Poslíčci nebo porod? Mám už volat hlídání k prvorozené dceři?

238
11.7.11 23:16

Poslíčci nebo porod?

Ahoj!
Ačkoliv jsem druhorodička, tak nevím, jak se k tomu mám postavit: Jsem 40+3 t.t. a od rána mám poslíčky-kontrakce cca ve frekvenci 8-10min (kolem poledne s přestávkou, ale teď podvečer už pravidelně, jinak poslíky mám už asi 14 dní, ale až dnes jsou tak pravidelné a celodenní, před tím se jednalo o nárazové kontrakce s max. hodinovým trváním). Před prvním porodem mi praskla voda, takže nebylo co řešit. Nyní mám pochybnosti hlavně v té návaznosti, že mám doma malou holčičku a nemám k ní hlídání (ráda bych, aby byl manžel se mnou u porodu). Předběžně domluvené hlídání má dojezdový čas mezi 2-3 hodiny od vyrozumnění, takže nic moc. Tak nevím, jestli mám dávat teď na noc avízo nebo prostě čekat, až bude frekvence nižší. Nerada bych doma měla další lidi a přitom se nic nedělo. Myslíte, že mnou udávané kontrakce jsou předzvěstí blízkého-nočního porodu nebo to bude ještě trvat - i nějaký den? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
11.7.11 23:23

zkoušela jsi to rozehnat teplou koupelí?

Jinak ti držím palce ať ti vše vyjde, jsem na tom úplně stejně, doma dítě a hlídání na telefonu, a manžel snad u porodu :mrgreen: ještě mám čas ale už ted se strachuju jak to vše bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
11.7.11 23:29

Dnes jsem měla čas jen na rychlou sprchu :wink: Přiznám se, že teplou vanu se nechávám až na mezní situaci, protože jak jsou ty vedra, tak ze mě leje a představa dalšího tepla (ačkoliv jinak ráda) není pro mě moc příjemná (už teď při tom psaní jsem se zapotila :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
11.7.11 23:29

Pokud máš od rána 8-10 minut a nic se nemění, tak bych řekla, že to do rána nebude. Zkus si dát teplou vanu, uvolnit se, pak si zkus jít lehnout a uvidíš. Pokud spát nepůjde, tak bych výhledově někoho pro jistotu povolala (pokud to má tak dleko).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
12.7.11 00:27

:lol: :lol: … bych tipovala skoro na kontrakce :lol:

Já jsem poslíčky neměla vůbec žádné. Takže nevím, jak „bolí“, zato kontrakce jsou pěkně pravidelné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
12.7.11 00:29

… a asi bych počkala… Pokud neodešla voda.
Jak praskne voda -tak - známý fakt, že - jet hned.
Ale bez vody - to mám zářný příklad ve své matce a sestře.

Něco jako „kontrakce“, co nebyly poslíčci, ale prostě kontrakce, ale skončily příjezdem do porodnice :mrgreen: a vždycky je vrátili z porodnice domů a ony šly za pár hodin zase zpátky, protože se to vrátilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
12.7.11 00:30

teda pokud už touto dobou nerodíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.7.11 01:35

taky by mě zajímalo, jestli to nakonec byli poslíčci nebo porod… Já bych se možná (aspoň částečně :-D ) orientovala s tím voláním i podle toho, jak rychlej byl první porod… Sice druhej může být delší, ale já pro jistotu mám doma „nastěhovaný“ hldídání už teď… I když mám ještě přes dva týdny do termínu… Ale prcek je zase větší a první porod byl fofr (4 hodiny se vším všudy…), tak mám docela strach, že než by případný hlídání přijelo, mohlo by být taky už pozdě… :oops: :mrgreen: Ale on mě mrňous určitě vyšplouchne a druhej porod bude trvat dýl…

Jinak kdybych poprvé čekala doma až do doby, než mi rupla voda, do porodnice bychom nedojeli… :roll: :mrgreen: malej byl pak venku během cca půl hodinky… :roll:

Blbý je, že hlídání máte tak daleko, tak je na prd, aby jeli třeba zbytečně… :roll: ale já bych asi pro jistotu zavolala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cimbik
12.7.11 05:13

No tak mě ani u jednoho porodu nepraskla voda a v porodnici mě přijímaly otevřenou na 3cm a pravidelnýma bolestma po cca 7min :wink: . Je to těžký, při prvním to je jedno, jestli odvést do porodnice, ale když je třeba hlídat starší dítko. My měli domluvenou babi. Bolesti mě vzbudily v 5 ráno a v půl osmý jel manžel s dcerkou pro babičku (co kdyby náhodou) a mě vezl tchán do porodnice. V osm mě přijímaly na sál a v půl jedenáctý se malá narodila, takže to vyšlo úplně skvěle :lol: .

• Citovat
  • Upravit
Marry11
12.7.11 07:18

máme to uplně stejné předevčírem mně divně bolelo břicho a ted malá spí a je 23 hodin :roll: a ted babo rad co dělat no nakonec jsem se nachystala a vrátila se a bylo to pryč a padla do komatu spánku :lol:
poslíčky poznám ms bolest v podbříšku to jsem měla zase dneska :roll:

Napiš jak to s tebou dopadlo

• Citovat
  • Upravit
6865
12.7.11 07:39

To jsem zvědavá jak to dopadlo.
mě začali bolesti ve 23:00 po 10 minutách,ale takový ne moc bolestivý v 1:00 jsem volala hlídání ve 2 jsme dorazili do porodky a v půl 5 se malej narodil. Do porodky jsem jela s tím,že nás možná vrátí zpět bo mě to fakt skoro nebolelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
12.7.11 07:49

Tak já už jdu pozdě.. Jen jsem chtěla napsat, že já jsem
měla kontrakce po 7 minutách 24hodin, než se zkrátil interval.. :lol:

Každopádně držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.7.11 11:40

Holky,je možný,že mě bolí hlava a na jedno oko se mi vše rozmazává?Nikdy jsem tohle neměla!Hlava mě bolí už od rána,chtělo se mi zvraceta je mi docela nevolno.Nevím jestli mám být v klidu a nebo raději jet do nemocnice..jsem 38+6 tt. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
12.7.11 11:43
BarboraCL píše:
Holky,je možný,že mě bolí hlava a na jedno oko se mi vše rozmazává?Nikdy jsem tohle neměla!Hlava mě bolí už od rána,chtělo se mi zvraceta je mi docela nevolno.Nevím jestli mám být v klidu a nebo raději jet do nemocnice..jsem 38+6 tt. :nevim:

mě před cca týdnem bolela hlava celej víkend, byl to hnus… :-( Ale já v pubertě trpěla na migrény, tak jsem to neřešila a počkala jsem, až to přejde… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
12.7.11 11:45

Jo,ale v pubertě je něco jiného než v těhotenství přeci.Stalo se to někomu z vás a bylo to naprosto normální?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí