Jak často vaříte s mrkví?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
226
16.4.12 11:36

Jak často vaříte s mrkví??

Chtěla bych se zeptat maminek, co dávají domácí stravu. Nedávno jsem slyšela, jak sestrička nadává v ordinaci, že spousta maminek dává dětem skleničky a vůbec neuvaří. Prý to není dobré kvůli zvýšenému obsahu mrkve.
Já teda skleničky dávám vyjímečně a vařím ( spíše kvůli penězům- skleničky jsoupro nás drahé), ale malé chutnají jídla jen, když je v nich alespon jedna mrkev. Vaříte jídla bez mrkve?? Nebo je to blbost a je jedno, že náš obed obsahuje skoro denně mrkev?
Díky za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Loraine
16.4.12 11:39

Ahoj, já vařím, občas udělám jídlo bez mrkve, ale jídla s mrkví převažují. O zvýšeném obsahu mrkve ve skleničkách slyším poprvé :think: Upřímně myslím, že je to blbost, nevím, co by bylo na mrkvi špatného.

• Citovat
  • Upravit
4476
16.4.12 11:39

Ja teda moc mrkev nedavam, protoze malyho stavi. Ja zas snad vsude cpu jako zaklad malou bramboru… mno taky nevim, jestli je to ok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
16.4.12 11:40

Vařím jídla bez mrkve, aby mi nezežloutl :mrgreen: Tak 3× týdně určo bez mrkve. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.4.12 11:42

Mrkev určitě denně nevařím. Točím různé zeleniny většinou má mrkev jako hlavní zeleninu jednou za týden až +é dní. Pak ještě 1-2 týdně jako součást různých zeleninových mišmašů a polévek, kam dávám jednu kostku mrkve na jeden příkrm (mrazím do tvořítek na led, má tak 15g)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
16.4.12 11:42

Já teda nevím co je na mrkvi špatného… :roll: leda, že dítě je pak trošku „oranžové“ :P ale zase lepší než zelené, ne? :kytka: Podle mě to nevadí, já teda kupuju skleničky - domácí stravu malý moc nejí a jsem i líná :oops: . Snažím se to mixovat špenát, brokolice a mrkev. ALe je pravda, že s tou mrkví je jich nejvíc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.4.12 11:45

To jsem nikdy neřešila, nevím, co je na mrkvi špatného… Jedině někoho může zacpávat, ale když s tím problém není… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
16.4.12 11:47

My zase máme téměř ve všem mrkev, tak nevím. Dávala jsem ji do všeho i první holce a nic špatného jsem nikdy neslyšela…? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
16.4.12 11:49

já jsem to teda taky někde slyšela, že se to má střídat, když byl syn mimčo miloval špenát a doktorka mi říkala, že ho smí tak jednou týdně a on ho jedl ob den :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
16.4.12 11:49

NO tak každý den merkev může být špatně- dítě zežloutne, asi je to i zátěž na játra? Nevím. Kamarádka dávala prvnímu dítku každý den vařenou mrkev- a měla dítě hrozně žluté a pak do hněda… Já jsme jí říkala, že by mohla nějaké dny vynechat, ale nedala si říct. Měla pocit, že když uvaří mrkev a dítěti dává na svačiny, že pro něj dělá to nejlepší

• Citovat
  • Upravit
2041
16.4.12 11:51

To mě nikdy nenapadlo, dávám malému jídlo skoro jako základ do každého jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
16.4.12 11:52

A důvod nedávat mrkev ti neřekla? Slyším poprvé, že by se neměla 8o , naopak mě jedna známá řekla dávat mrkev, že obsahuje hodně antioxidantů :nevim: Tak to jsme zvědavá, co se tu dozvím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
@TeaTereza píše:
Já teda nevím co je na mrkvi špatného… :roll: leda, že dítě je pak trošku „oranžové“ :P ale zase lepší než zelené, ne?

to je přesný, malá je taky pořád zdravě vypadající, nikdy mi nažloutlá nedej bože hnedá :D :D nepřišla

Příspěvek upraven 16.04.12 v 11:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Já taky vařím a mrkev hóóódně převažuje. Má přísun asi fakt denně, ať je to polévka, rajská, nebo prostě mrkev s masem třeba smíchaná s bramborem nebo jinou zeleninou. Místo mňamky dostává hranolky vařené mrkve :lol: , takže o mrkev teda nouzi nemá. Není ani oranžový a fakt ji má rád, tak v tom budu pokračovat. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
16.4.12 11:54

Já teda dávám skleničky, malá je oranžová, Dr. měla řeči, domácí stravu nechce a krom špenátu je všude mrkev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí