Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj!
Ačkoliv jsem druhorodička, tak nevím, jak se k tomu mám postavit: Jsem 40+3 t.t. a od rána mám poslíčky-kontrakce cca ve frekvenci 8-10min (kolem poledne s přestávkou, ale teď podvečer už pravidelně, jinak poslíky mám už asi 14 dní, ale až dnes jsou tak pravidelné a celodenní, před tím se jednalo o nárazové kontrakce s max. hodinovým trváním). Před prvním porodem mi praskla voda, takže nebylo co řešit. Nyní mám pochybnosti hlavně v té návaznosti, že mám doma malou holčičku a nemám k ní hlídání (ráda bych, aby byl manžel se mnou u porodu). Předběžně domluvené hlídání má dojezdový čas mezi 2-3 hodiny od vyrozumnění, takže nic moc. Tak nevím, jestli mám dávat teď na noc avízo nebo prostě čekat, až bude frekvence nižší. Nerada bych doma měla další lidi a přitom se nic nedělo. Myslíte, že mnou udávané kontrakce jsou předzvěstí blízkého-nočního porodu nebo to bude ještě trvat - i nějaký den? ![]()
zkoušela jsi to rozehnat teplou koupelí?
Jinak ti držím palce ať ti vše vyjde, jsem na tom úplně stejně, doma dítě a hlídání na telefonu, a manžel snad u porodu
ještě mám čas ale už ted se strachuju jak to vše bude
Dnes jsem měla čas jen na rychlou sprchu
Přiznám se, že teplou vanu se nechávám až na mezní situaci, protože jak jsou ty vedra, tak ze mě leje a představa dalšího tepla (ačkoliv jinak ráda) není pro mě moc příjemná (už teď při tom psaní jsem se zapotila ![]()
Pokud máš od rána 8-10 minut a nic se nemění, tak bych řekla, že to do rána nebude. Zkus si dát teplou vanu, uvolnit se, pak si zkus jít lehnout a uvidíš. Pokud spát nepůjde, tak bych výhledově někoho pro jistotu povolala (pokud to má tak dleko).
… bych tipovala skoro na kontrakce ![]()
Já jsem poslíčky neměla vůbec žádné. Takže nevím, jak „bolí“, zato kontrakce jsou pěkně pravidelné ![]()
… a asi bych počkala… Pokud neodešla voda.
Jak praskne voda -tak - známý fakt, že - jet hned.
Ale bez vody - to mám zářný příklad ve své matce a sestře.
Něco jako „kontrakce“, co nebyly poslíčci, ale prostě kontrakce, ale skončily příjezdem do porodnice
a vždycky je vrátili z porodnice domů a ony šly za pár hodin zase zpátky, protože se to vrátilo ![]()
taky by mě zajímalo, jestli to nakonec byli poslíčci nebo porod… Já bych se možná (aspoň částečně
) orientovala s tím voláním i podle toho, jak rychlej byl první porod… Sice druhej může být delší, ale já pro jistotu mám doma „nastěhovaný“ hldídání už teď… I když mám ještě přes dva týdny do termínu… Ale prcek je zase větší a první porod byl fofr (4 hodiny se vším všudy…), tak mám docela strach, že než by případný hlídání přijelo, mohlo by být taky už pozdě…
Ale on mě mrňous určitě vyšplouchne a druhej porod bude trvat dýl…
Jinak kdybych poprvé čekala doma až do doby, než mi rupla voda, do porodnice bychom nedojeli…
malej byl pak venku během cca půl hodinky… ![]()
Blbý je, že hlídání máte tak daleko, tak je na prd, aby jeli třeba zbytečně…
ale já bych asi pro jistotu zavolala ![]()
No tak mě ani u jednoho porodu nepraskla voda a v porodnici mě přijímaly otevřenou na 3cm a pravidelnýma bolestma po cca 7min
. Je to těžký, při prvním to je jedno, jestli odvést do porodnice, ale když je třeba hlídat starší dítko. My měli domluvenou babi. Bolesti mě vzbudily v 5 ráno a v půl osmý jel manžel s dcerkou pro babičku (co kdyby náhodou) a mě vezl tchán do porodnice. V osm mě přijímaly na sál a v půl jedenáctý se malá narodila, takže to vyšlo úplně skvěle
.
máme to uplně stejné předevčírem mně divně bolelo břicho a ted malá spí a je 23 hodin
a ted babo rad co dělat no nakonec jsem se nachystala a vrátila se a bylo to pryč a padla do komatu spánku ![]()
poslíčky poznám ms bolest v podbříšku to jsem měla zase dneska ![]()
Napiš jak to s tebou dopadlo
To jsem zvědavá jak to dopadlo.
mě začali bolesti ve 23:00 po 10 minutách,ale takový ne moc bolestivý v 1:00 jsem volala hlídání ve 2 jsme dorazili do porodky a v půl 5 se malej narodil. Do porodky jsem jela s tím,že nás možná vrátí zpět bo mě to fakt skoro nebolelo.
Tak já už jdu pozdě.. Jen jsem chtěla napsat, že já jsem
měla kontrakce po 7 minutách 24hodin, než se zkrátil interval.. ![]()
Každopádně držím palce ![]()
Holky,je možný,že mě bolí hlava a na jedno oko se mi vše rozmazává?Nikdy jsem tohle neměla!Hlava mě bolí už od rána,chtělo se mi zvraceta je mi docela nevolno.Nevím jestli mám být v klidu a nebo raději jet do nemocnice..jsem 38+6 tt. ![]()
BarboraCL píše:
Holky,je možný,že mě bolí hlava a na jedno oko se mi vše rozmazává?Nikdy jsem tohle neměla!Hlava mě bolí už od rána,chtělo se mi zvraceta je mi docela nevolno.Nevím jestli mám být v klidu a nebo raději jet do nemocnice..jsem 38+6 tt.
mě před cca týdnem bolela hlava celej víkend, byl to hnus…
Ale já v pubertě trpěla na migrény, tak jsem to neřešila a počkala jsem, až to přejde… ![]()
Jo,ale v pubertě je něco jiného než v těhotenství přeci.Stalo se to někomu z vás a bylo to naprosto normální?