Chtěný císař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
84
12.7.11 20:48
gabi.design píše:
Zakladatelko já si myslím, že to zbytečně hrotíš. Chyba byla v tom, že jsi byla u porodu. Věř, že až budeš rodit ty, tak to všechno budeš pociťovat úplně jinak a na nějaký porod u kterého jsi byla, si ani nevzpomeneš. Já třeba v těhotenství nemohla koukat na videa z porodů, protože se mi z toho dělalo jednoduše zle a řídila se heslem, že porodili jiní, porodím i já a nepřipouštěla jsem si vůbec nic. Nakonec byl pro mě porod tak úžasný zážitek, že bych šla pár týdnů po porodu klidně znovu. Ta chvilka bolesti zato vážně stojí a hlavně, jakmile bude mimčo venku, všechna bolest je rázem fuč. Porod je naprosto přirozená věc, narozdíl od císaře, který je zásah do organismu. Toť můj názor. :nevim:

to já jsem si říkala už na sále při šití, že třetí porod klidně hned :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
12.7.11 20:52

Snad se nebudu moc opakovat :-)
Sice nemohu srovnavat sama, rodila jsem jen jednou a to normalne, ale s kamoskama co mely cisare se to neda srovnat!
Jedna ma s jizvou problem dodnes a to ma maly devet mesicu… :nevim: ale nejspis je to individualni, protoze si myslim, ze i po normalnim porodu muzes mit bolesti.
Ja bych nemenila!!! Bolest to byla, ale ktery porod neboli? Pokud nemas komplikace, bez rodit normalne, myslim, ze kdyz se k tomu postavis tak, ze je to dan za miminko, zvladnes to bez problemu!!!
Nehlede na to, ze za me jsou ty prvni pocity s miminkem na porodnim sale k NEZAPLACENI!!! Proste opravdu nejkrasnejsi chvile, kterou jsem zazila a neprehanim!!! :oops:
A pri cisari si to neuzijes tak jako pri prirozenem porodu! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.7.11 20:54
mysage píše:
vím,že jsem udělala chybu, sestra tam měla svého přítele,ale máme v nemocnici známé tak jsme tam s mamčou chtěly být také, jsem v 6 měsíci a ráda bych rodila přirozeně ale mám takový strach,že to prostě asi nepřekonám, samotnou mě to štve!!!!

Jestli jsi v 6. měsíci, tak bys mohla místo toho papíru na fóbii zkusit odblokování u terapeuta. Mám spoustu známých, kteří na takovém odblokování byli s malýma dětma. Jednalo se vždycky o nějaký nepřijemný zážitek dítěte, kterému třeba rodiče byli přítomni, ale z jejich pohledu to nebylo zas tak stresující, zatímco dítě ten zážitek dokázal poznamenat takovým způsobem, že mělo paniku např. z vody, ohně, psů, nedokázalo komunikovat s ostatníma dětma, bylo na ně bezdůvodně zlé apod. Ty máš velkou výhodu v tom, že víš, v kterém zážitku tvůj strach pramení. Strach je ten nejhorší rádce, neřiď se jím a zkus se mu postavit, nenech si jím zkazit narození tvého prvního miminka. Určitě to stojí za pokus, než na tvrdo prubnout císaře. Přece jen je to operace a to je už samo o sobě riziko. Jsem v 35. týdnu a jsem ráda, že taková možnost tady je, pokud to přirozenou cestou nepůjde, ale beru to jako poslední záchrannou variantu, ne jako úlevu od bolesti. Zatímco, jsem slyšela a četla od spousty maminek, že porod byl v pohodě a že si ho společně s partnerem užili, tak jsem nikde nečetla, že by někdo šel na císaře s klidnou myslí, bez obav a užil si to. Toho strachu se v tomto případě taky nezbavíš, i když se možná zbavíš fyzické bolesti. A ještě jedna věc mě napadá. Já věřím, že to miminko, co v sobě nosím, cítí, co prožívám, jestli jsem šťastná a v pohodě a jestli mě nesužuje nějaký strach. A toto všechno si sebou ponese někde hluboko v podvědomí do života, zafixuje si podle toho vzorce svého chování. Když mu dáš do vínku fóbii z porodu, tak nikdy nemůžeš vědět, co mu to způsobí, jak se např. postaví k otázce rodičovství, až dospěje. Raději to řeš co nejdřív a zbytečně netrap sebe ani mrňouska. Ten doktor, co ti napsal to lejstro na fóbii, se nejspíš o tvou duši moc nezajímal, budeš to muset vzít do vlastních rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
12.7.11 21:08

Já rodila plánovaně (ale ne chtěně) císařem a po porodu jsem říkala, že nechápu, jak si za to ještě někdo může platit. Pravda je, že jsem normální porod nezažila, ale císař hrůza. Docela mě to dlouho bolelo, nemohla jsem být s miminkem 3 dny a i pak jsem měla problém se o něho postarat. Navíc ta jizva a další těhotenství doporučeno nejdříve za 2 roky. Měla jsem spinální anestezii, operace v pohodě, byla jsem ráda, že jsem byla při vědomí a malého hned viděla. Ale po ní jsem musela 24h jen ležet na zádech a moc se nehýbat, to jsem myslela, že nepřežiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
12.7.11 21:09

Ahoj, já měla císaře nedobrovolně. Chtěla jsem rodit normálně i když strach z porodu byl, především ze šití po nástřihu. Sekce je docela rizikový a hlavně zásah do těla, takže nemůžu říct že jsem rodila, protože je to operace. Měla jsem lokální za což jediný jsem ráda, nic jsem při ničem necítila, byla to pohoda až na tu příšernou zimu i několik hodin po zákroku. Na JIP jsem strávila 3 dny, hned druhý den jsem se měla postavit, byl to nadlidský výkon a příšerná bolest, v předklonu jsem pak musela chodit 5 dní po sekci, strašně to bolelo. Při propouštění po 7 dnech už to bylo v pohodě a nesla jsem si malého v autosedačce domů a cítila se výborně, jako by se nic nestalo, to trvalo do roka po císaři. Teď se mi zdá, že mam dost problémy, navíc jsem vysadila HA a ms potom docela labůžo, 2 dny jsem byla na práškách a i tak jsem nemohla nic dělat, jen ležet. Po této zkušenosti bych chtěla rodit normálně. Kontrakcemi jsem si prošla tak jako tak a dalo se to vydržet. Takže fakt bych se toho vůbec nebála. Malého jsem měla u sebe až po 4 dnech, mezitím jsem ho jen 2× viděla. Toť můj „porod“ a názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.7.11 21:15

:think: ještě se přidám. S léčením tvé dušičky naprosto souhlasím. Určitě to bude schůdnější cesta,než CS. Možná by bylo na místě,kdyby jsi se spojila s nějakou dulou,nebo PA,se kterou by jsi svoji situaci probrala.
Věř,že porodu se bojí každá máma. Úplně každá druhorodička. Protože ví,do čeho jde :mrgreen: .Ty jsi samotný porod ještě neprožila,takže jsi spíš ovlivněna svými představami,které se ale nepřibližují realitě. Jak tady holky psaly,věř,že příroda t zařídila dobře,až přijde ten čas samotného zrození,NIC,ABSOLUTNĚ NIC jej nedokáže nahradit,předčít.Porod je nádherná cesta k přivítání človíčka na svět. O všechno toto tě CS obere. Ten pravý pocit štěstí nemůžeš zažít pod kudlou.
Nic není tak hrozné,aby se to nedalo zvládnout.
Zkus zabojovat s těma bubákama v hlavě a snad nám tady jednou napíšeš deníček štastné maminy s krásným PŘIROZENÝM porodem. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
12.7.11 21:18

Tenkrát bych ho zabila, ale dnes uznávám, že měl pravdu…
Když jsem vydýchávala kontrakce po třech minutách, povídá mi manžel, že to nemůže být tak hrozný, že to za chvíli přejde a bude dobře. Prý si mám představit, že mě bolí zuby, to nevím, kdy skončí narozdíl od porodu… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
12.7.11 21:30

Ahoj, císaře jsem měla akutního pod epidurálem… byla to pohoda při i potom, bolesti žádný, jizva krásná, perfektní zhojení. Druhý porod byl přirozený a jsem za to ráda. Císař je operace a zásah do organismu a dobrovolně bez jiných indikací bych do něj nešla.

Rekonvalescence po obou porodech byla srovnatelná - po císaři jsem se bála zakašlat a smát, po vaginálním jít na wc. Obojí se ale dalo zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
385
12.7.11 21:33

Moje výborná kamarádka má 3 děti. Prvního syna rodila císařem, druhého vaginálně v nemocnice a dcerku rodila doma bez jakékoliv anestezie. První porod byl nejhorší.. hlavně ona se dlouho vyrovnávala s tím, že Kubíka vlastně neporodila.Hodně to nechá vliv na dítě, co se týče poté vztahu mezi dítětem a matkou. Holčičku rodila doma, nakonec úplně sama v 36 letech. Ve chvíli, kdy manžel odjel pro dulu, začala rodit, když přijeli byla už malá na světě. takže během 30 minut.. To byl prý neskutečný zážitek, nejlepší a nejúžasnější porod. Hodinu po se už byla projít po zahradě.

Takže ona může srovnávat. A císaře by už nikdy nechtěla..

Já osobně bych do císaře taky nešla. Myslím si, že pro ženu je mnohem přirozenější vaginální porod i když možná bolestivější, ale za tu nádheru to přece srojí, ne ? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
12.7.11 21:35

krysty simně pobavila. Muž mně taky hlásil vždyt to nemůže být tak hrozný rodit a ted mu bolí zub moudrosti a nato mně dodá že jeho to nepřestane prý a já mám po pár hodinách pokoj :nevim: ale už odvrátil najednou prý věří nevím kde to četl co ho přesvědčilo :lol:

• Citovat
  • Upravit
20522
12.7.11 21:41

já jsem se porodu děsně bála. Nakonec jsem jela rodit, vypadalo to na rychlý porod, dr říkal, že do 5hodin by se malej mohl narodit… už jsem byla otevřená na 4cm, prý jsem měla půlku porodu za sebou.. proběhla příprava, prasknutí vody.. epidurál a nějaké kapačky.. ale začala jsem se zavírat, malej byl pořád dost vysoko, takže nakonec se rozhodli pro císaře, já o něj prosila sama, protože mi přišlo, že ten porod prostě nedám. Měla jsem jen polovični anestezii, malého jsem hned viděla, bylo to v pohodě. I po operaci… malého mi přinesli přisát asi 2× na pooperační pokoj, druhý den mne převezli na šestinedělí, malého mi nosili na krmení.. no dalo se to. Břicho trochu bolelo, ale mohla jsem vstát, mohla jsem chodit, zase tak hrozné to nebylo. ROzhodně to bolelo míň než porod :-) a pak už to bylo čím dál tím lepší. Je teda fakt, že máme trochu problém s kojením, ale to nevím, jestli je způsobeno úplně tím císařem. Já bych příště zase radši toho císaře, klidně a dobrovolně :-) i když třeba jsem teď měla štěstí a příště to může být horší a s komplikacema.. to si člověk asi nevybere..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
12.7.11 21:51

Ahoj…pôrod je individuálny a záleží, aký ho budeš mať.
Pôrodu som sa vôbec nebála, hrozne som sa tešila, keď prišli kontrakcie..dali sa v pohode vydržať…problémy nastali pri tlačení…

Samotný pôrod bol malina (až na šitie)- popôrodné obdobie hrôôôza.
(bolesť znášam super)

Ja som mala ťažký pôrod a nikto a nič ma nepresvedčí, že cisársky je horší ako prirodzený ťažký pôrod.

Videla som pár kamošiek v pôrodke po cisárskom - a teda na 3 deň už boli úplne v pohode.

Pred 2 dňami som bola navštíviť švagrinú v pôrodnici - a som čumela, ako si sadla na posteľ s prekríženými nohami.. 8-o Ja si sadnúť neviem poriadne ani teraz - 3 mesiace po pôrode…A hrozne mi znepríjemňujú život hemoroidy - bolesť a stále krvácanie pri stolici - ostali mi po pôrode.

A že je deň po cisárskom hrozný? Ja som mala deň po pôrode tiež o ničom, zaštopkaná ako ponožky a plus nástrih…poriadna strata krvi..a dieťa na roomingu.

Prvé kvapky mlieka sa objavili až 6 deň po pôrode.(zrejme veľká strata krvi - prišli na to, až keď ma mali prepustiť z pôrodky, chceli mi dať transfúziu, únava, bolesti)

Pre ťažký pôrod - absolútne žiadne pocity pri narodení dieťaťa, žiaden pocit obrovského šťastia, žiadne zatočenie zeme, nič..

Hodinu a trištvrte ma šili.

Pri bezkomplikovanom cisárskom sa vyhneš poraneniam pošvy, nástrihom, rozthnutiam, hemoroidom..
Pri pôrode ma tiež cievkovali - asi mesiac trvalo, kým ma močenie prestalo bolieť…

Myslím, že v prípade ľahkého a rýchleho pôrodu, je CS oveľa horší.

V prípade ťažkého a komplikovaného pôrodu - je CS oveľa lepší.

Příspěvek upraven 12.07.11 v 21:55

• Citovat
  • Upravit
288
12.7.11 21:53

mám za sebou 4 císaře. bolest žádná, kojení v naprosté pohodě, vstávání po 6 hodinách po porodu bylo sice náročnější, ale trhání zubu je pro mě daleko horší, mimčo jsem měla u sebe hned jak jsem prvně vstala, prostě vždy pohoda, ale je to individuální, někdo má problémy po císaři někdo po normálním porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
12.7.11 21:57
Minewka píše:
Ahoj…pôrod je individuálny a záleží, aký ho budeš mať.
Pôrodu som sa vôbec nebála, hrozne som sa tešila, keď prišli kontrakcie..dali sa v pohode vydržať…problémy nastali pri tlačení…

Samotný pôrod bol malina - popôrodné obdobie hrôôôza.
(bolesť znášam super)

Ja som mala ťažký pôrod a nikto a nič ma nepresvedčí, že cisársky je horší ako prirodzený ťažký pôrod.

Videla som pár kamošiek v pôrodke po cisárskom - a teda na 3 deň už boli úplne v pohode.

Pred 2 dňami som bola navštíviť švagrinú v pôrodnici - a som čumela, ako si sadla na posteľ s prekríženými nohami.. 8-o Ja si sadnúť neviem poriadne ani teraz - 3 mesiace po pôrode…A hrozne mi znepríjemňujú život hemoroidy - bolesť a stále krvácanie pri stolici - ostali mi po pôrode.

A že je deň po cisárskom hrozný? Ja som mala deň po pôrode tiež o ničom, zaštopkaná ako ponožky a plus nástrih…poriadna strata krvi..a dieťa na roomingu.

Prvé kvapky mlieka sa objavili až 6 deň po pôrode.(zrejme veľká strata krvi - prišli na to, až keď ma mali prepustiť z pôrodky, chceli mi dať transfúziu, únava, bolesti)

Pre ťažký pôrod - absolútne žiadne pocity pri narodení dieťaťa, žiaden pocit obrovského šťastia, žiadne zatočenie zeme, nič..

Hodinu a trištvrte ma šili.

Pri bezkomplikovanom cisárskom sa vyhneš poraneniam pošvy, nástrihom, rozthnutiam, hemoroidom..
Pri pôrode ma tiež cievkovali - asi mesiac trvalo, kým ma močenie prestalo bolieť…

Myslím, že v prípade ľahkého a rýchleho pôrodu, je CS oveľa horší.

V prípade ťažkého a komplikovaného pôrodu - je CS oveľa lepší.
:palec: Kamarádka taky měla těžký přirozený porod, sice rychlý, vyvolávaný, malého z ní nakonec doslova vyrvali VEXem, byla potrhaná opravdu hodně, 3 měsíce si pořádně nesedla, malého jí daly taky až na druhý den. Já byla týden po císaři už uplně v pohodě, jako bych tu operaci ani neměla, jen jsem se víc zadýchávala do schodů. To se opravdu nedá říct, co je lepší, protože nikdo dopředu neví, jak zrovna u něj to bude probíhat. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
12.7.11 22:11

:think: Holky nic proti,ale vy zakladatelce teda dáváte. :nevim: Ona se vás neptá,jaké jste měly průběhy porodů,ona sama tady řeší svůj strach a vy nemáte nic jinýho na práci,než si tady léčit svoje mindráky a dopordobna popisovat pomalu každej stah,kterej jste během porodu prožily…Jestli si to chcete rozebírat v těch blbejch světlech,zakladatelku tím pádem už úplně udeptat,zvesela pokračujte :zed:
Na to si můžete s klidem zaožit novou diskusi,si myslím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí