Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím ????????
Mám blbý dotaz ![]()
Když máte nemocný děti, a hodně se potí, že jsou opravdu totálně durch, i povlečení a deka, polštář atd, tak jak často jim to za tu nemoc měníte???
Já totiž jednou deně! Jednou za den vyperu i vše, jako deku a prostě vše. Nooo, deky a polštáře dostávají záhul ![]()
Když je durch, tak hodím ven vyvětrat a dám druhou stranu deky a vše, ale na noc zase vše nové. Prý jsem magor, že tak se to nedělá, tak jako co teda?
Přeci nemůže být pod spocenou dekou…sama to nesnáším!!!
Tak se mi děti teda v životě nezpotily, jedině měly propocené pyžamko.
Aby byla deka durch, tak se nepotí snad ani stokilovej chlap. A peru po nemoci. Okamžitě peru jedině poblité nebo počůrané.
Pokud je to durch, tak bych klidně prala.ale asi je lepší mít dvě sady povlečení. i když já sama mám jedno.ja tedy peru po skončení nemoci.to by to fakt muselo smrdět potem. vetsinou prevlekame několikrát za noc pyžamo, pokud se hodně potí.
Povlak na polštář měním denně, deku vyměním za druhou, první vyvětrám a usuším. Po max dvou, třech dnech převleču. Ale polštář ani deku neperu. Po nemoci vždy převleču celou postel.
Taky peru až po nemoci. A také se ještě nestalo, aby se děti potily tak, ze by byla mokrá peřina… Max pyžamo.
@Tiger-lily píše:
Tak se mi děti teda v životě nezpotily, jedině měly propocené pyžamko.Aby byla deka durch, tak se nepotí snad ani stokilovej chlap. A peru po nemoci. Okamžitě peru jedině poblité nebo počůrané.
No on má pocení po manželovi.
Má deku až pod usima, a tak usne a spí, takže se spotí mega…ale jak říkám, znám to 16 let od manžela, takže to je u nás klasika
@reny14 píše:
Pokud je to durch, tak bych klidně prala.ale asi je lepší mít dvě sady povlečení. i když já sama mám jedno.ja tedy peru po skončení nemoci.to by to fakt muselo smrdět potem. vetsinou prevlekame několikrát za noc pyžamo, pokud se hodně potí.
Což o to, všeho mam dostatek, každý mame vše dvakrát, myslím polštáře a dwky a povlečení každý asi 8 ![]()
Právě pro tyhle případy
Já po nemoci a jednou za nemoc.. ale u nás děti nemají zpocené - mokré a nebo vlhké a nebo čpění potu…
Vždy po nemoci převlečeu všechono- týden… deky třeba měním častejmám jich víc
Příspěvek upraven 13.11.17 v 21:28
Ty joooo, tak podle vás se teda náš potí hodně, protože je všechno durch…
Ale má to výhodu, max 2 dny a je fit ![]()
Ale asi magor fakt jsem, dneska jsem prala deku a polštář dvakrát, protože dát nové povlečeni na propocenou deku se mi nezdá…
Ale díky za odpovědi ![]()
Deku dávám vyvětrat. Než uschne, dám letní a přes ni kdyžtak ještě něco. Pot sám o sobě není nic strašného, navíc přefiltrovany přes povlečení. To vyperu. Deky vyperu po nemoci, ale spíš pro ten pocit voňavé postele, jak se člověk po akutní fázi poprvé komplet umyje, tak aby pak zalezl do voňavé postele, nic infekčního na dekách a polštářích není.
@barbakuja píše:
No on má pocení po manželovi.
Má deku až pod usima, a tak usne a spí, takže se spotí mega…ale jak říkám, znám to 16 let od manžela, takže to je u nás klasika
@barbakuja no já mám třeba doma dek a povlečení hromady, bych se vyprdla to denně prát, dlaa bych třeba nové, ale prala bych pak hromadně ![]()
@Janasas píše:
@barbakuja no já mám třeba doma dek a povlečení hromady, bych se vyprdla to denně prát, dlaa bych třeba nové, ale prala bych pak hromadně
Hromadně bych byla potom pradlenka 3 dny…jedna pračka 1,45 hod… X cca 3,4 deky a polštáře a jsem k. o,proto to radši házim hned ![]()
Až po nemoci. Ale nikdy se mi nestalo, že by měli propocené povlečení.
@Tiger-lily píše:Tak to se teda potí nějak extrémně, to pak nemůžeš srovnávat s někým jiným. Třeba na mě aby byla vidět jediná kapka potu, to už musí být.
No právě, ten když má horečku, tak 39 a vic, takže se fakt potí jak pes, ale už jsem si zvykla, brzy je v pohodě a jsem rada…já třeba pocení nesnáším a ani s horečkou pod dekou nevydržím, takže pocení od sebe neznám. Ale mam to doma dvakrát ![]()