Jak definitivně přestat kouřit?

89
17.4.13 20:48

Jak definitivně přestat kouřit?!

Tak zakládám toto téma…

Kouřím od svých 14. let, v těhotenství jsem to omezila na max. 1 cigaretu týdně, při kojení 1 denně, už nekojím, měla jsem málo MM a spadla jsem do toho kompletně znova. S manželem chceme přestat oba a máme spoustu dobrých důvodů. Chceme brzy druhé dítě, hlavně ten náš první malý prcek, navíc mám astma a nález na čípku. Prostě dost dobrých důvodů, vlastně by se dalo říct, že jsem úplný idiot, že kouřím, ale kdo někdy nikotinu podlehl, asi pochopí…
Zrovna čtu od Carra „Jak přestat kouřit“, ale nemám úplně pocit, že to pomůže. Přemýšlím o nějaké antinikotinové terapii, aby to byla pro mne spíše taková psychická berlička, ale je to prostě těžký. Jak se povedlo přestat Vám, myslím fakt definitivně?

Předem díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6942
17.4.13 20:51

Nestrkat tu smradlavou tyčinku do pusy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bara 1
17.4.13 20:53

Teda tak především to chce silnou vůli…já přestala kouřit díky těhu a už nekouřím půl roku a ok…co se poradit s doktorem?

• Citovat
  • Upravit
Lo
6285

S tím kouřením to je jako s alkholem - nikdy člověk nebude vyléčen, bude jen celej život abstinovat, asi tak :) Já kouřila, pak jsem s tím v 24 sekla, cca rok a půl :! jsem to vydržela..pak jsem začala kouřit znova u vína v hospodě a pak se to zas rozjelo.. jenže pak jsem minulý rok v červnu našla // a hned jsem s tím sekla…celé těhotenství jsem si ani nepotáhla, malému jsou ted 2 měsíce a pořád nic..boužel vím, že i po takové době bych si u skleničky asi dala :roll: ale ještě částečně kojím, takže nepiju, nekouřím.. je mi to tak nějak blbý :nevim: ale už jsem na to myslela :zed: Taky doufám, že vydržím co nejdéle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
@ewca85 píše:
Tak zakládám toto téma…

Kouřím od svých 14. let, v těhotenství jsem to omezila na max. 1 cigaretu týdně, při kojení 1 denně, už nekojím, měla jsem málo MM a spadla jsem do toho kompletně znova. S manželem chceme přestat oba a máme spoustu dobrých důvodů. Chceme brzy druhé dítě, hlavně ten náš první malý prcek, navíc mám astma a nález na čípku. Prostě dost dobrých důvodů, vlastně by se dalo říct, že jsem úplný idiot, že kouřím, ale kdo někdy nikotinu podlehl, asi pochopí…
Zrovna čtu od Carra „Jak přestat kouřit“, ale nemám úplně pocit, že to pomůže. Přemýšlím o nějaké antinikotinové terapii, aby to byla pro mne spíše taková psychická berlička, ale je to prostě těžký. Jak se povedlo přestat Vám, myslím fakt definitivně?

Předem díky…

My jsme s mužem byli na OBICOM. Terpaie jak ti „přemění“ mozkové pochody a přestaneš kouřit. No, nevím čím to, ale od té doby jsme nekouřili a teď 30.5.2013 to budou dva roky! Oba jsme kouřili od těch cca 13-14let tedy už přes 10let kouření. A po tom co jsme se dali dohromady tak jsme kouřili fakt dost. Já nechci polemizovat o tom zda to funguje nebo je to placebo efekt. Ale i kdyby jo! Pro nás je důležité že nekouříme. Každý rok nám odtamtud zavolají jestli nekouříme a kdyby ano máme možnost terapii jednou opakovat zdarma.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3478
17.4.13 20:54

Tak me se to teda nepovedlo, ale presla jsem na elektronickou a naplne bez nikotinu, aspon neco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3686
17.4.13 20:54

Asi bych vyhledala odborníka a zkusila to s vedením. Někomu skládat účty, zpovídat se, to by mohlo pomoct. :think: Já teda měla asi štěstí. Kouřila jsem 9 let a jakmile jsem viděla čárku na testu, tak mě nějak přešla chuť. Prostě se to ve mně přeplo, sekla jsem s tím ze dne na den a ani mě nenapadlo si zapálit. Dokonce jsem nijak netrpěla. Teď nedávno se chuť vrátila, občas, ale přijde mi to líto si to kazit. Navíc mi ji prcek vždycky spolehlivě rozežene tím jak mě zaměstnává, tak si po chvíli ani nevzpomenu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4635
17.4.13 20:55

@ewca85 Ahoj, já přestala pomocí Centra léčřby závislosti na nikotinu. Předepsali mi prášky, po nich mi skutečně cigarety přestali postupně chutnat a 14. den jsem přetsala úplně a už to je dva roky a nekouřím!!! Je pravda, že pro mě byla velká motivace také to, že sjme chtěli miminko a já jsem odmítla být těhotná a kouřit a byla jsem si jistá, že bych asi nezvládla jen tak přestat.
Hele pobočky mají myslím v každím větším městě, koukni na net. A pokud do toho půjdete společně s manželem, rak super. vzájemně se budete podporovat. A hele, fakt to jde!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@ewca85 taky bych ráda přestala- po 8mi letech. v těhotenství jsem párkrát na pár dní přestala, kouřila jsem pár hodin před porordem a v porodce hned druhý den. Strašně se za to stydím, ale prostě na to nemám. Jakmile si řeknu že přestanu, nedokážu mylslet na nic jiného než na tu cigaretu. Kolikrát už mi to ani nechutná, ale prostě musím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807

@ewca85 jako těhotná.. Dala jsem si v těhotenství s hroznýma výčitkama pár cigaret, pak už mi z nich bylo blbě. Kojim už rok a půl, takže už skoro dva roky jsem neměla. Občas me to napadne, ale po takovy dobe by mi to bylo lito a byla bych na sebe fakt nasraná. Tak myslím, že vydržím. Ale já nebyla typicky závislák, třeba po ránu bych se poblila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.13 20:57

@Wecernice2 heh na tom byl tchán. on kouří fakt hodně. Udělali mu tenhle nesmysl, on vylezl z budovy a jak už to má najetý, tak si hned zapálil :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
17.4.13 20:57
@Wecernice2 píše:
My jsme s mužem byli na OBICOM. Terpaie jak ti „přemění“ mozkové pochody a přestaneš kouřit. No, nevím čím to, ale od té doby jsme nekouřili a teď 30.5.2013 to budou dva roky! Oba jsme kouřili od těch cca 13-14let tedy už přes 10let kouření. A po tom co jsme se dali dohromady tak jsme kouřili fakt dost. Já nechci polemizovat o tom zda to funguje nebo je to placebo efekt. Ale i kdyby jo! Pro nás je důležité že nekouříme. Každý rok nám odtamtud zavolají jestli nekouříme a kdyby ano máme možnost terapii jednou opakovat zdarma.. :nevim:To zni dobre a koukam, ze i s dobrym vysledkem… Mohla by jsi to nejak priblizit jak to probiha kde to delaji nebo nejaky odkaz, prosim?
  • Citovat
  • Upravit
89
17.4.13 20:59

@Wecernice2 Četla jsem o tom a chci to zkusit, s manželem dohromady mi to přijde jako úplně nejlepší varianta, člověk to nesmí mít doma, i když do trafiky je to vždycky kousek. Jinak s tou silnou vůli… zrovna ten Carr píše, že to je vlastně hrozně útrpný. Já jsem bohužel na cigaretu myslela v těhotenství skoro pořád, ale nedovolila jsem si to, tedy občas ano, ale ve srovnání s krabičkou denně, je pár cigaret týdně pro mě úspěch, i když by mi za to někdo totálně zatratil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Wecernice2
17.4.13 21:02
@nejvíczoufalá píše:
@Wecernice2 heh na tom byl tchán. on kouří fakt hodně. Udělali mu tenhle nesmysl, on vylezl z budovy a jak už to má najetý, tak si hned zapálil :mrgreen:

No pro mně byla motivace i to, že jsem byla těhotná. Ale do třetího měsíce přiznám se, jsem kouřila, jak padnul třetí měsíc jeli jsme tam a přestali oba.

• Citovat
  • Upravit
5998
17.4.13 21:03

@ewca85 Je škoda, že jsi nepřestala rovnou v těhotenství. Já kouřila přes 10 let, pak jsem objevila // a už jsem si nezapálila. Letos to budou dva roky a vůbec mi to nechybí, naopak mi to strašně smrdí. Manžel je kuřák a vždy, když přijde „z cigarety“, tak bych vrhla :poblion: alkohol si občas dám a i tak mi to nechybí, teda zatím, že :oops: ;)
Jinak jak už tu někdo radil, zkusila bych pomoc odborníka, to je dle mého nejefektivnější a samozřejmě to nejpotřebnější je silná vůle. Držím palce, ať to vyjde, oboum :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková