Jak často vaříte s mrkví?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak často vaříte s mrkví??
Chtěla bych se zeptat maminek, co dávají domácí stravu. Nedávno jsem slyšela, jak sestrička nadává v ordinaci, že spousta maminek dává dětem skleničky a vůbec neuvaří. Prý to není dobré kvůli zvýšenému obsahu mrkve.
Já teda skleničky dávám vyjímečně a vařím ( spíše kvůli penězům- skleničky jsoupro nás drahé), ale malé chutnají jídla jen, když je v nich alespon jedna mrkev. Vaříte jídla bez mrkve?? Nebo je to blbost a je jedno, že náš obed obsahuje skoro denně mrkev?
Díky za reakce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já vařím, občas udělám jídlo bez mrkve, ale jídla s mrkví převažují. O zvýšeném obsahu mrkve ve skleničkách slyším poprvé
Upřímně myslím, že je to blbost, nevím, co by bylo na mrkvi špatného.
- Citovat
- Upravit
Ja teda moc mrkev nedavam, protoze malyho stavi. Ja zas snad vsude cpu jako zaklad malou bramboru… mno taky nevim, jestli je to ok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařím jídla bez mrkve, aby mi nezežloutl
Tak 3× týdně určo bez mrkve. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mrkev určitě denně nevařím. Točím různé zeleniny většinou má mrkev jako hlavní zeleninu jednou za týden až +é dní. Pak ještě 1-2 týdně jako součást různých zeleninových mišmašů a polévek, kam dávám jednu kostku mrkve na jeden příkrm (mrazím do tvořítek na led, má tak 15g)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda nevím co je na mrkvi špatného…
leda, že dítě je pak trošku „oranžové“
ale zase lepší než zelené, ne?
Podle mě to nevadí, já teda kupuju skleničky - domácí stravu malý moc nejí a jsem i líná
. Snažím se to mixovat špenát, brokolice a mrkev. ALe je pravda, že s tou mrkví je jich nejvíc. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jsem nikdy neřešila, nevím, co je na mrkvi špatného… Jedině někoho může zacpávat, ale když s tím problém není… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My zase máme téměř ve všem mrkev, tak nevím. Dávala jsem ji do všeho i první holce a nic špatného jsem nikdy neslyšela…? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem to teda taky někde slyšela, že se to má střídat, když byl syn mimčo miloval špenát a doktorka mi říkala, že ho smí tak jednou týdně a on ho jedl ob den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
NO tak každý den merkev může být špatně- dítě zežloutne, asi je to i zátěž na játra? Nevím. Kamarádka dávala prvnímu dítku každý den vařenou mrkev- a měla dítě hrozně žluté a pak do hněda… Já jsme jí říkala, že by mohla nějaké dny vynechat, ale nedala si říct. Měla pocit, že když uvaří mrkev a dítěti dává na svačiny, že pro něj dělá to nejlepší
- Citovat
- Upravit
To mě nikdy nenapadlo, dávám malému jídlo skoro jako základ do každého jídla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A důvod nedávat mrkev ti neřekla? Slyším poprvé, že by se neměla
, naopak mě jedna známá řekla dávat mrkev, že obsahuje hodně antioxidantů
Tak to jsme zvědavá, co se tu dozvím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TeaTereza píše:
Já teda nevím co je na mrkvi špatného…leda, že dítě je pak trošku „oranžové“
ale zase lepší než zelené, ne?
to je přesný, malá je taky pořád zdravě vypadající, nikdy mi nažloutlá nedej bože hnedá
![]()
nepřišla
Příspěvek upraven 16.04.12 v 11:53
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky vařím a mrkev hóóódně převažuje. Má přísun asi fakt denně, ať je to polévka, rajská, nebo prostě mrkev s masem třeba smíchaná s bramborem nebo jinou zeleninou. Místo mňamky dostává hranolky vařené mrkve
, takže o mrkev teda nouzi nemá. Není ani oranžový a fakt ji má rád, tak v tom budu pokračovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda dávám skleničky, malá je oranžová, Dr. měla řeči, domácí stravu nechce a krom špenátu je všude mrkev.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit