Chtěný císař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Minewka
14.7.11 20:04
madrianova píše:
ale je fakt, že kdysi rodili všichni normálně, císař výjmečně , mimi poslouchali trychtýřem a toť vše..
dneska si už moc vybíráme a jsme poserky /včetně mě/ :palec: :palec: :palec:
když poslouchám babičku, mamku je mi trapně, jak sme vystresovaný a zhýčkaný..tak to prostě je :cert:

Nie sme zhýčkané…

Len za sociku boli rodičky chudery, ktoré nemohli ani ceknúť.

Moju mamu nechali od 23:45 do 6:00 ležať na pôrodnom kresle a neštekol po nej ani pes…

A keď prišla za mnou do pôrodky, povedala, že až teraz vidí, v akých príšerných podmienkach nás porodila.

A za sociku sa rovnako nikde nepísalo o mŕtvo narodených deťoch, ani o mŕtvych rodičkách, ani o postihnutých deťoch…

Moja kamoška mi povedala, že za celých 8 mesiacov tehotenstva jej nikto ani nespravil ultrazvuk..v 8mom mesiaci si protekčne vybavila, aby jej ho spravili, nech vie, či čaká jedno, alebo dve deti, či je apsoň zdravé…

• Citovat
  • Upravit
Minewka
14.7.11 20:06
Denino píše:
Porod je jen jeden, císař neni porod, to je operace a tak by děti jen tak na vyžádání přicházet neměli :palec:

Pri väčšine operácií sa deti bežne nerodia, alebo sa mýlim???

Je to predsa len pôrod…hm…lebo tuším sa pri tejto „operácii“ aj bábo narodí…alebo nie?? :roll:

• Citovat
  • Upravit
25324
14.7.11 20:13

Minewka se vším,co jsi napsala.
Ono je hezké,říct,že dříve se rodilo bez císaře,a šlo to.
Ale už nikdo neví,kolik maminek a mimi při porodu zemřelo,nebo zůstali postižených.
A nepřijde mi,že by ze mě prcka rvali násilím,naopak,minulý týden na ČT2 dávali dokument Boj o život-narození.Bylo to zajímavé,a místy až děsuplné.
Jak ukazovali,jak mimi při průchodu porodními cestami má zvýšenou produkci adrenalinu,jak jeho srdce pracuje rychle.
Byl tam i záběr na plánovaného císaře,chlapeček byl KP,a měl šňůru okolo krku,a bylo vidět,jak už nedýchal,když ho vyndali ven.Co myslíte vy,co jste proti císaři,přežil by to? 8-o 8-o
A všem,co chtějí přirozeně porodit,přeji,ať porodí,ať se jim při porodu nevyskytne nějaká komplikace,a dítě ať je zdravé.
A věřte tomu,že pokud by komplikace nastala,budete za císař rády,nebo snad i za cenu smrti porodíte normálně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.7.11 20:14

Minewko,chtěla jsem napsat,že souhlasím se vším,co jsi napsala,nějak mi to uniklo 8-o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
14.7.11 20:20
momi33 píše:
Minewka se vším,co jsi napsala.
Ono je hezké,říct,že dříve se rodilo bez císaře,a šlo to.
Ale už nikdo neví,kolik maminek a mimi při porodu zemřelo,nebo zůstali postižených.
A nepřijde mi,že by ze mě prcka rvali násilím,naopak,minulý týden na ČT2 dávali dokument Boj o život-narození.Bylo to zajímavé,a místy až děsuplné.
Jak ukazovali,jak mimi při průchodu porodními cestami má zvýšenou produkci adrenalinu,jak jeho srdce pracuje rychle.
Byl tam i záběr na plánovaného císaře,chlapeček byl KP,a měl šňůru okolo krku,a bylo vidět,jak už nedýchal,když ho vyndali ven.Co myslíte vy,co jste proti císaři,přežil by to? 8-o 8-o
A všem,co chtějí přirozeně porodit,přeji,ať porodí,ať se jim při porodu nevyskytne nějaká komplikace,a dítě ať je zdravé.
A věřte tomu,že pokud by komplikace nastala,budete za císař rády,nebo snad i za cenu smrti porodíte normálně?
:palec: :palec: :palec:

Áno, presne.

Ja som rodila normálne.A myslím si, že CS by bola bezpečnejšia varianta…(a to som mala zelenú plodovú vodu, rodila som v termíne, neprenášala som, termín sedel s MS, s ultrazvukom, atď., malá mala cez 4kg a aj tak ma nechali rodiť prirodzene…hoci zelená plodovka je sama o sebe dôvodom na CS)

Celé tehotentsvo som ku všetkému pristupovala pozitívne.

Pôrodu som sa nebála..tak som sa tešila, keď som s kontra išla do pôrodky…otvárala som sa rýchlo…

A aj napriek pozitívnemu mysleniu, koniec nebol nič moc…

Niekto tu písal, že ho hodinu šili…že cítila ťahanie..

Ja som rodila normálne a šili ma 1h45min…a cítila som všetko.. :nevim: neviem, čo je lepšie…či byť zašitá na bruchu alebo medzi nohami…

Tiež prajem každej rýchly, ľahký a nekompliovaný pôrod…

Ale chcieť rodiť prirodzene za každú cenu a CS nepovažovať za pôrod - to teda nechápem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3089
14.7.11 20:41

Vy ste to asi nepochopili. Jsem proti aby si každá hysterka přišla za doktorem s tim „já to nezvládnu já to nezvládnu, udělejte mi císaře“ Akutní císař je něco jiného, ale tohle je vyložene rozhýčkanost některých z dam :palec: A nevzpomenu si kdo to tady psal, o tom jak bych reagovala kdyby to a kdyby ono. Moje dítě se narodí normální cestou, bez jakýhkoliv komplikací a za tím si stojím, takové věci si vyprávějte jiným :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.7.11 21:20
Denino píše:
Vy ste to asi nepochopili. Jsem proti aby si každá hysterka přišla za doktorem s tim „já to nezvládnu já to nezvládnu, udělejte mi císaře“ Akutní císař je něco jiného, ale tohle je vyložene rozhýčkanost některých z dam :palec: A nevzpomenu si kdo to tady psal, o tom jak bych reagovala kdyby to a kdyby ono. Moje dítě se narodí normální cestou, bez jakýhkoliv komplikací a za tím si stojím, takové věci si vyprávějte jiným :palec:

tak my ti to všichni přejeme,aby se ti dítě narodilo bez komplikací,to se snad přeje každému,ne?
Doufám,že potom se s námi o svůj zážitek z porodu podělíš.
a i kdyby to byla rozhýčkanost,jak jsem psala,mě to nevadí,když někdo chce císaře proto,že má strach z porodu.Nikoho za to neodsuzuji.A za hysterického ho nepovažuji.
Já nesoudím,nekritizuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.7.11 21:46

Já si taky myslím, že se tu odbočilo od tématu. Přece nikdo není proti císaři jako takovýmu, pokud je život zachranující, at už rodičce nbo mimču. Sama mám taky jeden za sebou, kdy dcera měla omotanou pup.šnůru kolem krku a jsem za něj štastná, na druhou stranu jsem štastná i za to, že podruhý jsem rodila normálně.

At si každý rodí, jak chce, nikdo není hoden odsouzení za strach a fobii, ale v těchto případech, bez zdravotních důvodů, bych ho dala rodičkám k ůhradě.

• Citovat
  • Upravit
3140
14.7.11 21:54

Taky souhlasím s Minewkou a Mommi. Akutní císař je poslední možnost, když už všechno selhává. Planovaný císař je úplně něco jiného, riziko při planovaném císaři je stejné jako při přirozeném. Já jsem měla císaře planovaného (oční indikace plus úzká panev) a musím řict, že mě to ale vůbec nemrzí bá naopak. Měla jsem jistotu, že dítě se národí v pohodě a bez komplikaci. Byl to pro mě hezký zažitek, slyšela jsem první křik malého a hned mi ho ukázali a pak hnes přinesli k obličeji. :srdce: To tvrzení, že císař není porod se mě taky hrozně nelíbí :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
14.7.11 21:59
Lolik píše:
Taky souhlasím s Minewkou a Mommi. Akutní císař je poslední možnost, když už všechno selhává. Planovaný císař je úplně něco jiného, riziko při planovaném císaři je stejné jako při přirozeném. Já jsem měla císaře planovaného (oční indikace plus úzká panev) a musím řict, že mě to ale vůbec nemrzí bá naopak. Měla jsem jistotu, že dítě se národí v pohodě a bez komplikaci. Byl to pro mě hezký zažitek, slyšela jsem první křik malého a hned mi ho ukázali a pak hnes přinesli k obličeji. :srdce: To tvrzení, že císař není porod se mě taky hrozně nelíbí :cert:

i pro mě to byl hezký zážitek,a vše proběhlo v klidu.
Lékaři a anesteziolog na mě byli moc hodní,a uklidňovali mě,pač jsem strachy skoro brečela.A panu dokrotovi jsem i posléze poslala e-mailem fotku malého.
Taky mi ho hned přinesli,a mohla jsem si na něj sáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
14.7.11 22:01

Císař je porod a rozhodně jsem si nikdy nepřipadala méněcenná, že jsem to poprvé „nezvládla“. Kdybych zvládnout mermomocí chtěla, možná by dcera nebyla taková zdravá šikulka jako je :palec:

• Citovat
  • Upravit
25324
14.7.11 22:03
jjelena píše:
Císař je porod a rozhodně jsem si nikdy nepřipadala méněcenná, že jsem to poprvé „nezvládla“. Kdybych zvládnout mermomocí chtěla, možná by dcera nebyla taková zdravá šikulka jako je :palec:

hm,to taky nechápu,proč se někdo odsuzuje za to,že to nezvládl,když porodí císařem :think: a to jako proč? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
14.7.11 22:04
momi33 píše:
Lolik píše:
Taky souhlasím s Minewkou a Mommi. Akutní císař je poslední možnost, když už všechno selhává. Planovaný císař je úplně něco jiného, riziko při planovaném císaři je stejné jako při přirozeném. Já jsem měla císaře planovaného (oční indikace plus úzká panev) a musím řict, že mě to ale vůbec nemrzí bá naopak. Měla jsem jistotu, že dítě se národí v pohodě a bez komplikaci. Byl to pro mě hezký zažitek, slyšela jsem první křik malého a hned mi ho ukázali a pak hnes přinesli k obličeji. :srdce: To tvrzení, že císař není porod se mě taky hrozně nelíbí :cert:
i pro mě to byl hezký zážitek,a vše proběhlo v klidu.
Lékaři a anesteziolog na mě byli moc hodní,a uklidňovali mě,pač jsem strachy skoro brečela.A panu dokrotovi jsem i posléze poslala e-mailem fotku malého.
Taky mi ho hned přinesli,a mohla jsem si na něj sáhnout.

já taky a lékař a anestezioložka u mě byli taky neskutečně milé. Pak i na JIPce byli tak milé sestřičky, že se mi ani moc nechtělo na oddělení šestinedělí :lol: a co se týče bolesti, tak po císaři jsme si jí taky užily, no ne? Jak se říká, přirozenej porod bolí před tím, císař potom :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
14.7.11 22:06
momi33 píše:
jjelena píše:
Císař je porod a rozhodně jsem si nikdy nepřipadala méněcenná, že jsem to poprvé „nezvládla“. Kdybych zvládnout mermomocí chtěla, možná by dcera nebyla taková zdravá šikulka jako je :palec:
hm,to taky nechápu,proč se někdo odsuzuje za to,že to nezvládl,když porodí císařem :think: a to jako proč? 8-o

já taky nechápu, i císař má své výhody, ne? :mrgreen: myslím samozřejmě ne akutní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
14.7.11 22:11
momi33 píše:
jjelena píše:
hm,to taky nechápu,proč se někdo odsuzuje za to,že to nezvládl,když porodí císařem :think: a to jako proč? 8-o

tak já se třeba neodsuzuju, ale přijdu si, jako že jsem nerodila, měla jsem plánovanej císař, tak jsem si nezažila nic, ani kontrakce…ne že bych si přišla méněcenná, ale neumím říct, že jsem rodila…je to takový divný. ale svoje děti jsem milovala od prvního okamžiku i kojení šlo…jen prostě bych si přála porodit normálně…jednou!! :oops: :oops: prožít ten opravdovej porod, opravdovej zázrak toho, když to dítko vyklouzne… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí