Jak co nejrychleji ušetřit. Máte nápad? :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1974
26.12.24 08:36

@šklíbakočka knihy se dají taky koupit použité, kupuji je a kolikrát není vidět ani, že ji někdo četl a na novinky si počkám a ona jde cena dolu a nebo chodím do knihovny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
26.12.24 08:36

Záleží hodně, kolik vyděláš. A šetřit chceš na kauci a případný nájem? Prostě osekas, co jde. Kaše ke snídani je drahá, dělej si domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
26.12.24 08:46

Takhle z vypráění s emi nezdá, že bys měla velký zbytečný výdaje. Nejvíc dělá jídlo - máš přesně účtenky z obchodů? Ono když to člověk sečte, hdí to pár tisíc, ne že ně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36186
26.12.24 09:04

Kaši si udělej, stejně tak lipánka. Když vyslehas tvaroh, smetanu a trochu cukru (kakao) tak toho máš kopu a za zlomek ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
26.12.24 09:11
@nick mandarinka píše: Více

Jistě, mám oblíbený Trh knih např. Ale knihy prostě nejsou blbost. Vůbec nechápu, jak někdo může takový termín užít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20924
26.12.24 10:48
@Minze píše: Více

Když při placení části nájmu nejsi schopná nic ušetřit, jak si představuješ přežití, když budeš platit celý? Jen takový drobný dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
26.12.24 10:50

@Minze Nepíšeš jaký máš plat, bydlíš s mamou, takže vydaje za bydlení musíš mít menší. Nemel by byt problém ušetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27751
26.12.24 10:58

Nenapsala jsi to podstatný kolik bereš? Jaká je výše nájmu co platíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minze
26.12.24 11:51

Děkuji, moc mi vaše náhledy na moji situaci pomohly. Za pobyty dávám kolem 5 tisíc / víkend, ale ta velká jejich hodnota je (krom odpočinku od rodiny) ve výuce cvičení, kterému se věnuji a ve kterém se chci zlepšovat. Pravda je, že můžu jet na pobyt jen občas, např. jednou za půl roku. Jde o asijské cvičení, které si můžu pak trénovat sama někde v parku. Do jara jsem chtěla navštívit 3 pobyty, tak dám jen dva (které už mám zaplacené). Peníze na 3. pobyt si odložím stranou a budu chodit cvičit ven. Ve všedních dnech mám možnost skupinových lekcí 3200 na 3 měsíce, nebo občas intenzivní cvičení celou sobotu za 1800. Potom výdaje za jídlo. Zkusím si míchat vlastní kaše, z čistých ovesných vloček. Instantní jsou rychlé a pohodlné. I ty Lipánky jsou hodně pohodlné jídlo. Zkusím si tedy ušlehat vlastní :-). A takhle i s dalším jídlem. Myslím, že jsem v tom jídle hodně pohodlná, nechci v kuchyni strávit tolik času, když čtu vaše příspěvky. Stejné i s těmi domácími kompoty. Asi najít člověka, s kterým bychom mohly zavařovat ovoce spolu :-). Pak by se z práce stala zábava… Popřemýšlím. To stejné i s vařením. A hlavně - přidám si práci. Jsem osvč, mám zaplaceno podle toho, kolik práce odvedu. Zkusím si přidat práci v hodnotě 1000 až 2000 navíc / měsíčně. Za rok to udělá 12 000 / 24 000. Tyhle čísla by mohly být motivací.

• Citovat
  • Upravit
85478
26.12.24 12:03

@Minze no a kolik platis ted za najem u rodice a kolik budes platit sama? Divala ses? Bude ti to stacit, usetrit takto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minze
26.12.24 12:12

peníze za zubní péči

@Anonymní píše: Více

Já se v té drogerii mohu omezit, naštěstí. Mýdlo Dove dobře snáší i moje pleť. 1 kostka šamponu (100), 4 kostky mýdla (100), 2 deo krémy z DM (200), to mě vyjde na 3 měsíce na 600 Kč za drogerii. Jen přemýšlím o té zubní péči, právě podle vašeho psaní. O zuby musím dbát, měla jsem v dětství ohromnou kazivost. Takže denně mezizubní kartáčky, single kartáček, pasty a pěny/ mléka remineralizační, tj. dražší. V tomhle jsem se chtěla omezit. Ale asi to ještě zvážím. Protože pak za zubaře dá člověk mnohem víc, navíc jde o zdraví… Jak píšete… A zdraví zubů a dásní ovlivňuje zdraví všechn orgánů, celého člověka…

Příspěvek upraven 26.12.24 v 12:40

• Citovat
  • Upravit
27751
26.12.24 12:16

@Minze spočti si kolik zaplatíš za ty pobyty za celý rok a omez to je to hodně drahý a pokud chceš šetřit tak začni na tom, je to jednodušší než na jídle. Kolik vyděláváš a kolik platíš doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minze
26.12.24 12:38

@blumen Teď platím mamce za nájem 5 až 6 tisíc, a je v tom částečně i něco za jídlo. Nájemné za vlastní bydlení budu platit podle toho, jestli to bude ve větším městě, nebo na venkově. Donedávna jsem měla za cíl právě velké město. Jenže vnímám, co tady žiju, že mě baví ten pomalejší život venkova, mám ráda klid, ticho, přírodu. Ale s dojížděním do města, které mi dává práci. Na venkově spolubydlení nefunguje, aspoň tady ne. Za podnájem jen pro sebe bych tady (nebo asi i kdekoliv jinde na menším městě) zaplatila mezi 6 a 10 tisíci, podle luxusu. Takže ca 6 -7 tisíc, tj. o něco víc než platím mámě (a mám v tom i část na jídlo). Máš pravdu. Tisíc navíc měsíčně je málo. Dva tisíce, to by už šlo, ale vycházela bych zase s nulou na konci měsíce… Můžu ušetřit další tisíc až dva, když budu vařit ze základních surovin. Napadá mě jediné řešení. Nebýt už sama, najít si vztah a v partnerství se dělit o nájem v maličkém bytě. To si taky už dlouho přeju, ale bohužel ne a ne se seznámit. Ale v tom šetření budu určitě vytrvalá, ať pak nemám potíže platit nájem, kdybych se seznámila a šla bych do společného bydlení. Jinak podle mnoha komentářů tady uznávám, že na samostatné bydlení finance nemám…

• Citovat
  • Upravit
Minze
26.12.24 12:49

Jinak těch 10 tisíc za podnájem v celém bytě (tady na venkově) se rovná ceně, za kterou jsem v Praze dříve bydlela v pokoji a s nepříjemnými spolubydlícími ve spolubydlení. Takže ideálně najít si někoho do páru a domluvit se na společném bydlení na venkově. Takže nejdřív vztah, a potom teprve bydlení… Je fakt, že ten vztah si už dlouho moc přeju. Vyrazím proto někam ven, do ZOO nebo tak. Do 3. ledna je sleva na vstupném ;-). Ještě jednou díky moc za všechna doporučení, moc mi to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat