Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jen poradím, do roka je normální, když se snažíte o těhotenství. No a pak po roce je vhodné začít řešit příčinu. Je příčin mnoho. Buď na straně ženy nebo muže. Jinak u tebe si myslím že je to normální, tělo se může vzpamatovávat po HA, tudíž než nastoupí ovulace atd. Netrápila bych se tím buď tebou. Upravila bych životosprávu, zařadila nějakou sportovní aktivitu, příp. bych jedla kotvičník nebo manža vit. E, selen, zinek. ![]()
Možná by chtělo i polevit ve snažení, každý den je vražedné tempo
V době očekávané ovulace bych zkusila ovulační testy, můžeš měřit bazální teplotu (BT). Do roka se to bere jako normální, HA je pěkný svinstvo, ze kterého se tělo občas dlouho vzpamatovává. Ale pokud bys na sobe nevypozorovala ovulaci, testy negativni, tak bych klidne šla na gyndu, že už se ten rok snažíte a že je možné, že nemáš ovu.
Ono je dost zbytečné se snažit každý den, když máš OVU jednou do měsíce ![]()
Přemíra snažení někdy škodí ![]()
Jak píše čičinka, zkusila bych BT nebo OVUtesty jestli vůbec ovuluješ a halvně polevit ve snažení!!! ![]()
Ahoj souhlasim s ostatnimi. Aby zena otehotnela potrebuje hlavne byt v klidu a pohode. Telo to nepovoli, dokud se neuvolnis. Z vlastni zkusenosti doporucuji zajit na masaze, dopravat si teplou koupel a neprehanet snazeni. Proste tomu dej volny prubeh
A rozhodne neudelat z milovani tovarnu na deti.......proste si to uzivat ![]()
K ždopádně snižte tempo,je doré i spermie nastřádat a pak se možná budeš divit.
každý den je moc.. spermie nestačí dozrát, nejsou kvalitní, a to je taky mozna duvod proc to nejde,, nejsou schopne oplodnit vajicko… uplne staci kazdy druhy den, a to kolem ovulace.. pak muzete tempo jeste vice zvolnit, kazdy den je to špatně.
Před IUI (což je zavední spermatu přes děložní čípek) se doporučuje abstinence 3-5 dní!!! aby byly spermijky kvalitní a bylo jich dost ![]()
Ahoj,také jsem slyšela,že každý den je špatné skrz nedozrálých spermií. Zvolnila bych tak na 2× 3× v týdnu. Spermie navíc ve tvém těle nějakou chvilku přežijí,čím silnější jedinci,tím déle
no a do jednoho roku je to úplně normální.
A hlavně se tím netrap. K otěhotnění je třeba pohoda a ne nervy. Nechejte to na přírodě,ta je mocná čarodějka ![]()
A že vím o té pohodě dost. Snažili jsme se o mimi a nic. Už jsem se bála,protože jsem měla za sebou samovolný potrat a jedno mimoděložní,jsem plodná jen ob měsíc. Odjeli jsme na dovolenou do termálních lázní, kde jsem na mimi vůbec nepomyslela a jen si užívala. Byla to nádherná romantická dovča a z ní jsme si malou přivezli ![]()
Evi, já nevim, jak dlouho jste se teda snažili, ale mě když někdo řekl, že na to nemám myslet, že mám odject na dovolenou atd., tak jsem mu chtěla nakopat p…
Nejde nemyslet a kdybych jela na dovču, abych se odreagovala, tak tím spíš na to myslet budu…
Stačí nežít jen tím, že musím otěhotnět.
Jinak k zakladatelce, nesexujte každý den, dejte si pauzu aspoň 2 dny (doporučuje se sex ob den nebo jednou za 3 dny) a klidně na to mysli, jen žij normální život…A kdyby to do roka nevyšlo, tak naklusej k dr., klidně i o něco málo dříve. Přeji brzké // ![]()
My neodjeli na dovču za účelem zapomonout na mimi. To přišlo samo, jiné prostředí, plno zážitků, nabitý program, měli jsme tam i zdravotní procdúry - jako masáže a zábaly. Vše ve dvou. Byla to prostě balada pro tělo i pr duši a pomohlo nám to. Nešlo se tam prostě trápit, užívali jsme si s partnerem jak už dlouho ne a výsledek se dostavil. Otěhotněla jsem a konečně je vše ok a teď už se snad nic nestane.
Vím,že se lehce řekne nemyslet na to, ale to ti poradí i každý lékař, že přílišné myšlení na otěhotnění může paradoxně způsobit přesný opak, že se tělo zablokuje. A pokud se tím anonymní tazatelka trápí, tak si tím nepomůže.
Nemyslím to špatně, taky jsem si prošla radama, které mě vytáčely k nepříčetnosti (hlavně dotazy: tak co,kdy plánujete).
Jen dávám do placu co pomohlo mi.
My se snažili 4 měsíce, hlavně to chce klid a nstresovat se. Já na to taky myslela a otěhotněla jsme v době kdy mi trhali komplikovaně osmičku a byla sjem celá oteklá a na mimi neměla ani pomyšlení. Psychika je mrcha. Hezky zobej vitaminky - listovku a manžel ať si koupí selzink plus (selen+zinek). Držím palečky !
Já vím Evi, že to nemyslíš nějak zle, ale je fakt, že já po dvou letech snažení a jednom nevydařeném těhu jsem na tyhle rady alergická a lidi, co mi je dávali, to nemysleli zle, ale vysvětli tělu, jak na to nemá nemyslet, když o jedno mimi člověk přišel a druhé ne a ne přijít.
Já si myslim, že myslet může, proč ne, ale jen tím, že „musí“ otěhotnět nežít. Žít život, jako pře snažením, jen s občasným myšlením na mimi (občasný u mě bylo každý den večer
). Ne obráceně. Papa ![]()
Ja osobne sem presvedcena,ze hodne dulezite je si ten sex co nejvic uzit a to urco nejde kazdej den
.Ju a jinak nam to trvalo dva a pul roku
Nu a mame krasnou holku bez Umeleho oplodneni.Zacala sem to resit az poroce a ctvrt ![]()
dobry den antikoncepci jsem prestala brat pred pul rokem a porad nejsem tehotna… jak je to mozne? snazime se o to kazdy den…muze te mi nejak poadit? dekuji