minut nebyla žádná míra. Přibírala cca 150 g týdně, někdy o něco víc, jindy přibrala 110 g, ale pediatrička mě uklidnila, že je to úplně v pořádku a že jsme holky šikovný. Délka kojení se postupně zkracovala na 10 - 15 min. Od začátku 5. měsíce, kdy dosáhla váhy 6 kg, začala vyžadovat kojení po 2 hodinách a to i v noci, ale taky se to projevilo na její váze - teď váží 7190 g. Délka kojení je už jen cca 4 min, když saje 10 min, říkám si, že musí mít strašný hlad. Závěr stejný jako u předchůdkyň - kojit kdy si dítě řekne, když přibírá kolem 150 g, je to úplně v pořádku. V případě, že je pediatr stará škola, takový přírůstek mu nestačí a vnucuje matce „rytmus“ v kojení, tak bych ho já osobně změnila (protože s takovými názory nesouhlasím a případné spory by mě vyčerpávaly).

Zdravá mimina přeje

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
18.10.05 23:06

Taky od začátku kojím,tak jak si mimi řekne.V porodnici malá jedla i 20*V noci ale spala i 5 hodin(nebudila jsem ji ani v porodnici).
Teď papká třak po 2-3 hodinách.Ale bylo normální i po hodině ,po 30minutách.V noci ale od začátku spí 5 a vic hodin.Když jsem se snažila protahovat intervaly mezi kojením přes den,tak se mi budila v noci po 1-2 a to mi za to nestojí.Miminko si opravdu řekne,jak se mu to líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
19.10.05 11:00
svetlana píše:
Ahoj holky,

teda vy mě děsíte, že někde ještě přežívá to staré „kojit po třech hodinách“. Do takové porodnice bych snad ani nelezla (ale mě se to mluví, když jsem z Brna a můžu si vybírat, že). Nikdy jsem nevěřila tomu, že budu moct kojit (moje mamka v podstatě nemohla) - a teď už kojím pět a půl měsíce a Anička neviděla ani kapičku UM. Ze začátku jsem kojila tak 6× - 7× denně, Anička dlouho sála, 40 minut nebyla žádná míra. Přibírala cca 150 g týdně, někdy o něco víc, jindy přibrala 110 g, ale pediatrička mě uklidnila, že je to úplně v pořádku a že jsme holky šikovný. Délka kojení se postupně zkracovala na 10 - 15 min. Od začátku 5. měsíce, kdy dosáhla váhy 6 kg, začala vyžadovat kojení po 2 hodinách a to i v noci, ale taky se to projevilo na její váze - teď váží 7190 g. Délka kojení je už jen cca 4 min, když saje 10 min, říkám si, že musí mít strašný hlad. Závěr stejný jako u předchůdkyň - kojit kdy si dítě řekne, když přibírá kolem 150 g, je to úplně v pořádku. V případě, že je pediatr stará škola, takový přírůstek mu nestačí a vnucuje matce „rytmus“ v kojení, tak bych ho já osobně změnila (protože s takovými názory nesouhlasím a případné spory by mě vyčerpávaly).

Zdravá mimina přeje

Světlana

Ahoj..

Jen chci upřesnit, že si po takové době malý řekl - snažila jsem se to upravovat, třeba kojit častěji nebo kratší dobu, ale to bylo na nic, protože pak malý hodně ublinkával.. Takže jsem pro kojit, jak si dítě řekne samo, jak dlouho chce a jak často.

Oluška a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
10.10.12 09:28

Ahoj, já má doma 2-měsíční mimi. Když sme přišli z porodnice tak mi řekli že mám kojit po 3 hodinách a z jednoho prsu jestli mi to nedělá problém (že bych to druhý mohla mít nalitý), tak sem to přesně dodržovala. O 3 týdny později u doktorky se zhrozila jelikož náš malej když nás pouštěli z porodnice tak měl 2600 a na váze se jí ukázalo 2690g (takže za 3 týdny neměl ani porodní váhu 2800g), takže nakázala kojit kdykoli si řekne, takže klidně po 1,5 hodině a když si přes den udělá pauzu třeba 3,5 hodky nechat ho (to se nám teda nestalo :lol: ), taky potřebuje spánek. A ejhle o týden později už měl 3015g. A o další 3 týdny měl 3750g, tedy v 7 týdnu. A kojím stále kdykoli si řekne, akorát prsa měním až když z prvního nic neteče a malej by ještě sosal :D - prsa nalitý nemám, ale když přibírá, tak má asi co pít :) :). Já si myslím, že je to vážně na individuálním dítěti, ale rozhodně bych ho kojila když si řekne. :) přece ty naše bobánky nenecháme hladovět jen kvůli tomu, že někde nějakej doktor řekne, že nová studie dokázala, že dítěti to stačí jednou za 12 hodin :D :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
10.10.12 09:58

Tak já jsem kojila od narození po 2 hodinách v noci po 2 - 3, malá si říkala sama, přibívala až dost 1 kg za měsíc.
Ke 3m si přestala říkat, tak jsem jí to protáchla i kvůli bříšku, malá neprotestuje, ted na 3,5 m přes den co 2,5-3 hodiny a v noci, jak se vzbudí, většinou 2 -3 kojení, usíná v 8 a budí se v 6. Sama si přes den, ale neřekne, prostě ji po třech hodinách nakojím, možná by vydržela i dýl, ale nechci přijít o mlíko a myslím, že je spokojená. Za mě kojit, jak si řekne, ale pozor ne vždy pláč znamená hlad :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
10.10.12 15:26

Sám to podobně, můj 4.měsíční chlapeček si taky přes den neříká o pití, proto kojím po 3 hod, at´ v tom je aspoň trošku pravidelnosti. V noci se budí 1× a celkem to vychází na 7kojení denně. Ve třech měsících jsem kojila 8-10×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.10.12 21:21

U nás sou to cca dvě hodiny. Přečetla už jsem toho o kojení mraky, ale nakonec všechno více méně rozhodl Matýsek (dnes dva měsíce a 10 dní). Prostě z obou prsou, přes den po dvou hodinách (max.), občas v noci překvapí a nechá mě spát i tři hodiny v kuse. Množství mléka jsem taky dlouho řešila, rozhodně nemám přebytek, ale miminko je spokojené a akorát tak kulaťoučké, takže už neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
10.10.14 14:36

Ja od zacatku kojila tak jak chtel maly, nejdele vsak 15 minut, ale mel porad hlad. Tak jsem ho kojila i co hodinu, ale kazdy tyden pribral aspon 350g. Porodni vaha byla 3490g, z porodnice sel 3360g a po sestinedeli v poradne mel 5560, doktor doporucil delat delsi pauzy mezi kojenimi, nekojit 8× denne, ale treba jen 5-6×. Jenze maly mi u prsu vzdy usnul. Tak to delam tak ze odsavam a pak mu dam pekne tolik kolik ma, je spokojeny, lip kaka, nema prdiky, dele spi a neprecpava se, ale stejne za dva dny pribral 130 g :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
10.10.14 15:01

@Halibar Mladší má 21 měsíců a kojím ho určitě víc jak 6× denně. Přiznávám, že to už je taky extrém, ale šestitýdennímu bych tedy rozhodně dala, jak si řekne! 350 gramů týdně je opravdu hodně slušný přírůstek, ale to je v pořádku. Kojené dítě se nemůže přejídat, prostě stráví to, co potřebuje.
A to mu dáváš to odsáté nějak nebo normálně kojíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
10.10.14 15:06

@Halibar malý miminko rozhodně neomezovat. mě na prsu visí cca 4 krát denně ještě skoro 3 letý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26249
10.10.14 15:13

To je zajimave tema. Malemu 5 tydnu a kojim 7× denne. Ja jsem asi nepozorna matka, ale opravdu nepoznam, kdy ma hlad…Pry to casem prijde, ze poznam druh place, ale nevim. Kojim 15+20 minut (obe prsa davam na jedno kojeni) takze 35min. jedno kojeni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová