Strava při kojení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.6.12 21:29

Moje mala nikdy na koliky netrpela a diky tomu jsem si mohla dat i novorocni cocku :)Na co reagovala byli citrusy a jahody(cerstve i jako dzus) a po tech se mi oprudila a osypala. Ja bych v pripade kolik byla opatrna prvni 3 mes a pak bych to neresila :nevim:.My mely stesti, treba segry mala mela koliky i ze vzduchu, segra nejedla a prisla o mliko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
21.6.12 14:37

Tak my máme za sebou 3měsíce, spotřebovali jsme dvě balení Espumisanu, fakt spíš jen večer pro jistotu. Starší syn si už ani nepamatuju jestli na prdíky trpěl, u něj jsme měli Infacol a bylo to docela ok, sem tam si pořval, ale nic pravidelného, většinou ani žádné ty rady nepomohly, jen čas. A na většinu trápeníčka bylo kojení :lol:
U staršího jsem to řešila víc jak teď, teď to beru ležérněji. Jím skoro všechno, protože aby bylo mlíčko pořádné, tak musí být pestrá strava. Takže já si spíš dávám pozor, abych ničeho nesnědla moc, ale když tak od všeho trochu. Např květákovou polévku bych si nedala, ale když trošku květáku plave v zeleninové polévce, tak to je v pohodě. Ovoce taky nesním hodně a testuju malého průběžně. Když mu to nevadí, zařadím mírně do jídelníčku. Třeba zelí s něčím bych si nedala, ale k masu trochu zelnomrkvového salátu neudělalo nic. Taky teplou kynutou buchtu bych nesnědla, ale housku koupenou ráno, si k večeři dám. Mléčné výrobky jím přiměřeně a syrového mléka ne víc jak 2dcl denně. Jím maso, pečené, dušené, brambory, rýži, těstoviny, hodně jím polévky, stejně je musím vařit staršímu - většinou je základ mrkev, petržel..a pak třeba trochu brokolice, nebo květáku, nebo trošku červené čočky a jako zavářku střídám brambory, nudle, kuskus, nočky, ovesné a špaldové vločky, nebo tam dám vajíčko. Jinak večeře většinou mám teplou obilnou kaši nebo pečivo se sýrem, šunkou, vajíčkem, tuňákem..na snídani obvykle jogurt s houskou.
Dávám si pozor na citrusy, džusy hodně ředím.
Piju 1-2× denně kojící čaj a hlavně každý den si dávám probiotika Infants dophilus, protože zdravá střeva matky=zdravá střeva dítěte.
s tou alergií je to různé, obecně se čeká 48h, některá potravina se může projevit za pár hodin, jiná i za dva dny.
Jinak co jsem kdesi četla, tak podezřelou potravinu by měl člověk sníst večer, aby se případná reakce projevila až druhý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
10.8.12 17:15

Já mám od doktora radu, na prdíky kapky Sab-sipmlex, jsou super, jo a co se týče ovoce a zeleniny, zkoušet to, pokud se malá osype, nejíst, takže nemíchat vše naráz, ale třeba dát si jeden druh a vyzkoušet to, to byla rada lékaře, ale teda nejím luštěniny a co nadýmá mně bude i mimčo, jablka, papriku tu jen málo i ostatní s mírou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
3.6.14 10:41

Na koliky muzu vrele doporucit nechat zatejpovat brisko(TEJPOVANI) nam to pomohlo delaji to vetsinou fizioterapeutky ale i nektere doktorky.vice najdete na netu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.7.14 22:48

Dobrý den, zrovna jsem zungla energetak a uplne jsem zapomnela ze kojim :D Myslite ze muzu dat male takove mlicko nebo ho mam odstrikat? Moc neresim co jim protoze male nic nevadi tak jsem nad tim energetakem nepremyslela a potom mi to doslo… dostane se to k ni ve velke mire, Bojim se aby ji to nejak neuskodila.. jinak ho nepiju vubec, jen dnes jsem na nej mela chut… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
10.7.14 23:00

@Ulla Já bych ji to nedala, ale naší male vadilo vsechno. Nesměla jsem ani slaby kafe nebo černej čaj, takze jsem v tomto trochu uzkostlivejsi. Nevim, kolik toho přejde do mleka, ale složení je hnus i pro dospělého člověka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
10.7.14 23:03

@YPB Právě. Raději vyliju. Já mám teda štěstí že jím od čočky po zelí uplně všechno a malá si zvesela prdí do plenky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
11.7.14 07:47

Urcite bych mlicko nedala :-( dcerino zazivani zavidim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
YPB
168
11.7.14 09:03
@LucieSy píše:
Urcite bych mlicko nedala :-( dcerino zazivani zavidim :-D
:palec: taky to neznáme :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
14.7.14 16:39

Ahoj holky, zejmena nyni kojici. Jaky mate jidelnicek? Zejmena ty, co maji mimina trapici prdy:-) rada bych se inspirovala. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
14.7.14 22:43

Muj jidelnicek je naprosto ubohy. Vubec nevim, co jist, aby to za neco stalo :-( casto si delam tortilu s grilovanym kurecim masem, smetanove omacky s testovinami nebo ryzi, zapecene brambory se smetanou, masem a syrem,… No proste porad neco se smetanou, protoze cibuli, cesnek a rajcata Adamek nesnese. Drive se muj jidelnicek skladal prevazne z testovin ci rizot s rajcaty atd. Proste takove rychlovky a ted tapu, i kdyz uz mam druhe ditko. Casto delam tvarohove knedliky s merunkami, bramborovou kasi s rizkem nebo prirodnim platkem s podusenou zeleninou, dusenou mrkev s pecenym veprovym, kureci zavitky na paprice, mrkvovy krem, zeleninove polevky a ruzne vyvary, pecene kure, dnes jsem zkousela polevku z cervene cocky… Nejhorsi je zkloubit jidelnicek pro me, manzela masozravce a 2letou holcicku :-( budu rada za jakekoliv tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
14.7.14 22:46

@evulkanov Ahoj, pečivo pouze bílé a často se snažím jíst polevky. Ale dávám pozor na zeleninu, květák, hrášek a brokolici v polévce malá strašně špatně snášela. Teď už je větší, tak je to lepší. Jinak normálně jím všechno, kromě nadýmavého - takže vynechávám zelí, luštěniny, chléb… A hlavně nepiji žádné sycené nápoje, to nám tak dělalo v bříšku hroznou neplechu. Takže jen voda, kojící čaj.. Taky kafe u dcerky neprošlo, nespali jsme potom :D. To je taky asi vše, vyhýbám se kořeněnému a hodně slanému a velkým alegenům, aby se neosypala. Ale všechno se musí vyzkoušet, každé mimčo reaguje jinak.. Tak kojení zdar :palec:!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
16.7.14 06:17

Diky za reakce. Spis byme zajimal jidelnicek pres den - snudane, obed, vecere. Obedy tak nejak vim, ale vecere a snidane furt tapu. Nekdy uz od 15.hod nejim, protoze nevim co a aby mala nemela prdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
16.7.14 06:30

A co si myslite o extrudovanych - krehkych chlebech? Ty se muzou misto stareho peciva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
16.7.14 07:11

Ja si ke snidani davam casto toasty treba se syrem a sunkou, k tomu zeleninu nebo jim s dcerou chleba s gervais apod. K veceri mam obvykle salat s gril masem nebo treba hermelinem nebo nejakou polevku. Hodne jsem si oblibila mrkvovy krem - oloupat mrkev, nastrouhat, dat varit do vody ci vyvaru, pridat sul, pepr a tymian nebo oregano dle chuti, po zmeknuti rozmixovat a zjemnit smetanou. Mam rada teple vecere, pripadne salaty, pecivo ted temer nejim. Casto mame i plnene tortily, obcas palacinky, nekdy si dam jen jogurt s ovocem, kdyz nestiham cokoliv pripravovat.

Ty krehke chlebiky urcite muzes. Hlavne si s tim nesmis tolik lamat hlavu ;-) spousta mamin ji vsechno, protoze miminka boli brisko stale stejne. Ja se snazim vyloucit jen ty nejvice nadymave potraviny, perlive vody, cerstve pecivo a posledni dobou v malych porcich pridavam i tyto potraviny v malem mnozstvi. Urcite je nesmysl nejist nebo jist naposled ve 3odpoledne, jak pises. Takhle akorat prijdes o mleko. To je lepsi snist cokoliv i kdyby to znamenalo to boleni briska.

Dnes mam ke snidani chlebik moskva s tvarohem z farmarskych trhu a k tomu okurku a trosku rajcete. K obedu chystam pecene kure na masle a kminu s ryzi, odpoledne asi jogurt a ovoce a k veceri budou asi ty tortilly s kurecim masem, ledovym salatem, chedarrem a jogurtovo-koprovym dresingem.

Nejvetsi problem pro me je varit bez cibule, ale uz ji zacinam postupne davat v malem mnozsti. Adamkovi bude 6tydnu, takze to uz zvladne lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová