Chtěný císař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25324
12.7.11 22:14
berry4 píše: :think: Holky nic proti,ale vy zakladatelce teda dáváte. :nevim: Ona se vás neptá,jaké jste měly průběhy porodů,ona sama tady řeší svůj strach a vy nemáte nic jinýho na práci,než si tady léčit svoje mindráky a dopordobna popisovat pomalu každej stah,kterej jste během porodu prožily…Jestli si to chcete rozebírat v těch blbejch světlech,zakladatelku tím pádem už úplně udeptat,zvesela pokračujte :zed:
Na to si můžete s klidem zaožit novou diskusi,si myslím…

tak zakladatelka se mimo jiné ptala,jestli je bolest u císaře opravdu tak velká,a jestli je lepší spinál,nebo celková anestezie.
Myslím,že když jí každý napíše svou zkušenost,tak si sama nejlépe udělá obraz,ne?
A nevšimla jsem si,že by si tu někdo léčil mindrák :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
12.7.11 22:19

Příspěvek upraven 03.03.14 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
12.7.11 22:20

pro me byl cisar uplne v pohode…jako to stahovani delohy boli to jo..ale jeden den se da prezit (druhej den odpoledne sem dostala uz malou k sobe na porad)…pro me na tom bylo nejhorsi cevkovani :mrgreen: pro me je normalni porod taky strasna predstava takze chapu :wink: :mrgreen:

Příspěvek upraven 12.07.11 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
12.7.11 22:26
berry4 píše: :think: Holky nic proti,ale vy zakladatelce teda dáváte. :nevim: Ona se vás neptá,jaké jste měly průběhy porodů,ona sama tady řeší svůj strach a vy nemáte nic jinýho na práci,než si tady léčit svoje mindráky a dopordobna popisovat pomalu každej stah,kterej jste během porodu prožily…Jestli si to chcete rozebírat v těch blbejch světlech,zakladatelku tím pádem už úplně udeptat,zvesela pokračujte :zed:

Vzhľadom na tento príspevok si asi nejaký mindrák liečiš ty :roll: :roll: :roll:

Milujem toto omieľanie o tom, aký neuveriteľný zážitok pôrod bol - môže byť a nemusí - záleží od toho, ako ten pôrod prebiehal a aké bolo obdobie šestonedelia.

Nie je dobré maľovať čerta na stenu ale nie je ani dobré si zakladať ružové okuliare…

čím väčší horor bude čakať, tým viac bude milo prekvapená, keď to bude super.
(ja osobne som stále bola psychický pripravená na tie brutálne kontrakcie, pri ktorých budem kričať či ľahnem na zem - a nič také sa nekonalo, bolesť to bola znesiteľná, nemala som žiadnu potrebu kričať ani nič podobné - a zrazu som išla rodiť)

A ak má naozaj panický strach - radšej rodiť plánovane CS - ako pre stres nakoniec letieť na akútny (stres počas pôrodu samotný pôrod dosť sťažuje)

Ale presviedčať niekoho, že pôrod nič nie - je klam - nikto nevie, aký ho bude mať. Maximálne môže každá napísať, aký bol ten jej a to je všetko…a bude to aj tak stále 50 na 50…

• Citovat
  • Upravit
11725
12.7.11 22:35

Příspěvek upraven 03.03.14 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
12.7.11 22:41
jitule_b píše:
Minewka píše:

Vzhľadom na tento príspevok si asi nejaký mindrák liečiš ty :roll: :roll: :roll:

Milujem toto omieľanie o tom, aký neuveriteľný zážitok pôrod bol - môže byť a nemusí - záleží od toho, ako ten pôrod prebiehal a aké bolo obdobie šestonedelia.

Minewka- psala jsem, že pro MĚ to byl oproti cs neuvěřitelný zážitek není to žádné omýlání, ale pouze moje osobní porovnání. Nikde jsem nepsala, že to platí pro všechny porody :roll:

Prosím nebuď vzťahovačná - reagovala som na príspevok Berry - a to, že je lepšie vykresľovať pôrod pozitívne..
A v príspevku jasne píšem, že sa to nedá zaškatuľkovať, ale že je to individuálne.

A že vždy budú názory 50 na 50…

• Citovat
  • Upravit
4542
12.7.11 22:45

Tak já mám za sebou dva nedobrovolné císaře, bohužel, ale na bolest si moc stěžovat nemůžu (ale každý má její práh jinde). Ale ta doba sama na jipce, zákaz telefonů, blbě po narkóze, napojena na přístrojích, dítě někde jinde - to bylo blbé. Nevybrala bych si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
12.7.11 22:48

Ještě se ptáš na ty narkózy - no, zažila jsem obě a pro mne byl lepší spinál, protože jsem pak nebyla celý den ospalá, nepoužitelná, nebylo mi blbě, a slyšela jsem, že dítě je živé a ok. Pokud máš ale hrůzu z porodu, pak pro tebe možná bude lepší celková (přece jen, při spinálu o všem víš a to ti nemusí být přijemné)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
13.7.11 08:29

já jsem měla planovaného císaře a pro mě ten druhý den ráno to takový „horor“ rozhodně nebyl :nevim: jo, bolelo to, ale když jsem si lehla zpatky do postele ani tak moc ne :nevim: při chůzi to bolelo první a druhý den po císaři, třetí už mnohem míň, čtvrtý den už jsme jeli domu

anastezie - za mě rozhodně spinál :palec: je to krásný skyšet jak mimčo poprve zabrečí a pak ti ho hned dají k obličeji a můžeš mu dát pusinku :huban: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
13.7.11 10:22

Holky všem moc děkuji za odpovědi, asi opravdu zkusím překonat strach a budu rodit normálně, to by pro mě asi bylo dost hrozný kdybych po císaři byla hodně bolavá a nemohla se starat o prcka pořádně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.7.11 10:23
mysage píše:
Holky všem moc děkuji za odpovědi, asi opravdu zkusím překonat strach a budu rodit normálně, to by pro mě asi bylo dost hrozný kdybych po císaři byla hodně bolavá a nemohla se starat o prcka pořádně

Já ti držím všechny palce, určitě to překonáš. Řekni si, že ti nic jinýho nezbyde. Holt se mimčo dostalo dovnitř, tak musí ven. Nejlépe stejnou cestou :mrgreen:

A určitě pak písni, jak jsi zabojovala! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
13.7.11 10:23

Tak určitě je lepší částečná narkoza, alespon miminko uvidíš hned ale je fakt že pak to šití atd nebylo moc příjemné :-? , slyšet je jak se baví a navíc jsem cítila i tlaky :-? Já měla prvního kvůli příčné poloze a druhýho kvůli špatnému monitoru a že malý byl veliký an to že se narodil dřív a po císaři i doktor říkal že by normální porod nepřežil :-? . na druhou starnu jsem tam zažila že kdo měl klasický porod tak byl pak úplně ok a já až teprve 3 den se šourala po pokoji a teda nevim ani jak bych zvládla hned péči o malýho. On byl teda na JIP týden takže jsem byla ráda že slezu z postele na wc a zpět :-? Císař nebolí ale co je potom to fakt nrstojí za nic :cry: . Pokud je miminko ok tak tě ho jen nosí na chvilku a člověk je rád že je rád a samo že pokud je problém tak císař je to nejlepší ale pokud neni důvod tak je to zbytečná bolest.Já bych do něj dobrovolně nešla, mě se teda jizva hojila dobře ale taky nemusí :-? , je to velká břišní operace, mě šili přes hodinu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
13.7.11 13:00
mysage píše:

Přeji ti hodně štěstí v tom zdolávání strachu. Ale zkus si na to najít někoho, kdo by ti v tom pomohl, chce to mluvit, mluvit a mluvit o všem, zeptat se na všechno, co tě napadne. Z vlastní zkušenosti vím, že se tak toho strachu zbavíš mnohem snáž, rychleji a už tě nebude ovládat. Nevím, kdo to tady psal, ale myslím, že s tou dulou je to perfektní nápad. Jsou to takové otevřené vlídné duše, které tě dokážou perfektně uklidnit a připravit. Mám kamarádku, která rodila 1× v nemocnici a pak 2× doma a nemůže si tu přirozenost u domácího porodu vynachválit. Teď se přihlásila na kurz duly, na mně takové poradenství praktikuje už od začátku těhotenství a i když ještě z vlastní zkušenosti nevím, co mě čeká, dokázala mě tak uklidnit a připravit, že se na ten svůj první porod docela těším. Určitě je to lepší, jít k porodu s klidnou myslí a těšit se, než tam jít ve strachu. A klidně si ty růžové brýle nasadím a klidně si je nechám nasazené i při porodu. Vím, že to bude bolet, že můžou přijít komplikace a třeba i císař, ale rozhodně se na to nehodlám psychicky připravovat, nebo s tím dokonce počítat. To bych se mohla rovnou psychicky připravit na to, že to třeba nepřežiju. Proto budu rodit v porodnici, aby mohli doktoři zakročit, pokud by to přirozenou cestou nešlo, od toho tam jsou. Svým strachem ničemu nepomůžu, leda tak tomu, že bych měla ze stresu stáhnuté svaly a špatně bych se otvírala a nakonec se roztrhla. Vyslechla jsem si za tu dobu, co jsem těhotná, tolik zážitků a rad k porodu, že by mi z toho mohla hlava prasknout. Ale od začátku si k srdci připouštím jen ty hezké zažitky a vlídné rady. Na rady typu: „Už nejsi nejmladší, měla bys jít na rizikové a ne chodit do poslední chvíle do práce a na výlety a měla bys utnout intimní život. To já jsem celé těhotenství proležela s nohama nahoře a pak ten hrozný porod a ty problémy po něm…“ odpovídám „Promiň, ale tohle se mě netýká, já jsem v pořádku a chci si to užít.“. Opravdu to tak funguje a věřím, že stejně to tak bude fungovat i u toho porodu a taky po něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
13.7.11 13:33

Já mám hezký zážitky. Kdybys chtěla navnadit k porodu, písni :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
13.7.11 17:26

Já bych takovýhle císaře „na přání“ zakázala :palec: Zakladatelka neměla u porodu co dělat to je první věc a strach ze spontálního porodu má skoro každá ženská, ale proto všechny hned neřežou. Já bych si dobrovolně nenechala rozříznout břicho ani náhodou. Jsem v 7 měsící a na spontální porod se pořád ještě dost těšim :palec: to by mohla doktorovi říct každá že třeba viděla několik porodů na videu a má z toho trauma a rodit přirozeně nechce. V dávné minulosti si musela porodit normálně, jinak to nešlo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí