Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
prej jak se stavíme k lidem co ho sečou 1× za 2 měs
sorry, ale já nikomu do zahrady nečumím..je pravda, že nemám RD v satelitu, kde to je víc na očích..po sousedech je mi..víš co ![]()
sekáme, až je čas a potřeba..dle toho jak roste, prší atd..řekla bych tak 1× za měsíc ![]()
Sečeme dle potřeby cca 1× za 14. dní a jak to mají ostatní je mi ukradený
Tak jednou za 10 až 14 dní. A co má na zahradě někdo jiný je mi tak nějak jedno. ![]()
My sekáme 3×-4× za měsíc, podle toho jak prší a roste. Upřímně je mi fuk, jak často si kdo seká trávník ![]()
@Mortadella píše:
Jak často sečete trávník? Jak se stavíte k lidem, co ho sečou třeba jednou za 2 měsíce?Jaká je ideální doba, za jak dlouho nejpozději posekat trávu?
No a nejideálnější doba je taková, aby se ti ta tráva zdála pěkná, když se ti zdá pěknej dvoucentimetrový pažit, seč každý týden, když máš ráda kopretiny a luční kvítí, stačí dvakrát za sezónu.
Taky záleží, kde člověk žije, tady na vsi je každýmu u pr.., jestli sušíš seno králíkům, nebo rachotíš dvakrát týdně se sekačkou. A díky Bohu za to.
Díky, my se přistěhovali - koupili jsme domek, kde jsme 3 měsíce. Samozřejmě jsme ze začátku dávali dohromady vnitřek, aby bylo kde spát a bylo to dle našich představ, poté je chlap pořád v práci - dělá 12-ky, plus dělá i přesčasy, ať máem na rekonstrukci víc peněz. No a soused už párkrát měl poznámky, že si máme posekat, no asi by tam chudáčkovi přeletělo semínko bodláku, či co. Tak se jen tak ptám.
U nás je to taky tak jednou za měsíc a to ani tak ten trávník nijak vysoký za tu dobu není teda.
@Mortadella píše:
Díky, my se přistěhovali - koupili jsme domek, kde jsme 3 měsíce. Samozřejmě jsme ze začátku dávali dohromady vnitřek, aby bylo kde spát a bylo to dle našich představ, poté je chlap pořád v práci - dělá 12-ky, plus dělá i přesčasy, ať máem na rekonstrukci víc peněz. No a soused už párkrát měl poznámky, že si máme posekat, no asi by tam chudáčkovi přeletělo semínko bodláku, či co. Tak se jen tak ptám.U nás je to taky tak jednou za měsíc a to ani tak ten trávník nijak vysoký za tu dobu není teda.
ach jo lidi jsou hrozny
@smutnalucy píše:
ach jo lidi jsou hrozny
Ale soused naproti říká - Přednější je samozřejmě vnitřek, vůbec to neřešte. Navíc si sekejte kdy chcete, ani neděle mi nevadí. Což ani neděle tu zakázaná není, takže pohoda ![]()
@Mortadella Aha, tak to je teda potom problém.
Asi si pěstuje krásný trávník bez plevele a tak má strach. ![]()
My sečeme část nakrátko, v té okrasno-obytné části, část jednou za čas, část pak na seno, na kusu zahrady to sečou husy, nikomu to tu nevadí, je to normální vesnice.
@Mortadella píše:
Ale soused naproti říká - Přednější je samozřejmě vnitřek, vůbec to neřešte. Navíc si sekejte kdy chcete, ani neděle mi nevadí. Což ani neděle tu zakázaná není, takže pohoda
Jenže to je ten problém - nejde o to, že teď děláte uvnitř a nemáte na to čas. Mně osobně by vadilo, že by někdo vedle mě trval na tom, abych sekla každý týden kvůli tomu, aby se mu nesemenil plevel. Mi přijde i rozkvetlej plevel jako pěkná část trávníku v části zahrady.
No, pokud plánujete potom séct nakrátko tak jak tak, tak třeba bude klid.
@Virginia píše:
@Mortadella Aha, tak to je teda potom problém.Asi si pěstuje krásný trávník bez plevele a tak má strach.
My sečeme část nakrátko, v té okrasno-obytné části, část jednou za čas, část pak na seno, na kusu zahrady to sečou husy, nikomu to tu nevadí, je to normální vesnice.
Jj, má tak umělej trávník, až to skoro hezký není, ale skrz to se přece nepřerazíme, že. A jestli nás vidí jako mladý a nezodpovědný, plus když na to nemáme čas, třeba to bere, že jsme to neměli kupovat, ale hold čas bude až další měsíc. Taky neřeším, co kde mají, tak co se staraj oni, hold důchodci, furt doma, tak sledujou všecko, že.
Plus chlap se jich jednou slušně zeptal, jestli jim nezatíká ze střechy, tak ho skoro vypakoval a hnusně řekl, že ne!!!
Pak se s někým takovým o něčem bav, když skoro ani nepozdraví.
@Virginia píše:
Jenže to je ten problém - nejde o to, že teď děláte uvnitř a nemáte na to čas. Mně osobně by vadilo, že by někdo vedle mě trval na tom, abych sekla každý týden kvůli tomu, aby se mu nesemenil plevel. Mi přijde i rozkvetlej plevel jako pěkná část trávníku v části zahrady.
No, pokud plánujete potom séct nakrátko tak jak tak, tak třeba bude klid.
Jj, tady je prostě přírodní trávník se vším. I na zahradu se vrhneme, ale na co budu mít krásnou zahradu a doma neobyvatelno, to radši udělám naopak, že.
Když jsou špatně nastavené sousedské vztahy už od začátku, tak je to škoda…
to není nic osobního, jen dobří sousedé jsou fakt v dnešní době k nezaplacení.
Pokud jsi schopná, tak zvládneš posekat sama, ale já bych zrovna na just nesekala minimálně měsíc, ať se soused kousne do zadku
Jak často sečete trávník? Jak se stavíte k lidem, co ho sečou třeba jednou za 2 měsíce? Jaká je ideální doba, za jak dlouho nejpozději posekat trávu?