Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, zdravím všechny a měla bych na Vás jeden dotázek. Malého kojím už jen před spaním a brzo ráno a v nejbližší době plánuju jeho odstavení. jsem z toho docela vyplašená
Už teď, pokud si myslí, že nedostane, pořádně vyvádí. Nakoupila jsem Sunar (doufám, že nebudu muset zkoušet všechna možná UM , snad mu zachutná
Doteď má kolem 17. hodiny nějakou svačinku (ovoce, přesnídávka,…) a pak pouze před spaním (kolem 19.30) kojíme a vydrží mi spát tak do pěti, šesti. Mám s nástupem UM najet i na kaši k večeři? Nebo máte nějaké jiné tipy? Moc děkuji za zkušenosti.
Ahojky Marlen.
Nevim, zda ti dobre poradim, tento problem me teprve ceka. Ale dr. radila,ze po roce staci jedna davka mleka, obvykle rano a na veceri kase.
Eva a Kubik 10,5m
Ahoj, ja bych tedy na veceri (kolem te 19.30h) zacla davat kasi. Sany.
Ahoj Marlen,
taky jsem měla v plánu něco podobného, ale asi mi to nevyjde
Máme skoro rok, přes den Lukášek prso nevyžaduje, ale před večerním spaním a v noci pořád. Má své hodiny - např. ve 23, kdy se vzbudí a je řev, dokud mu mami nedá, co chce. Pokud se probudí dřív, tak ho pohoupu, dám cumlíka apod. a on zase usne, ve 23 hod. ale nic nezabírá. Sice byl včera tak trochu zdařilý pokus
- usnul ve 23 i bez kojení , sice to trvalo trošku dýl, ale vyšlo to. To jsem měla radost, že se snad blýská na lepší časy
Bohužel při přenášení do postýlky se probudil a bylo vymalováno - prso muselo být. Pak ale nějak nemohl usnout, nakonec jsem za ním poslala manžela, ať si můžu alespoň vyčistit zuby, bohužel mu utekl z postele, začal si hrát, probral se a do 00,30 jsem uspávala. Teda jen ležela a Lukášek usínal a usínal........
až nakonec usnul, tedy i bez prsa.
Trošku jsem odbočila, promiň. Kaše si myslím bude dle mého názoru nejvhodnější, dokonce by měla pokrýt i jednu mléčnou dávku. Já ji na:,–(ila a myslela si , že se Lukášek přestane budit, ale vůbec nezabrala. Myslím, že pokud nemáte podobný problém, bude to pro vás to nejlepší řešení ![]()
Přeji klidné spaní .
Ahoj
Ahoj Marlen,
já jsem malýho odstavila přesně ve 13 měsících a šlo to celkem v pohodě.Byl zvyklý na kojení jen před spaním a vyřešila jsem to tak,že jsem mu prostě nedala.Sice chvíli kňoural než usnul,něco mu asi chybělo
,ale pak usnul.Jinak na noc jsem mu dávala kaši a spal až do rána.On mi od 8měsíců spal celou noc,takže v tom problém nebyl.
Přeji ti ať se ti to odstavení taky povede „bezbolestně“
Ahoj Kelinka
Ahoj Marlen,
já jsem taky přestala kojit skoro nachlup přesně, když měl Tomík rok. Začala jsem mu dávat před spaním kaši, ta mu chutnala, tak se nacpal
Pak jsem ještě dokojila. Postupně už z kojení bylo takovéto pocucávání na dobrou noc a jednou, když se mi zdál hodně ospalý, tak jsem ho šoupla do postýlky bez kojení a … přestali jsme kojit ![]()
Jinak jednou za noc, někdy nad ránem, se na mlíko budí dodnes, ale napůl spí, takže rafne flašku, zhltne čtvrt litru mlíka a spí dál
Takže u nás bylo poslední kojení to před spaním.
Hodně úspěchů s nekojením ![]()
Fifík