Kojení a léky na kašel a průdušky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
146
31.8.05 07:23

kojení a léky

dobré ráno.jsem nachlazená,sice to pomalu ustupuje ale průdušky a kašel ještě trvají.no a když jsem si chtěla koupit kapky na kašel tak jsem žádné pro kojící nenašla.Nevíte o něčem co pomůže?dost mě to otravuje.piju bylinkový čaj průduškový zatím moc nepomáhá.
moc děkuji za rady.ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Missorka
31.8.05 07:50

Ryko,

na kašel je opravdu úplně skvělá cibule - buď jako cibulovej čaj (cibule i se slupkou se povaří a pak pije dichucené medem) nebo jako šťáva (oloupaná cibule se nakrájí na kolečka a posype cukrem, slije se sirup a ten se užívá). Nemá to nijak extra úžasnou chuť, ale fakt to zabírá! :-)

Ať jsi brzo v pořádku.
Peta

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
31.8.05 08:15

Kapek na kašel bych se nebála, pokud není tvé mimčo čerstvý novorozenec. Tam bych se obávala bolení bříška. Všechny farmaceutické firmy píší na letácích, že je lék nevhodný při kojení. Ovšem jediný lék, který se opravdu nesmí jsou cytostatika - bylo mi řečeno laktační poradkyní a potvrzeno lékařkou na Obilnáku. Tam jsem zoufale volala, když jsem si vyrobila spirálovitou tříštivou zlomeninu ruky, doma 5 měsíční kojenec, chirurg mi s krčením ramen doporučil převést ju na flašku… Kojila jsem ju týden s konskýma dávkama algifenu v sobě a nepozorovala jsem na dcerce nic neobvyklého.
Jinak cibulový čaj opravdu pomáhá. Tchýně ještě dělala na kašel čaj majoránkový - majoránku spaříš vařící vodou, k tomu pár lístků cibule. nedoporučuju na lačný žaludek.

elda

• Citovat
  • Upravit
7584
31.8.05 10:13

Ahoj, hledala jsem informace na laktacni lize. Vubec o lecich a kojeni a tam pani primarka psala, ze v podstate s kazdym lekem se da kojit. Ze pokud mozno, tak nebrat, ale kdyz neni nazbit, zas to neni zadna tragedie. Ptala se tam pani, ze jde na operaci a bude pak muset brat silne leky proti bolesti a brat je mohla. Podivej se schvalne tam. Ja brala na akutni ustrel patere taky horsi veci. A to v lekarne rikali, ze jen paralen a to 3× denne.
Treba na pevarilu - lek na plisne pisou, ze se nesmi brat pri kojeni. Ale doktorka ho predepsala memu kdysi 3 tydny staremu miminku kvuli pupinkum v obliceji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
31.8.05 10:51

holky dík.Missorko ta cibule je děsná ale budu pokračovat.ten vývar z cibule se mi zdá přijatelnější ale i tak mě natahuje.každopádně děkuji a koupím i kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2907
31.8.05 12:16

já jsem na kašel užívala jitrocelový sirup. Docela chutnal a pomáhal a u kojení se může.
 Maky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
31.8.05 16:11

ahoj,
ja na podobny problemy mam kapky Hedelix!
 Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
31.8.05 21:17

Ahoj
Já si v těhotenství zvykla na homeopatika, ty jsou vhodné kdykoliv a pro koholokiv.
Není dorbé je kupovat na vlastní pěst, na každý problém je několik druhů, které se liší malými detaily a je dobré si nechat poradit. Pokud tvoje dokrorka homeopatikům nehoví, jsou lékárny, kde je provávají a magistry ti poradí.
My je užíváme i pro malou, zatím jsme zkusili při očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
17.4.11 15:58

kojení a léky

Maminky, poraďte mi prosím, jaký lék si mám vzít. Od porodu jsem marodná. Kašel, rýma, bolest hlavy, naštěstí bez teplot. Táhne se to se mnou více jak 3 týdny. Nejdřív jsem brala Stodal, nepomohl. Pak jsem si koupila Sinupret, ulevilo se mi, ale stále nevyléčená. Teď se mi vyrazila příšerná rýma. Vzala jsem si Bioparox a cítím se pořád stejně nepoužitelná.
Jen mě prosím nežeňte k Dr. Můj doktor je toho názoru, že při kojení se nesmí žádné léky, max. vincentka (tak ta mi opravdu nepomůže).. Setkal jste se někdo s tímto problémem?? Pořád marod… ?? :evil:
Poraďte,jaký další lék si mám pořídit?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kojím cca každé dvě hodiny..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
17.4.11 16:13
katys-kubik píše:
Maminky, poraďte mi prosím, jaký lék si mám vzít. Od porodu jsem marodná. Kašel, rýma, bolest hlavy, naštěstí bez teplot. Táhne se to se mnou více jak 3 týdny. Nejdřív jsem brala Stodal, nepomohl. Pak jsem si koupila Sinupret, ulevilo se mi, ale stále nevyléčená. Teď se mi vyrazila příšerná rýma. Vzala jsem si Bioparox a cítím se pořád stejně nepoužitelná.
Jen mě prosím nežeňte k Dr. Můj doktor je toho názoru, že při kojení se nesmí žádné léky, max. vincentka (tak ta mi opravdu nepomůže).. Setkal jste se někdo s tímto problémem?? Pořád marod… ?? :evil:
Poraďte,jaký další lék si mám pořídit?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Kojím cca každé dvě hodiny..

Paralen můžeš kldně, ale když nemáš TT? Kdyby ti bylo moc zle…chřipka, normálně bych si vzala i Brufen.
Ale pokud můžeš …vydrž. Tím, že ty jsi nemocná. Mimino dostává hromady protilátek. Věřím, že když je člověku tak blbě…jak se má o mimi starat,že?
Na odhlenění je dobrý i Mucosolvan sirup. Asi dítku neublíží, když mi pro malou předepsala Mudra Mucosolv.junior…a do 3 dnů jí to výborně zabralo.
Pokud ovšem nejsi alegická na nějaké jeno složení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
17.4.11 16:32

Homeopatika se muzou i pri kojeni, ne? Aspon v tehotenstvi ano, treba oscilococccinum, ten mi v lekarne nabizeli, jako dost ucinny. Jenom se teda radsi zeptej, jestli se muze i pri kojeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
17.4.11 17:02

Mno, upřímně, já když měla chřipku nedávno, nemohla jsem jako kojící prakticky nic.Dostala jsem v lékárně právě tu tvojí Vincentku na kašel, do nosu Panthenose, který mi neuvolnil ani prd, cucala jsem nějaké bonbony a musela holt vydržet.Na bolest hlavy si můžeš vzít Ibalgin a Paralen.
Jinak ale vydržet no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
21.4.11 21:04
Missorka píše:
Ryko,

na kašel je opravdu úplně skvělá cibule - buď jako cibulovej čaj (cibule i se slupkou se povaří a pak pije dichucené medem) nebo jako šťáva (oloupaná cibule se nakrájí na kolečka a posype cukrem, slije se sirup a ten se užívá). Nemá to nijak extra úžasnou chuť, ale fakt to zabírá! :-)

Ať jsi brzo v pořádku.
Peta

Já to znám tak že se cibule nakrájí na kostičky a smíchá s několika lžičkama medu. Šťávu to taky pustí, na kašel pomáhá a chuť to má skvělou! Jako malí jsme to po mamince vyžadovali i když jsme byli zdravý :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
22.4.11 21:12

No, ja byla taky nemocna, poradnej kasel se se mnou tahl mesic a pul, az jsem z toho kasle skoro blinkala, tak jsem zasla k doktorovi a ten mi dal normalne antibiotika nejaky lehci na pet dni, ujistil me, ze je to absolutne v pohode s kojenim, rekl, ze panadol je taky fajn par dni a jinak med nechavat skolouznout co nejdal do hrdla a taky pomuze repa - jakkoli, syrova, varena, v kombinaci s jinou zeleninou, vymackany dzus z ni… ma strasne moc vitaminu. Jitrocelovy syrup od Mulera, ktery mi vzdy na kasel pomahal, najednou bohuzel nezabiral:(Po dvou mesicich mam konecne od vseho klid a uzivam si s malym co to jde:)) Hodne zdaru a hodne zdravi! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová