Strava při kojení

1027
19.9.05 10:13

Strava při kojení

Milé maminky,
můžete mi poradit, čeho se vyvarovat v jídle při kojení? Mám 12-ti denního chlapečka a začali ho trápit asi prdíky, tak nevím co mám dělat.
Děkuji za každou radu
Bosorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
695
19.9.05 10:40

Ahojky,
existuje spousta seznamů, co by se nemělo jíst, ale málokdy seznam, co se doporučuje. Já nejím hlavně květák, zelí, luštěniny a to, co prostě nadýmá mě. Vyhýbám se hodně kořeněným, ostrým jídlům. Kluci trpí na prdíky více než holčičky. Ale často i přes veškerou péči se u miminek v prvních třech měsících vyskytuje kojenecká kolika často a může to být jen z mlíčka, které ve střevech tvoří pěnu. Takže pak už jen zbývá miminku pomoct cvičením na bříško, aby se mu prdíky uvolnily. Nám se situace zlepšila po příkrmu UM Nutrilon Omneo (musela jsem dokrmovat, protože mimi nepřibíralo), ale taky s věkem. Čím je mimi starší, tím lépe prdíky snáší.
Myslím, že toto téma je určitě v archivu diskuse obsáhlé, zkus pro listovat téma miminko, určitě tam toho bude víc.
Tak přeji klidné bříško mimískovi.
Ahoj, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
19.9.05 11:06

Zkus to vydržet. Ono to přejde samo, vyvaruj se těch jídel, která uvedla Marki. Zkus na bříško přikládat žehličkou nahřátou plenu nebo masírovat bříško ve směru hodinových ručiček.
Jinak vydrž.

Iva + Eliška 6m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
19.9.05 13:22

Ahoj Bosorko,
nás taky trápí prdíky, pomáhá celkem fenyklový čaj, krém pupík - masáž bříška a teplá plínka na něj a prdíky lítají sami :).
Jinak souhlasím, že se nemá jíst nadýmací strava - luštěniny, zelí, játra a paštiky, čersvé pečivo..no je toho spousta.
Jíst hlavně ryby, mléčné výrobky, teplé domácí polívky, ovoce, zeleninu…

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1666
20.9.05 18:18

Ahojky.Holčiny ti krasně odpověděly co nejíst při nadýmání,ale mě řekli ať nejím čokoládu,ořechy,rajčata,petrželovou nať,no zkrátka mi dovolili ze zeleniny jíst akorát kořenovou zeleninu a moc nevím proč.Takže kdo ví ať napíše,ráda si nechám poradit.Budu ráda i za nějaký odkaz k tomuto tématu.Tak předem díky a krásný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
20.9.05 19:04

Ahoj Marci a Bosorko,

mě bylo mimo jiné o zelenině řečeno, že i okurky a papriky nadýmají, takže ne že by se jíst nesměly, ale opatrně s nimi. Netuším, proč ne petrželovou nať, já si jí dávám třeba na chleba s tvarohem a nenapadlo by mě jí nejíst… vždyť jsou v ní vitamíny… čokoláda, kakao, oříšky a hlavně exotické ovoce se nemá jíst kvůli možné alergii. Pečivo jíst až odleželé-druhý den. Samozřejmě se vyhnout kynutým jídlům. A také je tabu česnek a cibule, protože negativně ovlivňují chuť mléka. Když mi po odchodu z nemocnice sestra diktovala ten šílený seznam nedoporučovaných věcí a jídel, měla jsem dva dny depku, že vlastně nemůžu jíst skoro vůbec nic ale postupem času jím prostě tyto věci s mírou. Taky jsem slyšela, že je na prdíky dobrá rektální rourka - v lékárně za pár kaček, ale dát si pozor, protože jí mimča pak používají jako střelnou zbraň :)
Tak boji s prdíky zdar a prdíkům zmar!
 Gina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
20.9.05 20:38

Gino - v jedné knížce o bylinkách, spešl pro ženy, se uvádí, že petržel (jestli nať či kořen - nevím, možná oboje?!) a šalvěj podstatně snižuje tvorbu mléka(zřejmě při časté konzumaci) a doporučují se při odstavování. Toť informace z literatury :) O nadýmání tam nic nebylo.
Jo a z vlastní zkušenosti mi připadá, že když ten fenyklový čaj piju je to horší :cry: Mohla bych se vznášet a odjet nejlépe na opuštěný ostrov :wink:
Nadýmání zmar

sany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
1.7.07 05:42

ahojky holky,
jsem ráda, že s tímhle nebojujem sami…
seznam co nesmíme jsme dostali jen v ústní podobě.. naštěstí jinak bych se z toho zbláznila… když mi říkali co všechno nesmím chtělo se mi brečet :cry: a měla jsem na jazyku něco ve stylu a co vlastně teda můžu jest.. jestli něco takovýho je… :evil:
zatím se snažím vyhýbat tomu co nadýmá mě.. takže luštěniny, zelí, kapusta apod.
chce to holt vydržet a zkoušet stylem pokus-omyl, protože dětátka nejsou šablony… ohledně tohle mi doporučovala i doktorka na novorozeneckým
s tím, že kluci jsou náchylnější souhlasím, náš prdí jak velkej :)

• Citovat
  • Upravit
28414
1.7.07 20:45

Ahoj, malej mi taky stašně trpěl na prdíky, řval jak tygr :lol:
Já jsem nepila bublinkové minerálky, nejedla čerstvé pečivo, banány, všechno s čokoládou, hrášek, kedlubny, květák, fazole, další nadýmavou zeleninu,…Bylo toho stašně moc :roll: Pak jsem zase nejedla kvůli možným alergiím citrusy, jahody a apod… :roll:
To kojení… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
13.10.10 16:57

Ahojda,co myslíte,můžu při kojení jíst bramboračku?Houby jsou těžký,tak asi ne co?Ach jo,mohla bych jí jíst po litrech :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1703
14.10.10 07:17

Tak já nemůžu brambory a houby už vůbec ne. :-( Ale třeba to vašemu vadit nebude… zkus malou porci a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
14.10.10 14:02

Nemůžeš brambory?To kvůli prdíkum?No do teď jsem si myslela,že brambory jsou to jediný co můžu sníst v klidu,aniž by po tom malá nějak trpěla.Včera jsem jich teda snědla hodně a malá chudák tlačila celou noc jak divá :roll: .No ty brďo,tak to já už nemůžu jíst asi nic,jenže to zas budu mít na prd mlíko :cert:

• Citovat
  • Upravit
31
15.8.11 20:38

Na koliku

Taky jsme se s naší malou dost s prdíky natrápili a nám pomohly kapičky od Espumisanu. Dávala jsem po pěti kapičkách a malé se ulevilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
16.8.11 08:30

Espumisan.. Bez toho ani ránu. Nám pomáhá ten. Jinak samozřejmě nejíst nadýmavé potraviny, které tu byly už několikrát zmíněny. U nás je velký záškodník i meloun a meruňky. Z ovoce a zeleniny jsem mohla jen loupaná jablka, banány, nekarinky a rajčata, brambory. A piju denně 3× kojo čaj + ráno fenyklový. Dávala jsem po lžičkách fenyklový čaj i miminku. Od prdů máme teď docela pokoj, je to ale tím, že jím jen to, o čem vím, že naší malé neublíží, strava dost mizerná, ale nepláče a nekroutí se :pankac: Musíte hold zkoušet, hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenula777
7.10.11 20:19

A co banány????ty se můžou?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat