Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Nekojit dříve jak po dvou hodinách, ale rozhodně neomezovat a je jedno jak moc dítě nabírá, pokud je plně kojené bez dokrmu. Ovšem faktem také je, že kojení po šestinedělí je na max 20minut, pak už je to jen dudlání
Já kojím po 2,5 - 3 hodínách. Ale jsou období růstových spurtů a to dávám i častěji, ale pod dvě hodiny ne. V šestinedělí jsem jí to měřila, dvacet a dvacet minut, protože mi na začátku nepřibírala. Teď jí sjou 4 měsíce a má 7 kg, takže rozhodně je dobře živená. Kojené děti si vezmou, co potřebují, na doktora bych kašlala, co já si vyslechla pitomých rad, když malá na začátku nepřibírala.
Já mám holčičku 1,5měsíce a kojím jí 10-12× denně, přibirá 250g týdně. Ráda bych kojila o něco méně, ale nejde to, malá se dožaduje velice důrazně ![]()
@bozska-mrcha jestli je to po sestinedeli na 20 minut, tak se nemuzu uz dockat. Mne to jdno kojeni pripada jak vecnost
@LindaPraha to je fakt jak u koho. První dceru sem cca prvních 6 týdnů kojila 30-40 minut, pak to zkrátila. Druhorozena je fofrnik, od narození je nakojená do 10 minut. Už v porodnici sem začala kojit jen z jednoho prsa (asi od 3.dne)
@LindaPraha to šestinedělí je takovým mezníkem ve všech směrech, matka s dítětem by měla tvořit něco jako tým a čistě instinktivně by měla poznat co který pláč signalizuje, kdy dítě pije nebo jen cumlá a pod. Chce to mít nastražené smysly a užívat si to, pak to jde úplně samo ![]()
@bozska-mrcha cumlani poznam, proto mi to kojeni vychazi na 35 minut. Ale bohuzel nepoznam druh place a kdy se ceho dozaduje. Treba dopoledne potrebuju uvarit, neco udelat a v lehatku vydrzi 15-30 minut, pak uz buli, v postylce dole v obyvaku ho to taky nebavi apod. Je to ihned po kojeni, hlad to asi nebude.. No, jeste mam tedy tyden sestinedeli, snad se to naucim poznat
@LindaPraha jsou matky co ani v dospělosti netuší co jejich děti chtějí
nehrotila bych to. Jsi máma, tak si to užívej a nech se tou vlnou nést.
Prosim radu. Mam ctyrmesicni holcicku. V noci se mi budi na kojeni 3×. Dnes jedla napsledy rano v sedum a od te doby nechce jist. Kdyz ji dam prso tak rve. Nevydrzela sem to a udelala jsem ji sunar, ale ani ten nechce. Uz mi to jednou udelala, to jsem se bala a jela s ni napohotovost, sem si pripada jak blbec. Nemate zkusenost?
Řekla bych že jí bolí bříško. Zkusila bych rektální rourku do zadečku. Vyprdí se a bude to lepší.:-)
Kdyz mala rval u prsa a nechtela se prisat strikla jsem ji vzdy mliko do pusy aby věděla a pak se pricucla hned, muzes zkusit
Můžou jí růst zoubky, to moje děti také nejedli. Jestli je jinak vklidu, tak bych byla taky a zkusila nakojit v polospánku. ![]()
POkud je jinak spokojená, je to bojkot kojení. Typické pro věk 4 měsíců, taky jsem to s dětmi zažila. Jen nabízet prso, nedávat nic. Pokud by nepřijímání MM trvalo hodně dlouho, je možné zkusit ho podat alternativně(lžička, stříkačka). Pokud nedokážeš odstříkat, tak staré učebnice uvádí, že je možné dítěti v tomto případě podat převařenou vodu s glukopurem. Hlavně nenabízet láhev a UM. Mělo by to trvat 12,max. 24 hodin.
Zkoušet kojení v různých polohách, u nás to zabíralo v nosítku a já u toho chodila.
Bojkot kojení, růstový spurt,… stříkni jí trošku mlíčka do pusy, třeba se přisaje lépe. Zkus jinou polohu, kojit v šátku..