Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
BarboraCL píše:
Jo,ale v pubertě je něco jiného než v těhotenství přeci.Stalo se to někomu z vás a bylo to naprosto normální?
no dyť ti říkám, že se to stalo mně
před tejdnem
jestli je to normální nevím, ale přešlo to samo
ale hlava mi třeštila asi dva dny…
bolí tě jen ta hlava?pokud jo tak to já měla celý první těhotenství ![]()
Takže to dopadlo tak, že kontrakce pokračovaly až dos tředy 13.7. se zkracujícím se intervalem. Ten den jsem ještě s celou rodinou vyrazila na koupaliště po 16 hod, zaplavala si, sedla si na teplé dlaždice u bazénu a to byl hukot - nahřála jsem se „od spodu“ a hned mi začly mnohem intenzívnější stahy a bolestivější po 5-6 min. V klidu jsme se pobalili, doma jsem ještě udělala vše potřebné v domácnosti, předala dceru do opatrování prarodičů (byli povoláni cca20 hod předtím) a s manželem vyrazila do porodnice. Příjezd tam v cca 21hod, ve 23:30 prasknutí plodové vody a v 0:21 14.7.hod se nám narodil krásný syn (3950 gm, 53 cm). Takže předtím to byly poslíci, kteří kontinuálně přešli do porodních stahů- kontrakcí
). Díky za podporu. Šťastná mamina ![]()
Ahoj holky nějak se mi tu nejde dostat.Jsem prvorodička v 36 týdnu a dneska už od ráná mě bolí hrozně podbříšek a konečník,jsou to poslíčci??Prosím poradte mi
BarboraCL píše:
Holky,je možný,že mě bolí hlava a na jedno oko se mi vše rozmazává?Nikdy jsem tohle neměla!Hlava mě bolí už od rána,chtělo se mi zvraceta je mi docela nevolno.Nevím jestli mám být v klidu a nebo raději jet do nemocnice..jsem 38+6 tt.
Ja jsem to mela z vysokeho tlaku. Bolest hlavy a jakoby rozjasjene videni a pred jednim okem jsem mela jakoby flek
, z ejsem na ne nevidela. Radeji bych si tlak zmerila, nebo cinkla MUDre.
To Baaruuska: Můžou, ale také nemusí
) Bolest v podbřišku by neměla být setrvalá, měla by mít nějaké intervaly v případě poslíčků, ten tlak na konečník může být jen tím, že mimči se posunulo níže, dolů do porodních cest. Při samotném porodu - při vypuzovací fázi, ucítíš velmi silný tlak na konečník, jako při stolici a samo tě to donutí tlačit, ale tak daleko teď ještě snad nejsi, ne! ![]()
Moc děkuji za odpověd.Ten tlak na konečník je fakt nepříjemný,nemůžu pořádně sědět,chodit ani se nějak ohnout,nebo tak.Může to býtř jen tim že se mimi snižuje???Přejde to???Uplně mě tam píchá ![]()
Baaruuska píše:
Moc děkuji za odpověd.Ten tlak na konečník je fakt nepříjemný,nemůžu pořádně sědět,chodit ani se nějak ohnout,nebo tak.Může to býtř jen tim že se mimi snižuje???Přejde to???Uplně mě tam píchá
Mozna ted budu uplne mimo, ale nejsou to treba hemeroidy a tim jak mala sestupuje te boli? ![]()
Baaruuska píše:
To já nevím,hemeroidy jsem nikdy neměla a nemám.
To příjde… ![]()
Baaruuska píše:
To já nevím,hemeroidy jsem nikdy neměla a nemám.
hmmm
. Tak jedine se zeptat doktora.
Tak doktor neříkal nic,jen že je ještě dost vysoko malá.Už je to dobrí.Myslím že to by
ly zaražené prdy(O: