Měření bazalní teploty

483
21.9.08 13:03

měření bazalní teploty

Ahoj holky,
možná mám blbý dotaz, ale jak správně měřit bazální teplotu? :oops:
Zkoušela jsem měřit teplotu dig. teploměrem v puse i v podpaží. Rozdíl byl značný. V podpaží 36.4 a v puse 37.4. Kde tedy měřit správně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9556
21.9.08 13:05

nejlepe v pochve nebo konecniku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
21.9.08 13:47

Ahoj, myslím že je to jedno - ale musíš pořád na jednom místě. Já jsem měřila v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.9.08 17:02

určo ne v podpaží, to děsně kolísá. v puse je to docela dobré, ale nesmíš chrápat, kašlat, zívat, pít, mluvit - prostě otvírat pusu před měřením. V pochvě jsem měla nejučesanější křivku

a můj oblíbený závěr: stejně to k bylo k prdu, neb mám ucpané trubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
21.9.08 20:35

Pudloslavo,
a kdyby jsi byla v pořádku tak by to měření k něčemu bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
21.9.08 21:12

Adriane - k určení dne ovulace. Mně se díky tomu (aspoň si to myslím) povedl můj vytouženej klouček. Mám na mysli nejen miminko, ale hlavně pohlaví. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
21.9.08 21:27

Adri asi ne, protože u nás je frekvence tulení i tak dostatečná. nepotřebovala jsem po ovulaci pátrat, měřila jsem, abych se ubezpečila, že je všechno v pořádku - a zjevně bylo, i ovulační testy to potvrzovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
21.9.08 21:47

ivusha - jo? Tím lze i ovlivnit pohlaví? Já bych moc chtěla holčičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
22.9.08 09:33

NOOO nevím jestli to funguje na 100%. Někde jsem četla, že klučiči spermie se rychle pohybují, ale brzo umírají, zatímco holčičí spermie jsou pomalejší a také s delší životností.
Takže z toho vyplývá, že sex před ovulací = holčička (klučičí spermie umřou dřív než dorazí vajíčko, zatímco holčičí si na vajíčko počkají), sex v době ovulace = kluk (vajíčko už čeká a rychleji u něj bude klučičí spermie).

Klidně se mi smějte - ale tak moooooc jsem chtěla klučíka, že kdyby řekli že pomůže stát na hlavě a odrážet se ušima tak to udělám. A jiné metody - polohy u sexu, nebo změny v jídelníčku, se mi tak nějak nezdály. Nehledě na to, že jako naprostému technickému maniakovi mi tabulky a grafy vyhovují :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
22.9.08 09:40

A jak dlouho před ovulací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
22.9.08 09:56

Adri promiň, ale nechci tě mystifikovat, jednak už je to nějakej pátek a hlavně mně ta holčičí metoda nějak nezajímala - třeba poradí holky, nebo zkus zagooglit ta metoda je celkem známá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
22.9.08 16:26

Adriane, ono je to nějak tak, že klučičí spermie jsou rychlejší, ale vydrží kratší dobu. Holčičí jsou pomalejší ale „trvanlivější“. Co jsem si kdysi již nastudovala, tak pokud je pohlavní styk 1 den před ovulací, v den ovulace nebo 1 den po ovulaci (taky se to ještě může podařit), tak mají větší šanci ty klučičí spermie, protože jsou u vajíčka dřív. Pokud je pohlavní styk 2 - 4 dny před ovulací, tak šanci má holka, protože holčičí spermie tak dlouho vydržet můžou a můžou si na vajíčko počkat. Ty klučičí vydrží prý tak 1 den.
U mě to tak kupodivu vyšlo - dcera necelé 2 dny před ovulací a teď kluk den před ovulací. Ale já tedy nepásla po pohlaví, tak to u nás prostě vyšlo :wink: Nemůžeš to brát jako naprosto spolehlivou metodu výběru pohlaví, tak to není.
Navíc měřením BT zjistíš, kdy ovulace proběhla a ne kdy proběhne - podle poklesu teploty. Lépe ti to řeknou ovulační testy.
A ještě jedna důležitá rada - BT se měří většinou v pochvě (spolehlivější měření) nebo v puse pod jazykem, ale má to svá omezení. Měřit musíš každý den nejlépe ve stejnou dobu, hned po probuzení. Nesmíš před tím vstávat nebo chodit, tím se teplota zvedá a tady jde o desetinky stupně :wink: Ovlivnit výsledek může samozřejmě i nemoc nebo „bujará“ alkoholická noc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
22.9.08 20:22

paraplicko ,
děkuji. Vím že to není 100%, ale za pokus to stojí.
Jak tady spolehlivěji zjistit kdy bude nebo je ovulace - ovutesty nebo utz u doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
2.10.08 11:03

Máte některá zkušenost s těmito testy???
http://www.pharmacyplus.cz/shop.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
2.10.08 11:09

já jsem je používala a byla s nimi spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...