Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj mela jsem ten stejný probléma bojujeme do ted
..
MAlý má 5.měsicu a stále ho trápůi ta ukrutná kolika.. Infacol kapky a hlavně Biogai námn pomohli. Mastička pupík před spaním masaž bříška a byl vždy klid
Do ted si musím dávat pozor do zbaštím.
Neměla, bys čerstvé pečivo nic se slupkou co se týče ovoce a zeleniny atd.. KEfirové mléka, kojící čaj, vývar to mi vždy pomůže na podporu mléka
A hlavně stále přikladat.
Prosím, raději buďte opatrné s tím hromadným vyčleňováním potravin. V mnoha případech to na koliky vůbec nepomůže. Pokud dojde k určitému zlepšení, jak pak můžete vědět, jestli ty koliky nejsou lepší jen proto, že v tom mléku nejsou skoro žádné živiny, které by dítě mohlo trávit? Zbytečně pak může ubývat na váze, nebo může mít méně nějakých minerálů a důležitých látek.
Na kurzu kojení mi říkali, že by měla matka rozhodně zvážit proč nějakou potravinu svému dítěti odepře a přemýšlet o její vhodné náhradě v potravě. Vyčleňte určitou potravinu až opravdu v případě, že vysledujete, že opravdu právě to dítěti dělá špatně. Ne jen tak preventivně, protože to bylo v diskuzi.
Já jím třeba skoro vše, kromě zelí, cibule a jídel, které vím, že nadýmají mě. Jo a taky se snažím vyhýbat perlivým nápojům a plísňovým sýrům. Jinak tak všeho s mírou ![]()