Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
večer jdu s dcerou na zákrok v narkoze (ambulantně, jen jí přispí, po probrání jdeme domů). Dnes jen snídala, až do večera už nesmí jíst ani pít, to vydrží, ale může se po narkoze doma hned napít a něco malého zobnout? Sice už je velká, ale aby šla po celým dni spát hladová a žíznivá…
Díky za rady, pokud máte někdo zkušenosti.
@Loll ahojky, my to takhle taky měli, a nesměl pít cca ještě 4hodiny po zákroku. A jídlo až za šest hodin.
Ty jo, to ti asi řeknou přímo oni, bude záležet jaká narkoza to bude, jak dlouho bude trvat atd. Já když byla se synkem na kýle, tak nesměl pít nějakých 12 hodin po zákroku a jíst mohl až druhý den (měl kapačky s výživou a zavodněním). Takže určitě záleží zákrok od zákroku.
Ale podle laického rozumu to tak dlouho nebude, pokud by bylo, tak by to zřejmě taky museli řešit kapačkou a v tu chvíli by vás dom nepustili.
@Prdolinka86 Ježkovyvoči, chudák holka
To pití je brutální teda, od snídaně do snídaně nic nepít…
@Mar__tanka1983 Děkuju, my bychom měli jít po zákroku domů, tak snad aspoň za ty čtyři hodiny se bude moct trochu napít.
Neboj pokud jddš ambulantně a jen přispí tak 2 hodinky si tam poležíte a právě tx 2 hodinky nesmí pít a jíst ale můžeš ji rty natírat kapesníkem navlhčeným ve vodě aby neměla suché rty
Asi záleží na délce narkózy apod., určitě řeknou doktoři sami. Já měla v posledních letech pět krátkých, dvacetiminutových narkóz a vyžadovalo to - od půlnoci předtím nejíst a nepít, ale tak hodinku po probrání mi donesli litrovku čaje s tím, že dokud to do sebe nenaliju, domů mě nepustí, plus jsem měla rovnou v instrukcích přinést si svačinu, kterou mi doporučili sníst cca dvě hodiny po probrání.
Já byla v celkové narkóze a jedla a pila jsem hned - i když mi to nedovolili, ba přímo zakázali. Chci tím říct, že hodně záleží na žaludku, jak to snese. Nebála bych se teda.. ![]()
Ale pokud to chceš brát předpisově, pak raději doporučuju zavolat si přímo do nemocnice.
No může ale bude jí blbě a půjde to asi ven, mě dali po narkoze napít a blila jsem jak amina:-)
Já jsem teďka byla na laparce v celkové narkóze a pití jsem zakázané neměla, ale jíst jsem mohla až druhý den, ale hlad jsem vůbec neměla a co jsem vypila, to jsem i vyzvracela, protože mi bylo fakt špatně ![]()
@Loll i to pití se mi nezdá.
Jídlo ano, ale pro nesmí pít během dopoledne, když jde až večer? ![]()
Naše operantky pijí před velkýma břišníma operacema do pěti rána a to jdou v osm, do několika hodinové narkózy. ![]()
Po narkóze se nepije 2 hodiny, kvůli odeznění anestezie a případnému vdechnutí. Začíná se po douškách a voda.
Jídlo po malých zákrocích podáváme po 4 hodinách, pokud snese pitný režim. A to jí normální oběd a nikdo nebleje.
Večer bych ji dala něco lehkého a koupila jí Colu a dala pít vychlazenou. Je tam cukr, kofein a jídlo bych nenutila. Bude zahládlá.
Jinak by tě samozřejmě měli poučit na tamním pracovišti.
Držím vám palce, aby vše proběhlo v pohodě. ![]()
Starší syn měl narkozu 2×. Jednou ve 2,5 a jednou teď v 6 letech. Vždy stejný postup - od půlnoci před zákrokem nejíst a nepít, zákroky oba 30-40 minut. Po probuzení jsem mu směla navlhčit pusu a dát pít po lžičkách, když přestal zvracet (snáší narkozu špatně), takže tak za půl hodiny po probuzení.
Za další 4 hodiny mi sestry daly piškoty, ať jeden zkusím. A když je nezvracel, směl jich sníst víc. Normální jídlo měl až další den snídani, pít už mohl po těch 4 hodinách podle potřeby.
Já jsem byla na laparce 2× a pokud si pamatuju tak se od půlnoci nesmělo pít a jíst, ale až jsem se probrala, tak už žádné omezení nebylo ![]()
Ahoj!
Před zákrokem (měl být asi kolem deváté - desáté dopoledne) nesměl syn pít od šesti ráno. Tzn. cca 3 hodiny před…
A po zákroku nesměl pít asi dvě hodiny. Na to vzpomínám hrozně nerada, protože plakal, sýpal, kuckal a prosil o pití a já mu nemohla pomoct…
Navíc pak docela zvracel a to několikrát, tak jsem mu pak na radu sestry dávala po lžičkách vybublanou colu.
Moc děkuji, holky, dcera jde na vyříznutí bradavice, takže počítám, že to bude max. dvacetiminutový zákrok. Pití i jídlo do šesti do večera, než máme nástup zvládne, je to už velká holka, co si nechá hodně věcí vysvětlit, ale právě večer před spaním bude chtít pít a jíst, to je jasné.
Děkuji za vaše zkušenosti, připravím jí do lednice colu a budeme začínat po lžičkách buď colu nebo vodu, co bude chtít. Jídlo tedy asi vydrží až do rána, než jí cpát v deset večer, to už, doufám, bude v klidu spát.
Děkuju ![]()