Jak čistit zoubky

127
11.1.06 13:01

Jak čistit zoubky

Chtěla jsem se vás zeptat od kdy čistíte zoubky, jestli je vhodné začít už od toho prvního, nebo počkat až jich bude víc. Taky mě zajímá jaký kartáček pro miminko zvolit popřípadě zubní pastu. Děkuju všem Kitten

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36
11.1.06 13:19

Ahoj Kitten,

nám zubař doporučil začít s čištěním hned, jakmile vyleze první zoubek. Nejdříve jsme u něj koupili prstový kartáček s pastou pro miminka (kterou lze polykat). Ovšem je možné miminkům čistit zoubky i bez pasty. Nyní používáme kartáček pro miminky značky MAM z DM drogerie. Je to :,-(a dvou kartáčků, které mají na druhém konci i masážní hlavici, což je dobré na svědící dásně. Tolik naše zkušenosti.

Příjemné čištění a zdravé zoubky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
11.1.06 13:19

Ahoj! Říká se, že se má začít od prvního zoubku, nám vylezly dolní dva současně, takže jsme začli čistit hned. Nejdřív prsťáčkem (gumovým kartáčkem, ketrý si dáš na prst) a potom už normálním dětským kartáčkem, myslím že to je Oral B, ale výběr je velký. Jen se mi osvědčily kartáčky se širší čistící plochou, jakoby dokulata, než ty úzké. Pastu jsme začali používat až od roku, máme zubní gel od Weledy.

Tak tak je to u nás.

Fifík+Tomík+fazolka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
11.1.06 13:20

ahojky

zoubky se mají čistit když jsou , na počtu nezáleží. Na přední se můžete vrhnout jen třeba mokrou plínkou a stírat, pak až jich bude víc tak kartáčkem. I jeden zub se může zkazit.

Pro více odborných info:

http://www.dent.cz/…sk/usmev.htm

My máme zoubků 6 a čistíme kartáčkama - občas je to boj, ale snažím se čistit poctivě ráno a večer.

Tak pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
127
11.1.06 13:26

Tak teda začnem od prvního zoubku, moc díky. Jo ještě jsem se chtěla zeptat jak se pozná pasta co může miminko polykat? :oops: Není to brzo u půl ročního prcka používat pastu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
11.1.06 13:29

Ahoj, my máme taky ty kartáčky Mam, ale mě by spíš zajímalo, jak ho to naučit. Ne čistit si zuby sám, na to má ještě čas, ale otevřít pusu :D .
Už to zkoušíme jak dlouho, ale mám pocit, že zatím má vyčištěné akorát rty, jelikož nás tam nikdy nepustí. Vůbec nevím, jak postupovat, protože už má 4 zuby a je fakt na čase s tím začít.
Násilím to moc nechci, nebo mu to znechutím a bude se kartáčku bát. Oblafnout se taky nedá, tak to taťka zkouší při koupání, že mu dá kartáček do ruky. Jenže Maťas ho hodí do vaničky a je konec. Už teď, jen ho vidí v mé ruce, zatíná rty :D .
Tak to zatím dělám trošku pod nátlakem (táta drží ruce ahlavu) jednou za čas plenkou s troškou pasty přetřu zoubky. Jinak to nejde. Stejně tak mu stříkám Stérimar nebo čistím nosánek. Vždycky řve, ale jak ho pustíme, už je zase plnej úsměvu. Tak nevím, nevím..... Snad nebude mít brzy kazy. Sladké moc nemá, v noci má jen vodičku, tak to snad ještě počká.
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
11.1.06 13:37

My jsme taky měli Mam kartáčky, ale malý si neustále strkal do pusy ten druhý konec a já jsem neměla šanci.

Jinak my taky bojujem s tím, jak ho vůbec donutit, aby otevřel pusu, zabírá vždycky nějaká blbost, ale jen na nějakou dobu, pak musím zase vymýšlet něco nového :twisted: Tak třeba „řekni áááá“ a honem honem očistit horní zuby, nebo teď zabírá to, že na něj taky otevřu pusu a vypláznu jazyk a on mě napodobuje. Nebo jsem říkala „jo“ a on už z principu odpovídal „ne“, přičemž opět ukázal horní zoubky…no jak u bláznů :roll:

Hodně úspěchů.

Fifík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
11.1.06 13:53

U nás teď vede finta, že si čistíme zuby navzájem, Matesovi dám svůj kartáček, sedneme si naproti sobě a on se mi šťourá kartáčkem v puse a tak se u toho soustředí, že si většinou ani nestačí všimnout, že jsem mu vyčistila jeho zoubky. Ale poslední dobou ho to nějak přestává bavit, tak budu muset asi vymyslet zase něco novýho :roll:

Jinak nejlepší kartáčky (a to jak pro děti, tak pro dospělý) jsou podle našeho zubaře Curaprox (doufám, že to píšu správně), dají se koupit v lékárně a stojí kolem 60,–Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
11.1.06 14:26

Ahoj,
souhlasím s Janou se značkou kartáčků, sama ho používám, protože mám hodně citlivé zuby i dásně (a v rodině paradontozu :( ) a nemůžu si je vynachválit. Dcerka ale má Oral B a je taky spokojená :)
My začaly čistit až kolem roku bez pasty a ze začátku to problém nebyl - krásně spolupracovala, otvírala pusu a vůbec. Pak ji to přestávalo bavit, tak jsem někde vyštrachala básničku na čistění a s ní to jede doteď :D
pro inspitraci ji napíšu:

Čistím zuby, řízy řízy, ať jsou bílé jako břízy
Vpravo, vlevo, vpředu, vzadu, horní a pak dolní řadu
Ať jsou bílé jako sníh, ať má každý radost z nich :)

jinak používáme pastu pro děti od 4m bez fluoru - Baby Orajel od nějaké americké firmy. Byla dost drahá, ale moje zubařka mi ji schválila. Už jsem taky koupila Elmex, ale nejdříve chci dceru naučit vyplivovat pastu, než tuhle zavedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
12.1.06 20:55

Ahoj holky,

máme doma stejný problém. Dokud měl Matýsek dva zuby, „čistil“ si zuby sám a když jsem mu je kartáčkem čistila já, smál se. Pak najednou jako když utne a jak začneme s čištěním, hrozný řev, zatnuté rtíky :-) a je ochoten sebou plácnout o zem. Řeším to tak, že říkám čistím zoubky řízy řízy atd. a u toho mu namočenou plínou otírám zuby. On řve a snaží se mi vysmeknout a utéct. Teď už máme i 4 stoličky a na ty asi plína moc nestačí, ale nevím, co s tím.

Lasička a Matýsek 1 rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
12.1.06 21:24

Ahoj,
tak nam dr. rekl, cistit az budou tak 4 zoubky. Doporucil pastu Elmex, která má chránit mlecné zoubky celych 24 hodin. Pastu mame Aquafresh. misa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.1.06 19:00

Ahoj,

u nás čistíme zoubky takto: sedneme si naproti, Ondrášek
„čistí“ zuby mně, já jemu, pro něj je to obrovská zábava.. Ale běda, když jsem zkoušela čistit zuby pouze jemu, byl u toho obrovský řev. Plínku taky nesnášel, metoda souběžného čištění je zatím úspěšná.
Jinak čistíme bez pasty, nějak se mi nechce, aby to polykal..

Pajina
(a Ondrášek 14 měsíců)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky