Strava při kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20885
20.6.12 20:31

Sebevrah? :mrgreen: to už bych dávno nežila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
20.6.12 20:39

Tak já jsem možná divná, ale já jím i piju vše a moje mimčo je zlatíčko. ;) například včera jsem měla halušky se zelím, dnes bublaninu, no prostě se neomezuju vůbec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
20.6.12 20:41

Tak já nevímale četla jsem tuto diskusi od začátku a napočítala bych snad 30 věcí co se nesmí :roll: já pak fakt nevím co bych vařila a jedla kdybych to vše vyřadila:think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
20.6.12 20:45

Ahoj, snad ti to trochu pomůže, taky nás to trápilo, už je to lepší, musím zaklepat…a taky mi dr. doporučila rozdělovat dávky mléka, ne tolik najednou, dávat na bříško…pro krizi mám nachystaný Espumisan, ten mi zabral předtím hned…

Ten obrázek, to je z brožury, kterou mi dala pediatrička

• Citovat
  • Upravit
sad 1
20.6.12 20:46

Sorry, spletla jsem se a dala sem něco jiného, vydržte, opravím to

• Citovat
  • Upravit
2282
20.6.12 20:47

Taky jsem se kratce po porodu bala jist, aby malou nebolelo bricho, takze jsem to resila varenym bramborem se syrem a sunkou, testoviny, kureci prso na grilu apod…postupne jsem pridavala, lusteninam se porad vyhybam, ale uz si dam skoro vsechno a dcera si zvyka v pohode…
jedine cemu se jeste porad vyhybam ve vetsim mnozstvi jsou takove ty agresivni potraviny (papriky, rajcata, jahody)…
Neco jist musis, takze to chce pomalicku vyzkouset ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
20.6.12 20:47

No tak koliky nemají nic společného se stravou co já vím ;) určitě chceš být dobrá máma ale zas to nepřeháněj. Myslíš že tím že nebudeš jíst teplé jídlo mimču pomůžeš? myslím že ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
20.6.12 20:49

Tak znovu, z brožury pediatričky… :lol: :D

Příspěvek upraven 20.06.12 v 21:01

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
20.6.12 20:49

A já zas myslím, že kvůli laktaci bys měla pořádně jíst.. Já po porodu moc chuť neměla, ale máma mi vyvářela :mrgreen: Malý naštěstí nic nevadilo.. Ale jen suchýma rohlíkama bych se necpala.. Jez rozumně a pestře.. Nic se nemá přehánět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
20.6.12 20:51

Jinak jím všechno, hlavně sýry, typu cottage, lučina, bílé tučné jogurty, šunky, zeleninu, hlavně jím rajčata - vše ok, papriky, z ovoce jím jen banány a oloupaná jablka, oloupaná - to píšou v té brožuře taky, a taky to, aby člověk během jednoho dne nekombinoval několik druhů ovoce…taky jím hodně masa, přílohy všechny, je dobré jíst hodně ryb, vejce,,, rohlíky nejím - nemám je ráda, jím celozrnné pečivo, taky vločky s mlékem a medem…

• Citovat
  • Upravit
584
20.6.12 21:28

Syn trpěl první čtyři měsíce života na prdy. Kojila jsem a skoro nic jsem nejedla, aby ho nebolelo bříško. Měla jsem pocit, že má bolení i z vody. Vyzkoušeli jsme probiotické kapky a všechny typy kapiček na prdíky, co vyrábějí farmaceutické firmy. Prostě nic nepomohlo. Od toho čtvrtého měsíce se začal syn hodně hýbat a bylo po problémech. Některým dětem způsobuje nadýmání, když maminka jí hodně mléčných výrobků - obzvlášť mléko jako takové. A nemusí jít vždy o alergii na laktózu.

Takže si myslím, že prostě u některých dětí to člověk neovlivní, ať jí co chce. Samozřejmě se necpat luštěninama a vyloženě nadýmavým jídlem (např. hroznové víno je taky dost nadýmavé, to hodně lidí neví), ale jíst střídmě a pestrou stravu.

Příspěvek upraven 20.06.12 v 21:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.12 21:29

Moje mala nikdy na koliky netrpela a diky tomu jsem si mohla dat i novorocni cocku :)Na co reagovala byli citrusy a jahody(cerstve i jako dzus) a po tech se mi oprudila a osypala. Ja bych v pripade kolik byla opatrna prvni 3 mes a pak bych to neresila :nevim:.My mely stesti, treba segry mala mela koliky i ze vzduchu, segra nejedla a prisla o mliko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
21.6.12 14:37

Tak my máme za sebou 3měsíce, spotřebovali jsme dvě balení Espumisanu, fakt spíš jen večer pro jistotu. Starší syn si už ani nepamatuju jestli na prdíky trpěl, u něj jsme měli Infacol a bylo to docela ok, sem tam si pořval, ale nic pravidelného, většinou ani žádné ty rady nepomohly, jen čas. A na většinu trápeníčka bylo kojení :lol:
U staršího jsem to řešila víc jak teď, teď to beru ležérněji. Jím skoro všechno, protože aby bylo mlíčko pořádné, tak musí být pestrá strava. Takže já si spíš dávám pozor, abych ničeho nesnědla moc, ale když tak od všeho trochu. Např květákovou polévku bych si nedala, ale když trošku květáku plave v zeleninové polévce, tak to je v pohodě. Ovoce taky nesním hodně a testuju malého průběžně. Když mu to nevadí, zařadím mírně do jídelníčku. Třeba zelí s něčím bych si nedala, ale k masu trochu zelnomrkvového salátu neudělalo nic. Taky teplou kynutou buchtu bych nesnědla, ale housku koupenou ráno, si k večeři dám. Mléčné výrobky jím přiměřeně a syrového mléka ne víc jak 2dcl denně. Jím maso, pečené, dušené, brambory, rýži, těstoviny, hodně jím polévky, stejně je musím vařit staršímu - většinou je základ mrkev, petržel..a pak třeba trochu brokolice, nebo květáku, nebo trošku červené čočky a jako zavářku střídám brambory, nudle, kuskus, nočky, ovesné a špaldové vločky, nebo tam dám vajíčko. Jinak večeře většinou mám teplou obilnou kaši nebo pečivo se sýrem, šunkou, vajíčkem, tuňákem..na snídani obvykle jogurt s houskou.
Dávám si pozor na citrusy, džusy hodně ředím.
Piju 1-2× denně kojící čaj a hlavně každý den si dávám probiotika Infants dophilus, protože zdravá střeva matky=zdravá střeva dítěte.
s tou alergií je to různé, obecně se čeká 48h, některá potravina se může projevit za pár hodin, jiná i za dva dny.
Jinak co jsem kdesi četla, tak podezřelou potravinu by měl člověk sníst večer, aby se případná reakce projevila až druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
10.8.12 17:15

Já mám od doktora radu, na prdíky kapky Sab-sipmlex, jsou super, jo a co se týče ovoce a zeleniny, zkoušet to, pokud se malá osype, nejíst, takže nemíchat vše naráz, ale třeba dát si jeden druh a vyzkoušet to, to byla rada lékaře, ale teda nejím luštěniny a co nadýmá mně bude i mimčo, jablka, papriku tu jen málo i ostatní s mírou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
3.6.14 10:41

Na koliky muzu vrele doporucit nechat zatejpovat brisko(TEJPOVANI) nam to pomohlo delaji to vetsinou fizioterapeutky ale i nektere doktorky.vice najdete na netu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová