Jak dlouho trvá období loužiček?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
jo a jeste at si nemyslite, ze jsem psychous
, nick jsem zmenila, chtela jsem se plne registrovat, tak pa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Velká gratulace!!! ![]()
Taky jsme končně bez plínek a je to obrovská úleva, tak tě chápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lucinka02 píše:
ahoj holky, byla jsem tu predtim pod prezdivkou Janik a toto tema jsem otevrela ja. CHtela jsem vam vzkazat, hlavne Jane, ktera se do me opirala s tim, ze chci hlavne vsem rikat, ze ji mam v roce a pul bez plen, ze se PODARILO!!!!!!!!!! S nervy sem vydrzela a ackoliv mi nerekne slovne ee, nebo jinak, staci ze zadupe nozickama, nebo ukaze na nocnik a je tak jedna nehoda za dva dny!!!!!!!!!! JSem nadsena, fakt to jde, poslouchala jsem hlavne rady nasich maminek a tchynek a fakt super,,,, holky ja jsem tak nadsena, ze se snad zblaznim. A neni to kvuli tomu, ze se ted muzu chlubit, ale ze mam pohodu a nemusim platit pliny, holky ja sem nadsenaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, ze sem vytrvala. A tem holkam co mi mile radily moc moc moc moc moc diky.
Tak malá - 19 měsíců je taky bez plen - i venku. Přišla na to ze dne na den jako tenkrát starší..
Nevysazuju od 8 měsíců, ani jedno z mých dětí v kojeneckém věku nočník neznalo
Malé jsme ho vytáhli asi v 17 měsících, kdy začala mít o čurání zájem a napodobovala staršího.. Mezitím ho používala jen sporadicky, žádný tvrdý tréning. Minulý týden na to přišla
Bez jakýchkoliv cavyků a nervů.
Píšu se zlomyslným smajlíkem, protože jsem si všimla, že se Tě moje příspěvky dotkly. Ale já jsem je napsala s nadsázkou, se stejnou nadsázkou jako tento příspěvek.Nemyslela jsem a nemyslím tím nic špatného ![]()
Jen, že jsem názor nezměnila a nikdo mě nepřesvědčí, že stres spojený s vysazováním, když dítě není zralé, má smysl..
A taky to píšu pro doplnění této diskuze, kdyby někdo hledat ![]()
A nejvíc mě taky těší, že plenky používáme už jen na spaní - finanční úspora.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gratuluji k nočníčku. My budeme mít dva roky a Lukšek ještě není bez plen. Až před nedávnem vůbec přistoupil na to, že ho tam můžu posadit. Ví, že se tam má vyčůrat a začíná se dařit. Dřív to pro nás nemělo význam, protože tam neposeděl, vždy jen tak pět sekund a byl na nohách. Jsem ráda, že se rozběhla tato diskuse a souhlasím s tím, že se nemá nic uspěchat. Na druhou stranu každé dítě je jiné a nevidím nic špatného (když dítě vydrží chviličku na tom nočníčku sedět)na tom, zkoušet to třeba v roce, ale s tím, že to budu brát jen jako hru k pochopení, co se na nočníčku dělá. Setkávám se s nátlakem okolí a údivem typu ON MÁ JEŠTĚ PLÍNKY? No má, tak ať. Hlášky typu NĚKOMU TO TRVÁ DÝL jsem už slyšela i od dvou lékařek, ale vždyť ještě neměl dva roky!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
syn je od neceleho roku bez plin a obcas tu louzicku udela..ja bych to neresila a plinu bych rozhodne zpatky nedavala…my to mame tak ze si jeste rict neumi(neumi mluvit - necelych 14 mesicu) takze kdyz mam pocit ze uz by mohl chtit tak ho dam … venku ho drzim v klubicku a delam zvuk jako kdyz cura ..neco jako čččččč…a to je nase heslo a na to spusti curani a pokud do jedne minuty nespusti tak vim ze se mu nechce a dal ho tim neobtezuju…nekdy se hlasi i sam ze zacne byt nervozni a pobrekavat..(venku se nam stane nehoda tak 2× do tydne..prevlecu teplacky a spodky a jede se dal) a doma vysazuju na nocnik a nebo chodim do vany a pridrzuju ho nad ni a cura do ni-vzdycky s tim heslem ččč…kaka pravidelne rano po probuzeni do nocniku..to ma takove grimasy ze to nelze prehlednout…kdyz je bobek na miste tak radostne tancujem a smejeme se …on si na to navykl ..vzdycky koukne dovnitr a zacne se smat…doma udela tu louzicku jeste tak jednou denne, kdyz na nej zapomenu ..varim, uklizim …ale rozhodne to neni duvod k tomu abychom zas vytahli plenky a potom zacinali odznova…pro me lepsi sem tam louzicka nez aby se mi paril v pline jeste rok treba…a ja bych deti zas tak nepodcenovala v tom smyslu ze je jeste moc brzy a podobne..tak nevzdavej a louzickama si nelam hlavu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit