Chtěný císař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5320
14.7.11 22:16
momi33 píše:
jjelena píše:
Císař je porod a rozhodně jsem si nikdy nepřipadala méněcenná, že jsem to poprvé „nezvládla“. Kdybych zvládnout mermomocí chtěla, možná by dcera nebyla taková zdravá šikulka jako je :palec:
hm,to taky nechápu,proč se někdo odsuzuje za to,že to nezvládl,když porodí císařem :think: a to jako proč? 8-o
  1. protože je to hlavně dnes v módě, hlavně vše přirozené, připomíná mi to až kojosektu
  2. protože ty, co neměly komplikace u porodu a můžou děkovat, že to proběhlo v pohodě, si zřejmě neuvědomují, že nejde o to, hlavně porodit přirozeně, ale o to přivést mimčo na svět jakýmkoliv dostupným způsobem, ale hlavně zdravé a v pořádku
  3. protože ty, které rodily za každou cenu normálně, mají v některých případech závažné poporodní následky, ale propagují přirozený porod, aby si připadaly jako borky, jak „neselhaly“ a spravují si samy před sebou svou pošramocenou psychiku
  4. protože některé z těch, co císaře „nechápou“ ještě nerodily atd. atd.

je prostě taková doba.
Bohužel pro ně, část těchto žen, až mají komplikace, pochopí, že nejde v první řadě o „přirozenost“ a potom otočí.
Já měla též CS, důvody popisovat nebudu, nebyl na přání, ale byl plánovaný. Ano, chtěla jsem rodit přirozeně, ale nejsem fanatik, abych ohrozila dítě nebo sebe, když se na tom lékaři shodli. A musím říct, osobně si myslím, že přirozený porod bolí mnoooohem více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
14.7.11 22:19
dvojmatka píše:
momi33 píše:
jjelena píše:
Císař je porod a rozhodně jsem si nikdy nepřipadala méněcenná, že jsem to poprvé „nezvládla“. Kdybych zvládnout mermomocí chtěla, možná by dcera nebyla taková zdravá šikulka jako je :palec:
hm,to taky nechápu,proč se někdo odsuzuje za to,že to nezvládl,když porodí císařem :think: a to jako proč? 8-o
tak já se třeba neodsuzuju, ale přijdu si, jako že jsem nerodila, měla jsem plánovanej císař, tak jsem si nezažila nic, ani kontrakce…ne že bych si přišla méněcenná, ale neumím říct, že jsem rodila…je to takový divný. ale svoje děti jsem milovala od prvního okamžiku i kojení šlo…jen prostě bych si přála porodit normálně…jednou!! :oops: :oops: prožít ten opravdovej porod, opravdovej zázrak toho, když to dítko vyklouzne… :oops:

Také mi přijde, že jsem „nerodila“. Když se o tom bavím, říkám „když se malý narodil“, nepoužila jsem nikdy spojení „rodila jsem“, necítím to tak. Také doufám, že se mi podruhé poštěstí, ale …ne za každou cenu, to přiznávám bez mučení. Momentálně sbírám info, jestli se někomu podařilo podruhé porodit normálně, nebo zda jsou tyhle případy spíše výjimečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.7.11 22:21
hamika píše:
momi33 píše:
jjelena píše:
  1. protože je to hlavně dnes v módě, hlavně vše přirozené, připomíná mi to až kojosektu
  2. protože ty, co neměly komplikace u porodu a můžou děkovat, že to proběhlo v pohodě, si zřejmě neuvědomují, že nejde o to, hlavně porodit přirozeně, ale o to přivést mimčo na svět jakýmkoliv dostupným způsobem, ale hlavně zdravé a v pořádku
  3. protože ty, které rodily za každou cenu normálně, mají v některých případech závažné poporodní následky, ale propagují přirozený porod, aby si připadaly jako borky, jak „neselhaly“ a spravují si samy před sebou svou pošramocenou psychiku
  4. protože některé z těch, co císaře „nechápou“ ještě nerodily atd. atd.

je prostě taková doba.
Bohužel pro ně, část těchto žen, až mají komplikace, pochopí, že nejde v první řadě o „přirozenost“ a potom otočí.
Já měla též CS, důvody popisovat nebudu, nebyl na přání, ale byl plánovaný. Ano, chtěla jsem rodit přirozeně, ale nejsem fanatik, abych ohrozila dítě nebo sebe, když se na tom lékaři shodli. A musím říct, osobně si myslím, že přirozený porod bolí mnoooohem více.

souhlasím se vším.
taky simyslím,že přirozený porod bolí mnohem víc,než plánovaný císař.
Byla jsem den před císařem v porodnici po příjmu na monitoru,a přišla tam holčina se silnými kontrakcemi.V očích měla opravdový strach,a opravdovou bolest.A já z ní opravdu byla vyděšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
14.7.11 22:29

momi33 - mě tohoto zážitku v porodnici raději ušetřili :-) Když jsem šla 2 dny před císařem na monitor (ještě se nevědělo, že budu mít CS), tak mě odvedli coby prvorodičku raději na druhou stranu oddělení, jelikož tam nějaká mamina nezvládala kontrakce zrovna úplně nejlíp, tak aby mě nevyděsili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
14.7.11 22:31
hamika píše:
dvojmatka píše:
momi33 píše:
jjelena píše:
tak já se třeba neodsuzuju, ale přijdu si, jako že jsem nerodila, měla jsem plánovanej císař, tak jsem si nezažila nic, ani kontrakce…ne že bych si přišla méněcenná, ale neumím říct, že jsem rodila…je to takový divný. ale svoje děti jsem milovala od prvního okamžiku i kojení šlo…jen prostě bych si přála porodit normálně…jednou!! :oops: :oops: prožít ten opravdovej porod, opravdovej zázrak toho, když to dítko vyklouzne… :oops:
Také mi přijde, že jsem „nerodila“. Když se o tom bavím, říkám „když se malý narodil“, nepoužila jsem nikdy spojení „rodila jsem“, necítím to tak. Také doufám, že se mi podruhé poštěstí, ale …ne za každou cenu, to přiznávám bez mučení. Momentálně sbírám info, jestli se někomu podařilo podruhé porodit normálně, nebo zda jsou tyhle případy spíše výjimečné.

Není to vyjímka, ale záleží po kolika je to letech a jak je zahojená jizva :think: tchyně rodila po císaři normálně, ale po 16letech teda :-D

Jo, a co se týče mě, tak mě to vůbec nemrzí a ani rodit přírozeně už nechci :think: ale je to možná tím, že mi od maličká říkali, že přirozeně bych rodit neměla, a budu rodit císařem, tak jsem se na tu myšlenku asi zvykla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.7.11 22:33

Tak to já jsem „rodila“ pokaždý a jak se někdo pídí po výzkumu - já rodila poprvý císařem, akutním, podruhý přirozeně a bez komlikací.

• Citovat
  • Upravit
5320
14.7.11 22:37
jjelena píše:
Tak to já jsem „rodila“ pokaždý a jak se někdo pídí po výzkumu - já rodila poprvý císařem, akutním, podruhý přirozeně a bez komlikací.

díky, snad mi to taky vyjde :-) A pokud ne, svět se nezboří :jazyk:
U známých právě spíše vidím případy, že po CS následuje další CS… Já bych ráda rodila cca po 2 letech, tak uvidíme, co jizva na to a jestli druhé dítě váhově ještě nepředčí to první…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.7.11 22:42
Lolik píše:
hamika píše:
dvojmatka píše:
momi33 píše:
jjelena píše:

Není to vyjímka, ale záleží po kolika je to letech a jak je zahojená jizva :think: tchyně rodila po císaři normálně, ale po 16letech teda :-D

Jo, a co se týče mě, tak mě to vůbec nemrzí a ani rodit přírozeně už nechci :think: ale je to možná tím, že mi od maličká říkali, že přirozeně bych rodit neměla, a budu rodit císařem, tak jsem se na tu myšlenku asi zvykla :nevim:
hamika píše:
dvojmatka píše:
momi33 píše:
jjelena píše:

stejně jak jsem si vysnila dvojčata jsem si vysnila i přirozený porod…tka já pevně doufám, že to tak bude…znám ženský, co po císaři rodily normálně…tak že mezi dětma byl min 2,5roku rozdíl…to dáme :palec: :wink:

a každopádně jsme vděčná dnešní době a možnostem…v době dávno minulém by moje šikovná holčička, coby plod B nepřežila porod nebo by se narodila jako postižená kvůli odloučení placenty…takže i tak jsem vděčná…jen třeba…holky se mnou nikdy neležely v posteli, tak že bych je tím uklidnila, nechtějí být nošený v šátku…a já si říkám…není to způsobem porodu?? :think: jinak jsou mazlivý, ale spíš tak jako blbnout…jen přitulit a být v klidu ani náhodou… 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.7.11 22:44

Tak já rodila 20 měsíců po císaři a problém nebyl žádný,takse toho,holky, nebojte předem :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5320
14.7.11 22:52

tak to je super holky, jsem ráda, že tyhle případy nejsou výjimečné.

dvojmatko - nejsem odborník a můj malý je zatím moc malý (7 měsíců) na to, abych posoudila, jestli se bude v klidu tulit, ale tohle by nemělo být důsledkem CS :nevim:
Jinak teda my máme klidné, hodné a skoro nebrečící dítě, tak to by ale po CS mělo být podle výzkumů opačně, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.7.11 22:52
dvojmatka píše:
Lolik píše:
hamika píše:
dvojmatka píše:
momi33 píše:
jjelena píše:

Jo, a co se týče mě, tak mě to vůbec nemrzí a ani rodit přírozeně už nechci :think: ale je to možná tím, že mi od maličká říkali, že přirozeně bych rodit neměla, a budu rodit císařem, tak jsem se na tu myšlenku asi zvykla :nevim:
hamika píše:
dvojmatka píše:
momi33 píše:
jjelena píše:

stejně jak jsem si vysnila dvojčata jsem si vysnila i přirozený porod…tka já pevně doufám, že to tak bude…znám ženský, co po císaři rodily normálně…tak že mezi dětma byl min 2,5roku rozdíl…to dáme :palec: :wink:

a každopádně jsme vděčná dnešní době a možnostem…v době dávno minulém by moje šikovná holčička, coby plod B nepřežila porod nebo by se narodila jako postižená kvůli odloučení placenty…takže i tak jsem vděčná…jen třeba…holky se mnou nikdy neležely v posteli, tak že bych je tím uklidnila, nechtějí být nošený v šátku…a já si říkám…není to způsobem porodu?? :think: jinak jsou mazlivý, ale spíš tak jako blbnout…jen přitulit a být v klidu ani náhodou… 8-o

tak malej se mnou leží v posteli,beru si ho tam k ránu,a vydrží i dýl spát,a odpo si k němu lehnu,když se probudí,a pak se zas uklidní a usne.Malej se tulí,a i chce blbnout.
Nemyslím,že by to bylo způsobem porodu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.7.11 22:54
hamika píše:
tak to je super holky, jsem ráda, že tyhle případy nejsou výjimečné.dvojmatko - nejsem odborník a můj malý je zatím moc malý (7 měsíců) na to, abych posoudila, jestli se bude v klidu tulit, ale tohle by nemělo být důsledkem CS :nevim:
Jinak teda my máme klidné, hodné a skoro nebrečící dítě, tak to by ale po CS mělo být podle výzkumů opačně, ne?

ale prosím tě :wink:
někde jsem zas naopak četla,že děti narozené císařem si neprošly stresem z porodu,naopak,že jsou klidnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.7.11 22:56
momi33 píše:
hamika píše:
tak to je super holky, jsem ráda, že tyhle případy nejsou výjimečné.dvojmatko - nejsem odborník a můj malý je zatím moc malý (7 měsíců) na to, abych posoudila, jestli se bude v klidu tulit, ale tohle by nemělo být důsledkem CS :nevim:
Jinak teda my máme klidné, hodné a skoro nebrečící dítě, tak to by ale po CS mělo být podle výzkumů opačně, ne?
někde jsem zas naopak četla,že děti narozené císařem si neprošly stresem z porodu,naopak,že jsou klidnější.

naše holky mi závidí matky jednoho dítěte…jsou hodný, klidný a zlatý…jen to uklidnění…ani je neuklidním v náručí třeba při bolesti zubů, horečkách nebo tak…funguje u nás šum a houpání… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5320
14.7.11 22:57
momi33 píše:
hamika píše:

no vida… tak ono se nám ty zaručené výzkumy rozcházejí, hmmm… :think: :mrgreen: Čímpak to asi bude? :wink:

A uvědomuju si, že náš malý měl období, asi tak měsíc, kdy se budil v 5 ráno, v postýlce nikdy už znova neusnul, ale když jsem ho dala k nám do postele, tak v pohodě znovu zabral a chrněl třeba do 7. Přičítala jsem to tomu kontaktu a taky matraci :think: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.7.11 23:01

jako to jsou podobný teorie jako o kojení.
Manžel je dlouho kojenej,a je astmatik a alergik.Já jsem byla kojená 14 dní,a nemarodila jsem léta :roll:
Nepopírám že kojení je dobré,sama jsem kojila 13,5m,ale přisuzovat tomu zázračný vliv na zdraví je podle mě nesmysl.
To samý je s císařem.
Jak psala Minewka-co je pro dítě lepší?když ho vyndají v klidu z břicha,nebo,když se ztrácí ozvy,doktoři musí skákat po břiše,a tahat dítě ven násilím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí