Chtěný císař

189
12.7.11 19:41

Chtěný císař

Ahoj všem, před rokem jsem byla u porodu své sestry, i když její porod byl celkem v pohodě, nechalo to na mě náisledky a to strach z porodu. Proto jsem se rozhodla rodit císařským řezem, již jsem si to vyžádala u gynekologa, napíše mi fobii z porodu, Je tady také někdo takový ? Je lepší u porodu celková anestezie nebo spinální? Je ta bolest po císaři opravdu tak velká ? Všem moc děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
12.7.11 19:42

zde diskuse na toto téma:
https://www.emimino.cz/…tanne-75106/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
12.7.11 19:44

já rodila císařem nedobrovolně a bolest po byla příšerná. 3 dny jsem se nedokázala bez pomoci postavit. Když už jsem vstala a trochu se prošla, tak jsem se zas pomalu nedokázala položit. A nejhorší je, že miminko nemáš u sebe hned :nevim: ale netvrdím, že všechny případy jsou takové. Někoho to třeba bolí míň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 19:48

A můžu se zeptat, proč jsi šla k porodu, když jsi sama ještě nerodila? Nerejpu, jen jsem zvědavá :oops: . Myslím, že je to nebylo rozumný a císaře sis vydupala zbytečně. Jsem přesvědčená, že bys to zvládla! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
12.7.11 19:48

bolest po císaři je šílená.....dobrovolně bych donej fakt nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
12.7.11 19:49

Já nedobrovolného císaře snášela celkem dobře, pokud můžu srovnávat se spoluležnicema, ale stejně jsem se několik dní ploužila v předklonu a to vytažení cévky a odchod na záchod byl chuťovka (já na žádné jiné operaci zatím nebyla), ale zoufale mi chyběla malá, byla jsem cca 30 hod. na pooperační JIPce, ale spát jsem stejně nemohla, protože jsem jí moc moc chtěla mít u sebe.

Měla jsem spinální anestezii, celkovou narkózu jsem nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
12.7.11 19:50

Já mám za sebou normální dva porody a císaře s dvojčaty.
Bolest není tak hrozná jak se říká, ale to je individuální. Já jsem si pouze třikrát dala Algifen kapky.
Ve čtvrtek se holky narodily, v pátek dopo mně odvezli z JIp na normální pokoj a v sobotu ráno jsem si mimča nechala dát na pokoj a sama jsem si je zvládla obstarat.
Já jsem byla za spinál ráda, chtěla jsem to vidět a navíc se bojím narkozy jako čert kříže… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
12.7.11 19:54

Tak můj komentář na císaře je na poslední straně odkazované diskuse,ale napíšu to stručně znovu:
Měla jsem plánovaný císař ve spinálu,bolest byla jen druhý den při vstávání a při první velké potřebě.
Jinak od sester jsem si nic na bolest nevzala.Trhání moudráku pro mě bylo mnohem horší.
Bez problémů jsem zvládal péči o malého,kojení,a začala jsem i brzo cvičit.
Za mě plánovaný císař není žádná velká tragédie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
12.7.11 19:58

u mě zase naopak.Bolest při normálním porodu se nerovnala císaři ani z desetiny.Chodila jsem asi po 8 hodinách od operace a po 12 už jsem měla Honzíka na pokoji.Jinak na poprvé být tebou to zkusím normálně a uvidíš.Nemít komplikace tak preferuju normální, po mých porodech doufám v císaře. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
12.7.11 20:01
KPKristy píše:
A můžu se zeptat, proč jsi šla k porodu, když jsi sama ještě nerodila? Nerejpu, jen jsem zvědavá :oops: . Myslím, že je to nebylo rozumný a císaře sis vydupala zbytečně. Jsem přesvědčená, že bys to zvládla! :wink:

to je první co mě napadlo, nemělo by se dosud nerodícím ženám zakázat chodit k porodu? Zbytečně plašíš, nepůsobily na tebe žádné pozitivní hormony a proto se ti to zdálo silný kafe.
Odpovědět na otázku jakou anestezii zvolit fakt nevím, já osobně kdybych měla volit chci hodit celá do limbu, jsem srab :wink:

Příspěvek upraven 16.07.11 v 19:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4041
12.7.11 20:03

já měla císaře kvůli vys. tlaku a spinální, bolelo mě břicho tak 2dny a další týden při vstávání a lehání, ale nic hroznýho to bylo, to když jsem si zlomila kolenní kloub a holeň to byla mnohem větší bolest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
12.7.11 20:05

vím,že jsem udělala chybu, sestra tam měla svého přítele,ale máme v nemocnici známé tak jsme tam s mamčou chtěly být také, jsem v 6 měsíci a ráda bych rodila přirozeně ale mám takový strach,že to prostě asi nepřekonám, samotnou mě to štve!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
12.7.11 20:12

no stejně se divím že to povolí. Zvláštní to snad musíš mít papír kdoví od jakýho mudra co ti napsal fobii :mrgreen:

No já se dočetla z našich komplikací že by měl být CS a sama nevím píše se víc komplikací než normální porod ale zas já se bojím ne o sebe že to nedám zvládla jsem to jednou zvládnu to podruhý ale kvůli malé aby to zvládla nevím co je na tom pravdy když mimčo je menší možná je hyptrofní málo plodové vody se špatnou placentou. TAkže zda chápu dobře hrozí že bude mít málo kyslíku. Tady je důvod se bát rodit normálně než se bát o sebe že nepřežiješ bolest :cert: tož můj názor. NO uvidíme jak my nakonec rodit budem a snad ví co dělají snad se jí nic nestane :roll:

• Citovat
  • Upravit
22612
12.7.11 20:17
momi33 píše:
Tak můj komentář na císaře je na poslední straně odkazované diskuse,ale napíšu to stručně znovu:
Měla jsem plánovaný císař ve spinálu,bolest byla jen druhý den při vstávání a při první velké potřebě.
Jinak od sester jsem si nic na bolest nevzala.Trhání moudráku pro mě bylo mnohem horší.
Bez problémů jsem zvládal péči o malého,kojení,a začala jsem i brzo cvičit.
Za mě plánovaný císař není žádná velká tragédie.

Mě přijde, že ty plánované císaře jsou lepší i co se stavu pak týče, protože když je akutní, tak už je matka většinou vysílená a vystreslá z přirozeného porodu a to se podle mě podepíše i na hojení a snášení bolesti. Taky jsem měla plánovaný ve spinálu, rodila jsem v pátek ráno, v sobotu odpoledne jsem byla na běžném pokoji. Nebyla to moje první operace, ale první velká ano. Bolest jsem čekala horší, takže mě překvapilo, že vstát poprvé nebyla taková hrůza. Přetáčení na posteli první týden horší, pak normálka. Od bolesti mi dali injekci jen v pátek večer a v sobotu ráno, pak už jsem řekla, že nepotřebuji, i když mi ji nadále nabízeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 20:17
mysage píše:
vím,že jsem udělala chybu, sestra tam měla svého přítele,ale máme v nemocnici známé tak jsme tam s mamčou chtěly být také, jsem v 6 měsíci a ráda bych rodila přirozeně ale mám takový strach,že to prostě asi nepřekonám, samotnou mě to štve!!!!

To je škoda. Mamka tě tam neměla pustit!
Já si stejně myslím, že bys to překonala. Ale fakt nevím, jaký máš pocity :nevim:

Mě ani ve snu nenapadlo, že by mě mohl císař potkat a jsem ráda, že nepotkal! Prostě jsem se smířila s tím, že mimčo musí ven tudy, kudy se dostalo dovnitř…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí