Jak dlouho po narkoze se nesmí jíst a pít?

2926
10.12.12 11:00

Jak dlouho po narkoze se nesmí jíst a pít?

Ahoj všem,
večer jdu s dcerou na zákrok v narkoze (ambulantně, jen jí přispí, po probrání jdeme domů). Dnes jen snídala, až do večera už nesmí jíst ani pít, to vydrží, ale může se po narkoze doma hned napít a něco malého zobnout? Sice už je velká, ale aby šla po celým dni spát hladová a žíznivá…

Díky za rady, pokud máte někdo zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1796
10.12.12 11:04

@Loll ahojky, my to takhle taky měli, a nesměl pít cca ještě 4hodiny po zákroku. A jídlo až za šest hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
10.12.12 11:05

Ty jo, to ti asi řeknou přímo oni, bude záležet jaká narkoza to bude, jak dlouho bude trvat atd. Já když byla se synkem na kýle, tak nesměl pít nějakých 12 hodin po zákroku a jíst mohl až druhý den (měl kapačky s výživou a zavodněním). Takže určitě záleží zákrok od zákroku.

Ale podle laického rozumu to tak dlouho nebude, pokud by bylo, tak by to zřejmě taky museli řešit kapačkou a v tu chvíli by vás dom nepustili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
10.12.12 11:05

@Prdolinka86 Ježkovyvoči, chudák holka :( To pití je brutální teda, od snídaně do snídaně nic nepít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
10.12.12 11:07

@Mar__tanka1983 Děkuju, my bychom měli jít po zákroku domů, tak snad aspoň za ty čtyři hodiny se bude moct trochu napít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
10.12.12 11:08

Neboj pokud jddš ambulantně a jen přispí tak 2 hodinky si tam poležíte a právě tx 2 hodinky nesmí pít a jíst ale můžeš ji rty natírat kapesníkem navlhčeným ve vodě aby neměla suché rty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69118
10.12.12 11:13

Asi záleží na délce narkózy apod., určitě řeknou doktoři sami. Já měla v posledních letech pět krátkých, dvacetiminutových narkóz a vyžadovalo to - od půlnoci předtím nejíst a nepít, ale tak hodinku po probrání mi donesli litrovku čaje s tím, že dokud to do sebe nenaliju, domů mě nepustí, plus jsem měla rovnou v instrukcích přinést si svačinu, kterou mi doporučili sníst cca dvě hodiny po probrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
10.12.12 11:17

Já byla v celkové narkóze a jedla a pila jsem hned - i když mi to nedovolili, ba přímo zakázali. Chci tím říct, že hodně záleží na žaludku, jak to snese. Nebála bych se teda.. :-)
Ale pokud to chceš brát předpisově, pak raději doporučuju zavolat si přímo do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
10.12.12 11:30

No může ale bude jí blbě a půjde to asi ven, mě dali po narkoze napít a blila jsem jak amina:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
10.12.12 11:58

Já jsem teďka byla na laparce v celkové narkóze a pití jsem zakázané neměla, ale jíst jsem mohla až druhý den, ale hlad jsem vůbec neměla a co jsem vypila, to jsem i vyzvracela, protože mi bylo fakt špatně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
10.12.12 12:02

@Loll i to pití se mi nezdá. :think: Jídlo ano, ale pro nesmí pít během dopoledne, když jde až večer? 8o
Naše operantky pijí před velkýma břišníma operacema do pěti rána a to jdou v osm, do několika hodinové narkózy. :think:
Po narkóze se nepije 2 hodiny, kvůli odeznění anestezie a případnému vdechnutí. Začíná se po douškách a voda.
Jídlo po malých zákrocích podáváme po 4 hodinách, pokud snese pitný režim. A to jí normální oběd a nikdo nebleje.
Večer bych ji dala něco lehkého a koupila jí Colu a dala pít vychlazenou. Je tam cukr, kofein a jídlo bych nenutila. Bude zahládlá.
Jinak by tě samozřejmě měli poučit na tamním pracovišti.
Držím vám palce, aby vše proběhlo v pohodě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
10.12.12 12:03

Starší syn měl narkozu 2×. Jednou ve 2,5 a jednou teď v 6 letech. Vždy stejný postup - od půlnoci před zákrokem nejíst a nepít, zákroky oba 30-40 minut. Po probuzení jsem mu směla navlhčit pusu a dát pít po lžičkách, když přestal zvracet (snáší narkozu špatně), takže tak za půl hodiny po probuzení.
Za další 4 hodiny mi sestry daly piškoty, ať jeden zkusím. A když je nezvracel, směl jich sníst víc. Normální jídlo měl až další den snídani, pít už mohl po těch 4 hodinách podle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
10.12.12 12:23

Já jsem byla na laparce 2× a pokud si pamatuju tak se od půlnoci nesmělo pít a jíst, ale až jsem se probrala, tak už žádné omezení nebylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
10.12.12 12:48

Ahoj!

Před zákrokem (měl být asi kolem deváté - desáté dopoledne) nesměl syn pít od šesti ráno. Tzn. cca 3 hodiny před…

A po zákroku nesměl pít asi dvě hodiny. Na to vzpomínám hrozně nerada, protože plakal, sýpal, kuckal a prosil o pití a já mu nemohla pomoct…

Navíc pak docela zvracel a to několikrát, tak jsem mu pak na radu sestry dávala po lžičkách vybublanou colu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
10.12.12 13:07

Moc děkuji, holky, dcera jde na vyříznutí bradavice, takže počítám, že to bude max. dvacetiminutový zákrok. Pití i jídlo do šesti do večera, než máme nástup zvládne, je to už velká holka, co si nechá hodně věcí vysvětlit, ale právě večer před spaním bude chtít pít a jíst, to je jasné.

Děkuji za vaše zkušenosti, připravím jí do lednice colu a budeme začínat po lžičkách buď colu nebo vodu, co bude chtít. Jídlo tedy asi vydrží až do rána, než jí cpát v deset večer, to už, doufám, bude v klidu spát.

Děkuju :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty