Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny,
jaké máte zkušenosti s kojícím polštářem? Máte někdo TERAbag kojící polštář? Jako výplň jsou tam nějaké kuličky. Známá má těmito kuličkami naplněný mini polštýřek do kočárku a je to strašně příjemné. Člověk to musí pořád ohmatávat, tvaruje se to jak si kdo zmyslí a hlavně to v sobě nedrží prach.
Někde na internetu jsem našla i nějakou univerzální podložku, ta je sice asi o 200 Kč levnější, ale není z toho poznat jaká je v ní náplň, takže by to mohl být úplně obyč polštář z důtého vlákna.
Dost vážně přemýšlím, že si ho koupím - zrovna jsou v akci.
Jsem droboučké postavy, svaly nikde a tak si myslím, že ho při rostoucím a těžknoucím miminku upotřebím.
Jaký na to máte názor?
Ahoj,
kojící polštář (vyplněný kuličkami) je skvělá věc, a to i když nekojíš. Nejradši ho má můj manžel, dobře se mu na něm leží u televize
. Touhle investicí rozhodně nic nezkazíš. Kuličky uvnitř se ale časem „sesednou“, takže je dobré si koupit i náhradní náplň a polštář dosypat.
Ahoj,
ja bych si vubec nedokazala predstavit kojit bez kojiciho polstare.
Moc mi to kojeni ze zacatku neslo a na tom jsem se to naucila. Bylo to super!. Napln byly polystyrenove kulicky. Mela jsem ho od svagrove pujceny.Muzu taky schvalit, ze se na nem dobre lezi:-).
Pa Kac
Kojicí polštář je moc fajn. Já nemám zkušenost s českým, ale ten můj je taky vycpaný těma kuličkama. Jen jedna poznámka - prvních pár týdnů bylo miminko (3,7kg) na ten polštář nějak malé, tak jsem ho moc nepoužívala nebo musela podkládat. To jen abys nebyla otrávená, že polštář nefunguje. Jak mimino trošičku povyrostlo (tak za 14 dní po porodu, myslím) tak to najednou s polštářem bylo bezva. Používám ho do teď (8m). ![]()
Ahojky
Já mám kojící polštář od tetrabagu(modrý s hvězdičkami).Je to super investice.U nás to je spíše víceúčelový polštář než kojící polštář, protože kojím více méně v leže, ale nelituji peněz.
Hm, tak já jsem si ho pořídila také, aby se mi ze začátku lépe leželo (a nemusela se různě obklopovat polštářky) a pak samozřejmě na kojení, ale TERAbag jsem vracela - prostě ty kuličky mi přišly dost tvrdé a jak jsem si na poltář lehla, tak se pochopitelně rozprostřely všude okolo, ale dost natěsno, takže se polštář nevytvaroval a nebylo mi to vůbec pohodlné. I po odsypání kuliček nic moc. Pak jsem objevila polštář plněný dutým vláknem, který je měkčí, už jsem si ho objednala a čekám a čekám. Snad se dočkám dřív, než „jen“ na kojení ![]()
ahoj,
mne se to zdala byt zbytecna investice. Myslela jsem, ze kojici polstar muzu nahradit obyc polstarem, ale neni to pravda. Ten se s kojakem neda srovnat. Uz v tehotenstvi jsem si jim podkladala kolena, zada, hlavu, s vetsim briskem jsem se kolem nej omotala, aby se mi lip lezelo. Doma se o nej hadame. Nedam na nej dopustit. Pry nejlevnejsi ho ma www.dita.cz.
Taky kdyz svazes snurky, tak na nej muzes polozit miminko. A az bude starsi, tak se o nej muze opirat, nez se samo nauci sedet. Pouzivam ho i jako barieru, aby se miminko nekutalelo tam, kde nema.
Kojak ma siroke vyuziti, urcite se vyplati ho koupit.
Nekomu vadi susteni polystyrenovych kulicek
ja mam kojo polstar plneny dutym vlaknem. Popravde jsem ho vyuzivala vic v tehu, a i ted spis na sezeni ci lezeni vic nez na kojeni. Ikdyz i to je s nim celkem pohodlne, ale jsem uz lina se do nej „motat“. Jo a vlastne ho ted hlavne pouzivame, kdyz si beru malou na prvni rani kojo do nasi postele, jako mantinely, abychom ji nezalehli a kdyz vstanem, aby se nam nezkutalela
. Urcite to byla dobra investice, jinak bych se v tehu nevyspala a i ted slouzi dobre
.
Ahojky,
já jsem si kojo-polštář koupila na základě doporučení, a musím uznat, že je na spaní fantastický - ke kojení ho zatím nepoužívám
. ale na spaní super. Jen ze začátku manžovi trošku vydil ten zvuk co ty kuličky v noci vydávají, když se pohnu - ale není to nic strašného, teď už to nevnímá
Gaabina
Ahoj,
já mám TERAbag a jsem s ním maximálně spokojená. Používala jsem ho v těhu na spaní, teď hlavně na kojení. Taky ho využívám jako zábranu, aby mi malý nespadl z postele. A hlavně ho používáme na mazlení
malého si na něj položíme a můžeme si hrát, hladit ho, ukazovat knížku apod., když máme volné obě ruce. Využívá toho i manžel a dokonce i děda, který se jinak bál malého chovat ![]()
Petta
PS: Mimochodem často ho využívám na kojení u počítače (jako právě teď) ![]()
Mám taky tento polštář -ale ne Terabag - je plněný polystyrenovými kuličkami. A je to fakt super věc a to nejen na kojení. Určitě to nejsou vyhozený prašule - já jsem taky hoooodně zvažovala, ale šla sjem do toho a nelituju ![]()
Holky, uvažuju o tom kojícím polštáři s kuličkama z polystyrenu, ale nesnáším zvuk polysterenu, mám z toho husí kůži, tak se chci zeptat, jestli to je to samý, šustění mi nevadí, ale ty zvuky, brrr.
Lenko
tohle jenom tak jemně šustí, jak se ty kuličky přesýpaj.
Ahoj,
bez kojiciho polstare, bych se asi kojit ani nenaucila!!.
Je to super a nakonec jsem vydrezela 14 mesicu. Doporucila bych ho vsem a rozhodne nevahat.
Kac+H
Holky, chtela bych si koupit ten kojici polstar s kulickami. za kolik jste ho koupili a kde?
Diky Janca