Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
možná mám blbý dotaz, ale jak správně měřit bazální teplotu? ![]()
Zkoušela jsem měřit teplotu dig. teploměrem v puse i v podpaží. Rozdíl byl značný. V podpaží 36.4 a v puse 37.4. Kde tedy měřit správně?
Ahoj, myslím že je to jedno - ale musíš pořád na jednom místě. Já jsem měřila v puse.
určo ne v podpaží, to děsně kolísá. v puse je to docela dobré, ale nesmíš chrápat, kašlat, zívat, pít, mluvit - prostě otvírat pusu před měřením. V pochvě jsem měla nejučesanější křivku
a můj oblíbený závěr: stejně to k bylo k prdu, neb mám ucpané trubky.
Pudloslavo,
a kdyby jsi byla v pořádku tak by to měření k něčemu bylo?
Adriane - k určení dne ovulace. Mně se díky tomu (aspoň si to myslím) povedl můj vytouženej klouček. Mám na mysli nejen miminko, ale hlavně pohlaví. ![]()
Adri asi ne, protože u nás je frekvence tulení i tak dostatečná. nepotřebovala jsem po ovulaci pátrat, měřila jsem, abych se ubezpečila, že je všechno v pořádku - a zjevně bylo, i ovulační testy to potvrzovaly.
ivusha - jo? Tím lze i ovlivnit pohlaví? Já bych moc chtěla holčičku
NOOO nevím jestli to funguje na 100%. Někde jsem četla, že klučiči spermie se rychle pohybují, ale brzo umírají, zatímco holčičí spermie jsou pomalejší a také s delší životností.
Takže z toho vyplývá, že sex před ovulací = holčička (klučičí spermie umřou dřív než dorazí vajíčko, zatímco holčičí si na vajíčko počkají), sex v době ovulace = kluk (vajíčko už čeká a rychleji u něj bude klučičí spermie).
Klidně se mi smějte - ale tak moooooc jsem chtěla klučíka, že kdyby řekli že pomůže stát na hlavě a odrážet se ušima tak to udělám. A jiné metody - polohy u sexu, nebo změny v jídelníčku, se mi tak nějak nezdály. Nehledě na to, že jako naprostému technickému maniakovi mi tabulky a grafy vyhovují ![]()
Adri promiň, ale nechci tě mystifikovat, jednak už je to nějakej pátek a hlavně mně ta holčičí metoda nějak nezajímala - třeba poradí holky, nebo zkus zagooglit ta metoda je celkem známá.
Adriane, ono je to nějak tak, že klučičí spermie jsou rychlejší, ale vydrží kratší dobu. Holčičí jsou pomalejší ale „trvanlivější“. Co jsem si kdysi již nastudovala, tak pokud je pohlavní styk 1 den před ovulací, v den ovulace nebo 1 den po ovulaci (taky se to ještě může podařit), tak mají větší šanci ty klučičí spermie, protože jsou u vajíčka dřív. Pokud je pohlavní styk 2 - 4 dny před ovulací, tak šanci má holka, protože holčičí spermie tak dlouho vydržet můžou a můžou si na vajíčko počkat. Ty klučičí vydrží prý tak 1 den.
U mě to tak kupodivu vyšlo - dcera necelé 2 dny před ovulací a teď kluk den před ovulací. Ale já tedy nepásla po pohlaví, tak to u nás prostě vyšlo
Nemůžeš to brát jako naprosto spolehlivou metodu výběru pohlaví, tak to není.
Navíc měřením BT zjistíš, kdy ovulace proběhla a ne kdy proběhne - podle poklesu teploty. Lépe ti to řeknou ovulační testy.
A ještě jedna důležitá rada - BT se měří většinou v pochvě (spolehlivější měření) nebo v puse pod jazykem, ale má to svá omezení. Měřit musíš každý den nejlépe ve stejnou dobu, hned po probuzení. Nesmíš před tím vstávat nebo chodit, tím se teplota zvedá a tady jde o desetinky stupně
Ovlivnit výsledek může samozřejmě i nemoc nebo „bujará“ alkoholická noc ![]()
paraplicko ,
děkuji. Vím že to není 100%, ale za pokus to stojí.
Jak tady spolehlivěji zjistit kdy bude nebo je ovulace - ovutesty nebo utz u doktora?
Máte některá zkušenost s těmito testy???
http://www.pharmacyplus.cz/shop.php?…