Jak dlouho vás nechali přenášet?

211
13.7.11 17:54

Jak dlouho vas nechali prenaset?

ahoj maminky. Mam 6 po terminu a dneska jsem nastoupila do porodnice. Vysetrili me a jsem otevrena na 1cm,zadne kontrakce nic tak mi davaji nejake kapky na uvolneni svalu. Za jak dlouho se to muze rozbehnout? A jak dlouho me muzou nechat cekat? Slysela jsem ze klidne i 2 tydny po terminu… je to docela na palici kdyz vsude kolem jsou maminky s miminkama a ja porad nic:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1477
13.7.11 18:00

přenášíš až po 42tt takže ještě máš týden, záležá na porodnici já šla na vyvolání v 41+0, a to jsem se neotvirala vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
13.7.11 18:04

Já šla ve 40+6 ale nakonec to skončilo císařem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
13.7.11 18:06

Mě se to rozjelo ve 40+5, nakonec ve 40+6 akutní císař

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3735
13.7.11 18:07

já jsem přenášela první dítě 12 dní a druhé dítě 11 dní…byly to ty nejdelší dny :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
13.7.11 18:08

Měla jsem jít 41+2, nakonec porodila sama 41+1. Tady nechávaj týden po 40tt, ale někde fakt i 14dní, což si nedovedu představit, zvlášť teď v těch vedrech. Tak ať to máš brzo zdárně za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
13.7.11 18:26

Pokud je vse v poradku, melo by se cekat skutecne do ukonceneho 42. tt. Ja vim, jaky je to opruz, nicmene v brise to miminko nebreci, nic po nas nechce a stejne jednou vykoukne :) . Je urcite lepsi pockat, jde uz jen o par dni, nez ho nasilim vystouravat. Vyvolavani sebou nese velka rizika jak pro mamcu, tak pro miminko. Neni to „jen tak“. Casto jsou na porod spatne vzpominky (nerikam pokazde!), jedna se obvykle o bolestivejsi porod a nezridka konci akutni sekci :( . Take tim, ze pak je maminka ci mimco „zachranovane“, ale kdyby se do toho v prvni rade nestouralo, tak by to mohlo byt pohodove. Samozrejme, ze pokud se miminku nedari nebo existuje jiny medicinsky duvod, tak je super, ze tato moznost existuje, ale pokud jde jen o tabulky, tak to muze byt opravdu dost riskantni akce :-? . Takze vydrzat, vydrzat :) . Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
765
13.7.11 18:59

Nám říkala porodní asistentka, že je to individuální, každá nemocnice to má jinak…se zeptej, jak to chodí tam, kde budeš rodit…jinak tedy přeji, ať to máš rychle za sebou!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
13.7.11 19:16

Neořenášela jsem, takže netuším. Teď mám termín za sedm dní. Ale první dítě se mi narodilo šest dní před termínem a už jsme měli zkaženou plodovku. Kamarádka přenášela týden a kvůli zkažené plodovce byli v porodnici poměrně dlouho, než se z toho malý dostal - asi to je na individuálním zdravotním stavu rodičky i na doktorovi, k jakému kroku se rozhodne… Taky doufám, že přes termín nepůjdu a budu to mít rychle za sebou. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
13.7.11 19:37

Příspěvek upraven 17.05.16 v 00:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1346
13.7.11 19:54

Já věděla,že jsi to založila ty ? :lol: :lol: at ti to utíká,kdyby s tebou zítra nic nedělali náhodou,tak pokud bys chtěla navštívím tě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janulemalina
13.7.11 20:42

U nás nechávají přenášet pouze týden, takže mi naplánovali vyvolání na 40+8, ale nakonec se to po třetím „hamiltonu“ rozjelo a porodila jsem ve 40+7

• Citovat
  • Upravit
8911
14.7.11 06:57

Já se neotevírala vůbec, vůbec se nic nechystalo a na vyvolání jsem měla jít 41+6 (dýl už by mě nenechali). Nakonec jsem naštěstí porodila spontáně ve 41+3.

Btw, já nechtěla, by mi to vyvolávali, chtěla jsem, aby se mimi rozhodlo samo. Takže jsem podle toho volila i porodnici, kde mě dlouho nechají a nebudou do mě zbytečně brzo šťouchat.
(já otěhotněla o týden později, než to doktorům vycházello podle těch jejich výpočtů, takže i proto)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
15.7.11 16:45

No mě dali podle prvího UTZ v 5tt termín 5.7. a podle PM a genetiky ve 20tt 7.7. takže si myslím že termín vypočítaly dobře…ale tady v té porodnici je prostě primář zastáncem přirozeného porodu a vyvolávat se prý nic nebude. Možná až po 42týdnu… vedle mě ležela mamina která má dneska 13 dní po termínu a je druhorodička…a až dneska jí dal čípek na vyvolání bolesti…ale nezabral…tak prý dálší dostane možná večer…Vím že vyvolávat porod není asi nic moc příjemného, ale přenášení dlouho je taky nebezpečné ne?…jde o strach aby byla malá v pořádku a něměla třeba zkaženou plodovou vodu atd…
No jako jsou to opravdu nejdelší dny. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
15.7.11 16:51

Zkazena plodova voda neexistuje. Existuje jen zakalena a to tim, ze je ditko ve stresu a ukakne si. Casto se stane primo v prubehu porodu. Voda sama o sobe se nema jak zkazit. Jedna se o sterilni prostredi. Ano, muze dojit k infekci, ale rozhodne se voda „nezkazi“. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí