Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
snažíme se o druhé těhotenství už rok a půl a pořád nic. Teď navíc musím ještě nějakou dobu užívat léky které se neslučují s těhotenstvím a tak musím čekat ![]()
V internet. poradně mi poradili toto: vyšetřit hormonální profil a provedení USG vyšetření ke stanovení ovulace či anovulace,dále vyšetření spermiogramu , po zhodnocení těchto základních vyšetření lze naplánovat ev další vyšetření -laparoskopie,ev. jinou vyšetřovací metodu ke stanovení průchodnosti vejcovodů, dále hysteroskopie, genetické ev imunologické vyš-imunologická příčina- tedy možnost tvorby protilátek proti spermiím manžela ev proti vl. embryu se může vytvořit v průběhu života, ale nejprve bych vyšetřil zákl. vyšetření které jsem zmínil v uvodu, inseminace má nízkou % uspěšnost- je třeba ji i několikrát opakovat , přesto k otěhotnění dojít nemusí
A já teď nevím jak dloho to všechno vyšetření bude trvat? Neměla bych s tím začít už teď, i když zatím těhotnět nesmím?
No to víš, že to bude trvat a hlavně tě nepošlou na všechno najednou, hezky s výsledkama jednoho se budeš objednávat na druhé. Určitě začni hned, pokud ty léky co bereš, neovlivňují hormonální profil.