Jak dlouhá doba snažení je normální?

361
14.2.10 20:24

Jak dlouho?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Váš názor. Jaká doba snažení o miminko je podle Vás normální? Kamarádka to s přítelem zkouší druhý měsíc a zatím nic. Je z toho celá vyplašená, včera dokonce říkala že přemýšlí o umělém oplodnění, ale já si myslím, že zbytečně moc brzy plaší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65312
14.2.10 20:26

Ježiš…at neplaší.....
rok je doba kdy to je normální,pak se to řeší s doktorem…
a jestli bude takhle plašit,akorát bude ve stresu a nepůjde to :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1311
14.2.10 20:28

ahojky, tak nám dr. řekla, že na to máme rok a pak by nás poslala po doktorech, naštěstí jsme to zvládli do toho roka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
14.2.10 20:31
Jitulinaja píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Váš názor. Jaká doba snažení o miminko je podle Vás normální? Kamarádka to s přítelem zkouší druhý měsíc a zatím nic. Je z toho celá vyplašená, včera dokonce říkala že přemýšlí o umělém oplodnění, ale já si myslím, že zbytečně moc brzy plaší.

PROSÍM TĚ AŤ KAMARÁDKA FAKT NEPLAŠÍ 3 MĚSÍCE JE NAPROSTO OPTIMÁLNÍ DOBA PRO PRVNÍ SNAŽENÍ OD UKONČENÍ ANTIKONCEPCE A NEŽ SE LIDÉ SNAŽÍ O UMĚLÉ OPLODNĚNÍ TAK SE MUSÍ SNAŽIT NORMÁLNĚ ASI TAK TEN ROK A PŮL AŽ 2 ROKY. ALE MĚ SE TO TAKY NEPODAŘILO HNED Obě TĚHU ZAČALY 3 MĚSÍC OD SNAŽENÍ PO UKONČENÍ ANTIKONCEPCE, ale NĚKOMU TO PROSTĚ TRVÁ TŘEBA PŮL ROKU NEBO ROK TAK AŤ VYTRVÁ A NESTRESUJE SE A POKUD MOŽNO SE NA TO TOLIK NESOUSTŘEDÍ, PROTOŽE KDYŽ TO BUDE CO NEJMÍŇ ČEKAT TAK SE TO URČITĚ PODAŘÍ. :palec: :palec:

Příspěvek upraven 15.02.10 v 13:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
14.2.10 20:32

Tohle jí říkám taky, ale ona je jako pošuk, vzala si do hlavy že teď chce mrně. Má takovou spotřebu testů, ža už na ní v drogerii koukají jako kdyby denně kupovala kilo pervitinu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
14.2.10 20:55
Makyta píše:
Jitulinaja píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na Váš názor. Jaká doba snažení o miminko je podle Vás normální? Kamarádka to s přítelem zkouší druhý měsíc a zatím nic. Je z toho celá vyplašená, včera dokonce říkala že přemýšlí o umělém oplodnění, ale já si myslím, že zbytečně moc brzy plaší.
PROSÍM TĚ AŤ KAMARÁDKA FAKT NEPLAŠÍ 3 MĚSÍCE JE NAPROSTO OPTIMÁLNÍ DOBA PRO PRVNÍ SNAŽENÍ OD UKONČENÍ ANTIKONCEPCE A NEŽ SE LIDÉ SNAŽÍ O UMĚLÉ OPLODNĚNÍ TAK SE MUSÍ SNAŽIT NORMÁLNĚ ASI TAK TEN ROK A PŮL AŽ 2 ROKY. ALE MĚ SE TO TAKY NEPODAŘILO HNED VŠECHNY TĚHU ZAČALY AŽ 3 MĚSÍC OD SNAŽENÍ PO UKONČENÍ ANTIKONCEPCE. A VŮBEC NĚKOMU TO PROSTĚ TRVÁ TŘEBA PŮL ROKU NEBO ROK TAK AŤ VYTRVÁ A NESTRESUJE SE A POKUD MOŽNO SE NA TO TOLIK NESOUSTŘEDÍ, PROTOŽE KDYŽ TO BUDE CO NEJMÍŇ ČEKAT TAK SE TO URČITĚ PODAŘÍ. :palec: :palec:

tak tohle by mě teda fakt neuklidnilo, 3 měsíce - hehe, to je jako uklidňovat schizofrenika, co vidí upíry, že to jsou jen mimozemšťany :-))))

• normální doba je 6-9 měsíců, 90% párů myslím otěhotní do roka.....
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
14.2.10 21:53

Já si myslím, že tímhle přístupem se tvoje kámoška nedostane mezi těhotné, ale spíš do blázince. Ať se uklidní, protože jinak bude mít smůlu. Jasně tady bylo napsáno, že do roka doktoři nic zjišťovat nebudou, jedině že by měla nějak vyšší věk, ale to je pak individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
14.2.10 22:44
;)

Kamaradka po pul roce taky plasila, kdyz jsem ji uklidnovala at to zacne resit po roce, tak problem u nich byl a je, ze manzel hodne cestuje do zahranici, takze trefit se do ovulace 2-3 dny v mesici je nemozne…

Příspěvek upraven 02.07.12 v 15:18

• Citovat
  • Upravit
14015
14.2.10 22:49
Jitulinaja píše:

Ujistila bych se, zda kamarádka vůbec ví, že otěhotnět je možné de facto jednou v měsíci. Možná si myslí, že při dejme tomu patnácti stycích měsíčně to patnáctkrát nevyšlo :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2725
14.2.10 23:17

:lol: Rok úplně v klidu, během druhého až třetího roku bych možná manželovi navrhla jít na spermiogram, když by byl ok, tak bych šla zkontrolovat vaječníky. Vyřiď kamarádce, ať si to snažení náležitě užije a nestresuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
15.2.10 07:30
nnada píše: :lol: Rok úplně v klidu, během druhého až třetího roku bych možná manželovi navrhla jít na spermiogram, když by byl ok, tak bych šla zkontrolovat vaječníky. Vyřiď kamarádce, ať si to snažení náležitě užije a nestresuje.

To snad je taky extrém, ne? Po roce si projít vyčetření hormponálního profilu a spermiogramu, pak případně laparoskopie. Během druhého a třetího roku snažení by snad každá už trochu byla psycho, obzvlášť, kdyby se to neřešilo s dr. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
15.2.10 10:42
Pudloslava píše:
Makyta píše:
Jitulinaja píše:
PROSÍM TĚ AŤ KAMARÁDKA FAKT NEPLAŠÍ 3 MĚSÍCE JE NAPROSTO OPTIMÁLNÍ DOBA PRO PRVNÍ SNAŽENÍ OD UKONČENÍ ANTIKONCEPCE A NEŽ SE LIDÉ SNAŽÍ O UMĚLÉ OPLODNĚNÍ TAK SE MUSÍ SNAŽIT NORMÁLNĚ ASI TAK TEN ROK A PŮL AŽ 2 ROKY. ALE MĚ SE TO TAKY NEPODAŘILO HNED VŠECHNY TĚHU ZAČALY AŽ 3 MĚSÍC OD SNAŽENÍ PO UKONČENÍ ANTIKONCEPCE. A VŮBEC NĚKOMU TO PROSTĚ TRVÁ TŘEBA PŮL ROKU NEBO ROK TAK AŤ VYTRVÁ A NESTRESUJE SE A POKUD MOŽNO SE NA TO TOLIK NESOUSTŘEDÍ, PROTOŽE KDYŽ TO BUDE CO NEJMÍŇ ČEKAT TAK SE TO URČITĚ PODAŘÍ. :palec: :palec:

tak tohle by mě teda fakt neuklidnilo, 3 měsíce - hehe, to je jako uklidňovat schizofrenika, co vidí upíry, že to jsou jen mimozemšťany :-))))

• normální doba je 6-9 měsíců, 90% párů myslím otěhotní do roka.....

Tak teď jsem to fakt nepochopila. Co si tím jako myslela? Tazatelka psala že se její kamrádka snaží 2 měsíce a je z toho hotová že nic. Takže jsem jí psala že třeba 3 měsíce od vysazení prášku prostě je optimální doba kdy se to stejně s malou pravděpodobností povede a dále jsem psala že 3 měsíce jsou prostě jen u někoho je to vlasně jakoby napoprvé,ale strašně málo. Psala jsem taky že normálně tak otěhotní do roka tak nevím co se ti na tom nezdá? Všichni v mém okolí koho znám a snažily se otěhotnět tak déle jak 2 roky jim ro netrvalo a když ano tak potom tedy teprve šly na vyšetření a následně na umělé oplodnění. Dřív jak za rok až rok a půl normálního snažení to žádný doktor asi řešit nebude, proto jsem psala že ty 3 měsíce snažení je naprosto optimální doba a teprve začáteční doba. Nikoliv konečná. Tak nevím co proti mému příspěvku máš. Tazatelka to doufám pochopila normálě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
15.2.10 10:47
Veruš1 píše:
nnada píše: :lol: Rok úplně v klidu, během druhého až třetího roku bych možná manželovi navrhla jít na spermiogram, když by byl ok, tak bych šla zkontrolovat vaječníky. Vyřiď kamarádce, ať si to snažení náležitě užije a nestresuje.
To snad je taky extrém, ne? Po roce si projít vyčetření hormponálního profilu a spermiogramu, pak případně laparoskopie. Během druhého a třetího roku snažení by snad každá už trochu byla psycho, obzvlášť, kdyby se to neřešilo s dr. :zed:

Ono je to hodně individuální, někdo dává přednost x-letem snažení jen s dohledem gyndaře, někdo chce po roce nebo půl okamžitě CAR. Ale psychicky to mohou nést oba OK, pro někoho zase naopak CAR je takový záhul na nervy, že je z toho „psycho“ hned a možná by se toho chtěl ušetřit. I proto se po neúspěšných pokusech v CAR dávají x-měsíční pauzy, někomu se doporučuje pauza i rok nebo dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
15.2.10 12:32

makyta tak já to pochopila takto: buďte v klidu, otehotní se nejčastěji za 3 měsíce, tak máte ještě měsíc čas klidu a pak se teprve zblázněte. Ale nééékdo výjimečně otěholtní i za dýl. :-)))))))) možná jsem méně chápavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
15.2.10 13:06
Pudloslava píše:
makyta tak já to pochopila takto: buďte v klidu, otehotní se nejčastěji za 3 měsíce, tak máte ještě měsíc čas klidu a pak se teprve zblázněte. Ale nééékdo výjimečně otěholtní i za dýl. :-)))))))) možná jsem méně chápavá.

Tak takhle to teda fakt myšleno nebylo a ani nevím proč by si to měla tazatelka myslet. Však jsem tam nepsala že já jsem otěhotněla prostě po 3 měsících ale že některé maminky můžou otěhotnět prostě i za půl roku či rok nebo i rok a půl až 2. Takže nechápu proč by se to mělo chápat tak jak píšeš ty…Nic ve zlém. Všeobecně s tvými přispěvky souhlasím zvláště u háklivých témat, nic proti tobě teda nemám. Však toto mě celkem zarazilo…Hm? :nevim:

Pokud to tazatelka čte a myslí že ten můj příspěvek je opravdu tak těžko pochopitelný, tak já ho upravím a vynechám tu část, že jsem otěhotněla já za 3 měsíce. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí