Jak děláte těsto na pizzu?

Anonymní
24.5.22 07:04

Jak děláte těsto na pizzu?

Ahoj holky
Chceme si dneska doma udělat domácí pizzu, ale mam problém s testem. Nedokážu ho udělat tak jak má být a zkoušela jsem všechno. Máte nějaký dobrý recept i s postupem co by mohl jít? Předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
24.5.22 07:12

Ja delam z mouky s vysokym obsahem lepku. Osolim, dam cele susene drozdi, zastriknu olivacem (tak 2-3 lzice) a pridavam teplou vodu a hnetu. Hned ho roztaham na plech a dam pect. Je spis nizke s krupavymi okraji. Nemame radi „buchtovite“ testo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
24.5.22 07:16

Z 1/2 kostky droždí dám vzejít kvásek (do misky droždí, trocha vlažné vody + cukr na teplé místo cca 10 minut). Ten pak vliju do 500 g polohrubé mouky, přidám několik lžic olivového oleje, sůl a do robota s tím. Po zamíchání nechám hodinu kynout a válíme pizzu za pizzou :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15941
24.5.22 07:34

https://www.menuodkoko.cz/…capricciosa/
Ja tuto a je nejlepší, vetsinou nadelam z 6 násobné davky a odkrajuju po tri dny. Davam normalne na pecici papir, žádný alobal, jako je v receptu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
24.5.22 08:21

Muzes sem dat recept? Rada bych jej videla. Muze tam byt neco spatne. Nebo pokud ti to nekdo psal na papir, tak se mohl prepsat v nejake gramazi - to se nam stalo uz nekolikrat.

Jsem totalni trotl v kuchyni, ale paradoxne pizza se mi vzdy povedla, jak ze suseneho drozdi, tak z cerstveho drozdi, dokonce i testa na rohliky. :mrgreen:

Edit: Konečně jsem doma, tak píšu recept:

• 25o ml teplé vody
  • 1 zarovnaná lžička soli
  • 1 zarovnaná lžička cukru
  • 5 lžic oleje
  • 5oo g hladké mouky
  • 2,5 lžičky sušeného droždí

Když dělám z čerstvého droždí, tak vodu nahradím mlékem a zvlášť si nechám vzejít kvásek. U obou verzí nechávám cca 45-6o minut kynout. Poté, co těsto rozválím (neumím to uhňácat jak ital v rukou), tak jej nechám tak aspoň 2o minut odežet. A to i když na něj dávám další suroviny.

Příspěvek upraven 24.05.22 v 12:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
24.5.22 09:28
@Anonymní píše:
Ahoj holky
Chceme si dneska doma udělat domácí pizzu, ale mam problém s testem. Nedokážu ho udělat tak jak má být a zkoušela jsem všechno. Máte nějaký dobrý recept i s postupem co by mohl jít? Předem děkuji

Ahoj,
docela dobrou zkušenost mám s nekynutým těstem na pizzu. jasně, není to jak v italské restauraci, ale protože dost lidí stejně místo suga nebo drcených rajčat stejně plácne na těsto kečup, tak je to asi fuk :-)
250g hladké mouky
půlka prášku do pečiva
6-8 lžic olivového oleje
sůl
150 ml vody
rozválet dotenka, péct do zezlátnutí okrajů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
24.5.22 09:59

Ja dělám od oka, ale kdybys to vzdala, tak nej těsto na pizzu je v lidlu v chladáku, je vyvalene na pečícím papíru, přes celý plech ho dáš. Kupuju když nemám čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
24.5.22 11:20

:mrgreen: :mrgreen: pomazánkové máslo a hladká mouka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.5.22 11:24

Mi se nejvíc osvědčilo tohle těsto. Dělám ho léta. Napřed jsem ho dělala v robotu a teď hodím suroviny do pekárny a vytáhnu krásné těsto. Ručně se s tím nemorduji.
https://www.pizza-pizza.cz/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22894
24.5.22 18:59

Já mám osvědčený tento recept na pizzu a jinou už nedělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
24.5.22 19:06

Dobré je, nahradit obyč hladkou mouku chlebovou -
https://www.apetitonline.cz/…sto-na-pizzu
A ideálně, nasypat si těsto dopředu do pekárny a za 2 hodiny už můžu jít válet těsto.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii