Jak dlouhá doba snažení je normální?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17609
15.2.10 15:05

Jako „normální“ se udává doba 1 roku, ale určitě velkou roli v tom hraje věk. Pokud kamarádce táhne na 40, tak bych asi tak dlouho nečekala, protože potom nemusí stihnout pojišťovnou doplácené pokusy umělého oplodnění-IVF.
Ale jestli je mladší, tak zbytečně spěchá a asi toho o IVF moc neví. Rozhodně to není samospásná metoda, jakože absolvuju a budu na 100% těhotná, je to poměrně drahé, zásah do organismu a hlavně to nefunguje tak, že nakráčí k dr., řekne, že chce umělé a okamžitě jí ho udělají, tak to není.

Pokud jí to uklidní, tak za pár měsíců může jít k obvodnímu gynekologovi a požádat o hormonální profil, ale musí říct, že se snaží déle než rok, jestli brala antikoncepci, tak ten rok bude muset opravdu vydržet. A taky může poslat partnera na spermiogram - v Brně ve veterinárním institutu ho dělají i pro samoplátce info asi tady /manžel tam byl před 2lety, tak už přesně nevím/ http://www.vri.cz/…-reprodukce/

Ovšem tu ukrutnou touhu po miminku chápu.
A o té psychice to taky není úplně pravda, švagrová po 3.měsících vyváděla jak hysterka a hned další měsíc zabřezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
16.2.10 09:05

Děkuji za všechny názory, kamarádku jsem posadila k počítači a dala jí to přečíst :-) . Vše co jste napsaly, jsme pochpily obě, ještě jednou děkuji a já doufám, že vaše slova ji alepoň trochu přesvědčily o tom, co jí tvrdím a ona už nebude bláznit. Mimochodem je jí 25 a už jednoho prcka má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
4.3.10 13:07

Ahoj.Sice už sem do diskuse nikdo nechodí.Vše již bylo řečeno,ale i tak přispěju svojí troškou do mlýna :lol: Pokud se snaží mimo plodné dny,tak je to stejně k ničemu. Já používala tohle http://calendar.zoznam.sk/…kalendar.php :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
10.3.10 23:38

tak třeba my jsme s přítelem v těch 10% - snažíme se 3 roky a zatím nic, ačkoli jsme oba v naprostém pořádku… - dle doktorů… :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
12.3.10 16:01

Ahoj,uvádí se rok (to bylo přesně u nás) a když je žena starší než 35,tak po půl roce může jít do CAR :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
16.3.10 17:13

Ahoj at se tva kamaradka neplasi,ja jsem mela taky problem otehotnet skoro 2roky,a uz jsem si myslela ze deti nebudu mit,ale pak uz jsem na to prestala myslet,a zacala jsem si delat ridicak,takze jsem uz na nic jineho nemyslela,a soustredila jsem se na skolu,a asi po mesici jsem mela zpozdeni menst.asi 3dny a ani me nenapadlo ze by jsem mohla byt tehotna,naopak jsem si myslela jestly nejsem nejak nemocna :lol: ,tak po 5dnech ,tak jsem si jen tak udelala ze zvedavosti teh.test,a beztak jsem si myslela ze vyjde negativne,ale ukazaly se 2dve carky a ja jako blazen jsem na zachode skakala radosti :lol: na to v zivote nezapomenu,chce to na to nemyslet to je rada drzim pesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
5.4.10 14:34

ahojky.s pritelem se snazime o mimci uz pres 5 mesicu a porad nic.asi je to jeste moc brzy zejo.je to dobry kddyz uz 3 mesic beru kyselinu listovou.nebo ji mam prestet brat.diky za odoved. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Laura a její tygr
21.12.11 13:03

Prosím, jak mám vypočítat tu Luteální fázi? Díky za info…

• Citovat
  • Upravit
Laura a její tygr
21.12.11 13:08

Kyselina Listová

Kup si mamavit :-) to jsou vitamínky před, které můžeš brát při plánování těhotenství, těhotenství a kojení :-) a ktomu můžeš obden i tu kyselinu listovou…

• Citovat
  • Upravit
Laura a její tygr
21.12.11 13:09

Mamavit totiž podporuje plodnost je tam jedna taková látka… ;)

• Citovat
  • Upravit
Laura a její tygr
21.12.11 13:16

Plodnost, neplodnost a tak dále :-)

No jak si takhle čtu došla jsem ktomu názoru, že ta doba snažení bez výsledku by neměla přesáhnout roku. Myslím, že pak už tam bude malinký háček…takže raději jděte na vyšetření…3měsíce jsou ještě dobré ale po roce už bych měla asi strach…hlavně si myslím, že tam hraje velkou roli ta psychika jak už jste se tady zmiňovaly (nemyslet na to atd.). Mám známou ta si zalítla a má ročního syna:-D a to hned na poprvé…další hned po týdnu atd. Záleží no. 8o

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex