Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Chtěla bych se Vás zeptat, zda mate s ječmenem někdo zkušenost, či jaké to ma učinky? a jestli je lepší to kombinovat s chlorellou? Ja ječmen beru jiz mesic a zatím nic a chlorella mi moc nevyhovuje:/ tak zda stačí pít jen ječmen? děkuji
Nejlepší účinek ječmene se docílí kobinací právě s chlorellou.. taky záleží hodně na značce..
Holky, může se ječmen pít při kojení? mám pocit, že jo, zatímco chlorella ne.. protože chlorella je vyloženě detoxikační, zatímco ječmen je spíš doplněk stravy. či se pletu?
@Viktorka Maxikova píše:
Holky, může se ječmen pít při kojení? mám pocit, že jo, zatímco chlorella ne.. protože chlorella je vyloženě detoxikační, zatímco ječmen je spíš doplněk stravy. či se pletu?
Přesně tak, ječmen můžeš pít pořád…
@Viktorka Maxikova pokud už jí bereš delší dobu, můžeš podle mě i řasu. jen by se v době kojení nemělo s ní začínat…
@qia píše:
Chtěla bych se Vás zeptat, zda mate s ječmenem někdo zkušenost, či jaké to ma učinky? a jestli je lepší to kombinovat s chlorellou? Ja ječmen beru jiz mesic a zatím nic a chlorella mi moc nevyhovuje:/ tak zda stačí pít jen ječmen? děkuji
Stačí pít ječmen, ale nečekej od něj zázraky - je to prostě jako bys brala přírodní vitamíny ![]()
Tak já s manželem pijeme ječmen něco přes měsíc a musím konstatovat, že se oba cítíme rozhodně líp a zatím statečně odoláváme nachlazení, které vždy na začátku jara přicházelo. Je psáno, že dobré je kombinovat s chlorellou, ale tu jsem zatím nepořizovala. Užívám k tomu ještě spirulinu.
@Viktorka Maxikova
Nikde jsem se nedočetla, že by se při kojení ječmen nesměl. Není v něm nic špatného, takže by neměl být problém.
Je to akorát sušená šťáva z trávy. V lepším případě. V horším sušená drcená tráva. Docela drahá náhražka zeleniny.
@Cuarentena píše:
Je to akorát sušená šťáva z trávy. V lepším případě. V horším sušená drcená tráva. Docela drahá náhražka zeleniny.
No ale zase pro člověka co nesní tolik zeleniny to je lepší než nic
Pokud na to člověk má, proč ne
Ale proboha to přece není vůbec o zelenině, co třeba tolik enzymů: atd?
@aničkakytička píše:
@Cuarentena četla si někdy složení?
Ale to víš, že jo.
@Cuarentena myslíš, že mrkev má 21 enzymů, vitamin B2 a pod?
Ježišmarjá, nevím, kolik přesně má mrkev enzymů, na B12 budou asi lepší zdroje, ale důležitá je přece pestrá strava, ne? Snad nikdo nežere jenom mrkev. Je X dalších druhů zeleniny. Fakt si myslíš, že pití sušené trávy je pro tělo přínosnější než čerstvá zelenina???