Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
momi33 píše:hamika píše:jj,dalo by se to tak říct.Tam,kam chodím na gyndu,tak je i centrum asistované reprodukce,viděla jsem tam ženskou brečet,a pár brát v lékárně léky za desetitisíce.momi33 píše:co?dvojmatka píše:no,to jsem někde četla,že už i18-ti letým klukům zjistí pomalé spermie,či málo dobrých spermií,a doporučují už jim je zmrazit.
jojo…kojení..taky jsem tu uklidnovala v jiný diskuzi maminu…přesně jak říkáte…mě máma kojila v roce a půl a byla v tý době divná a jsem alergik a astmatik a ségra na UM a je zdravá…dneska prý výzkumy ukazují, že alergičky by neměly kojit dýl, než 4 měsíce…prý je super kozí mlíko…tojsou věci…naše děti možná budou plodit jen ve zkumavce, rodit jen císařem a krmit děti kozím mlíkem…kozy bude mít každej na balkoně
A když už jsme u toho,tak jsem tu taky už četla názor,že umělé oplodnění není přirozené,a že když početí nejde normální cestou,tak je to znamení,že příroda nechce,aby se dítě narodiloco to je toto?
![]()
jako když dostanu rakovinu,tak je to znamení,že mám umřít,a nebránit se?![]()
Tak to je dobrý názor
Asi od někoho, kdo neměl s otěhotněním problém tipuji… Jinak by určo mluvil jinak! Já jsem šťastná, že u nás to šlo hned a tu opačnou situaci si snad ani nechci umět představit.
Jasně, zastavme výrobu všech léků a bude fajn![]()
Bylinky a boží pomoc - super nápad, aspoň by se svět dříve zbavil nositelů genetických informací s takovýmto názorem…
jojo, z toho je mi vždycky smutno
Je mi těch lidí líto, tak moc by chtěli a ono to nejde…Na druhou stranu jsem se kdysi pustila do diskuse s nějakou uživatelkou, která napadla jinou za to, že se vůbec rozhoduje, zda půjde na potrat nebo si mimčo nechá. Výlevy typu „proč takovému odpadu to jde a normálním milujícím lidem ne“, z toho mi bylo na
To asi člověk většinou neovlivní, zda to půjde nebo ne, tak proč nadávat někomu, že mu to jde a je momentálně v situaci, kdy je to složité. To je jakoby ta druhá zase vyblila, že neplodná je odpad společnosti a že asi bůhh ví, proč jí nebylo dopřáno se rozmnožit ![]()
hamika píše:momi33 píše:to tedy jsme, omluva zakladatelce, ale ta už se, zdá se, rozhodla, tak nám to třeba nebude mít za zlédvojmatka píše:hm,nedávno mi bylo řečeno,že když budu pozitivně myslet,tak nedostanu tuberkulozumomi33 píše:no jasně..zahoďmě antibiotika, vyašleme se na trasplantace, na transfúze a dejme se k jehovistům a zahodme občanky a vratme se na strom!dvojmatka píše:no,to jsem někde četla,že už i18-ti letým klukům zjistí pomalé spermie,či málo dobrých spermií,a doporučují už jim je zmrazit.
jojo…kojení..taky jsem tu uklidnovala v jiný diskuzi maminu…přesně jak říkáte…mě máma kojila v roce a půl a byla v tý době divná a jsem alergik a astmatik a ségra na UM a je zdravá…dneska prý výzkumy ukazují, že alergičky by neměly kojit dýl, než 4 měsíce…prý je super kozí mlíko…tojsou věci…naše děti možná budou plodit jen ve zkumavce, rodit jen císařem a krmit děti kozím mlíkem…kozy bude mít každej na balkoně
A když už jsme u toho,tak jsem tu taky už četla názor,že umělé oplodnění není přirozené,a že když početí nejde normální cestou,tak je to znamení,že příroda nechce,aby se dítě narodiloco to je toto?
![]()
![]()
tyhle chytráky bych fakt nechala bez lékařský pomoci, jen s bylinkama a boží pomocí
kdyby to bůh tak chtěl…dal by všem těm vědátorům ten mozek, aby to vymysleli??
![]()
lidi by měli vidět,jak to vypadá v Africe a jinejch zemích.
To jsme ale pěkně OT,což?![]()
![]()
taky si myslím ![]()
jsem ráda,že je tu taky někdo s podobnými pohledy na věc,někdy je to tu jak hon na čarodějnice ![]()
momi33 píše:hamika píše:jj,dalo by se to tak říct.Tam,kam chodím na gyndu,tak je i centrum asistované reprodukce,viděla jsem tam ženskou brečet,a pár brát v lékárně léky za desetitisíce.momi33 píše:co?dvojmatka píše:no,to jsem někde četla,že už i18-ti letým klukům zjistí pomalé spermie,či málo dobrých spermií,a doporučují už jim je zmrazit.
![]()
Tak to je dobrý názor
Asi od někoho, kdo neměl s otěhotněním problém tipuji… Jinak by určo mluvil jinak! Já jsem šťastná, že u nás to šlo hned a tu opačnou situaci si snad ani nechci umět představit.
Bylinky a boží pomoc - super nápad, aspoň by se svět dříve zbavil nositelů genetických informací s takovýmto názorem…
jsem jedna z nich…léta snažení, depresí a probrečených dní a nocí…kod nezažil může mít i tak blbý názory…stejně jako kdo nezažiljaký je pocit si vyslechnout diagnozu „rakovina“ těm se to kecá…
momi33 píše:hamika píše:taky si myslímmomi33 píše:to tedy jsme, omluva zakladatelce, ale ta už se, zdá se, rozhodla, tak nám to třeba nebude mít za zlédvojmatka píše:hm,nedávno mi bylo řečeno,že když budu pozitivně myslet,tak nedostanu tuberkulozumomi33 píše:no jasně..zahoďmě antibiotika, vyašleme se na trasplantace, na transfúze a dejme se k jehovistům a zahodme občanky a vratme se na strom!dvojmatka píše:no,to jsem někde četla,že už i18-ti letým klukům zjistí pomalé spermie,či málo dobrých spermií,a doporučují už jim je zmrazit.
![]()
![]()
tyhle chytráky bych fakt nechala bez lékařský pomoci, jen s bylinkama a boží pomocí
kdyby to bůh tak chtěl…dal by všem těm vědátorům ten mozek, aby to vymysleli??
![]()
lidi by měli vidět,jak to vypadá v Africe a jinejch zemích.
To jsme ale pěkně OT,což?![]()
![]()
jsem ráda,že je tu taky někdo s podobnými pohledy na věc,někdy je to tu jak hon na čarodějnice
taky jsem ráda ![]()
No, někdy nevycházím z údivu, čeho jsou tady některé ženské schopné ![]()
dvojmatka píše:momi33 píše:jsem jedna z nich…léta snažení, depresí a probrečených dní a nocí…kod nezažil může mít i tak blbý názory…stejně jako kdo nezažiljaký je pocit si vyslechnout diagnozu „rakovina“ těm se to kecá…hamika píše:jj,dalo by se to tak říct.Tam,kam chodím na gyndu,tak je i centrum asistované reprodukce,viděla jsem tam ženskou brečet,a pár brát v lékárně léky za desetitisíce.momi33 píše:co?dvojmatka píše:no,to jsem někde četla,že už i18-ti letým klukům zjistí pomalé spermie,či málo dobrých spermií,a doporučují už jim je zmrazit.
![]()
Tak to je dobrý názor
dvojmatka píše:momi33 píše:jsem jedna z nich…léta snažení, depresí a probrečených dní a nocí…kod nezažil může mít i tak blbý názory…stejně jako kdo nezažiljaký je pocit si vyslechnout diagnozu „rakovina“ těm se to kecá…hamika píše:jj,dalo by se to tak říct.Tam,kam chodím na gyndu,tak je i centrum asistované reprodukce,viděla jsem tam ženskou brečet,a pár brát v lékárně léky za desetitisíce.momi33 píše:co?dvojmatka píše:no,to jsem někde četla,že už i18-ti letým klukům zjistí pomalé spermie,či málo dobrých spermií,a doporučují už jim je zmrazit.
![]()
Tak to je dobrý názor
jj,nikomu nic nepřeju,ale v těchto případech by bylo dobré,kdyby si dotyčná poznala na vlastní kůži o čem to vlastně mluvila ![]()
hamika píše:dvojmatka píše:momi33 píše:jsem jedna z nich…léta snažení, depresí a probrečených dní a nocí…kod nezažil může mít i tak blbý názory…stejně jako kdo nezažiljaký je pocit si vyslechnout diagnozu „rakovina“ těm se to kecá…hamika píše:jj,dalo by se to tak říct.Tam,kam chodím na gyndu,tak je i centrum asistované reprodukce,viděla jsem tam ženskou brečet,a pár brát v lékárně léky za desetitisíce.momi33 píše:co?dvojmatka píše:no,to jsem někde četla,že už i18-ti letým klukům zjistí pomalé spermie,či málo dobrých spermií,a doporučují už jim je zmrazit.
![]()
Tak to je dobrý názor
Bylinky a boží pomoc - super nápad, aspoň by se svět dříve zbavil nositelů genetických informací s takovýmto názorem…super, že se povedlo. Ten pocit asi nemůže vyvážit žádný jiný, že?
přesně tak…člověk si váží i těch probděných nocí s tím uzlíkem v náručí, protože je vděčnej, že nebdí s depkou nad tím, že další kamarádka kolegyně a tak otěhotněla, porodila… ![]()
važme si zázraků moderní doby…IVF, CS i všeho ostatního…sama jsem čarodějka, co vykládá karty a jede v bylinkách, ale vím, že i ta věda, moderní lékařství a tak je třeba…není třeba nic hrotit…ani jedno ani druhý! vybrat si něco mezi… ![]()
zakladatelce fakt velká omluva!!! ![]()
tak děvčata,jáse tiše odporoučím,a děkuji za příjemné popovídání.
Jsem ráda,že je tu i někdo,kdo se na svět okolo dívá s rozumem ![]()
dobrou ![]()
ten závěr, abychom si toho vážili, je hezky napsaný ![]()
také jdu zalehnout a děkuji za příjemný pokec
Dobrou
Pro zakladatelku:
https://www.emimino.cz/…siho-porodu/
Film „Orgasmický porod“ (citovaný v článku) jsem viděla (dávali ho nedávno na Čt2) a moc mě to zaujalo. Doporučuju každé nastávající mamince, zvláště těm, které mají strach. Pro zakladatelku, která má negativní zkušenost z pozorování porodu své sestry by bylo možná dobré vidět i tu druhou variantu, kdy si maminky porod užívají a prožívají při něm štěstí.
Zhodnocení vhodnosti a nutnosti císaře já osobně nechávám lékařům. Pořád mám takový pocit, že oni jsou v takové diagnóze kompetentnější než laik. Samozřejmě jsem moc ráda, že žiju v době, kdy tato operace dokáže zachránit život dítěti i matce, když nastanou komplikace. Stejně tak jsem ráda, že jsem nemusela umřít na slepák, což se taky ve středověku stávalo.
mám za sebou dva císaře … budou už dva roky a stále jsem se s tím nesrovnala
. každopádně si myslím, že jsem každá jiná - nejdůležitější je"poslouchat sama sebe" … A pokud žena cítí, že přirozený porod nezvládne, mělo by to být respketováno…a někdy pomůže i tělo (porod se prostě nerozjede) a miminko(třeba se neotočí)…Takže zakladatelce:doporučuji navštívit dulu nebo terapeuta (vypovídat se a třeba změnit názor, zpracovat strach nebo poslecnout intuici) a držím palce ať je ona i miminko v pohodě!
Ahojky byt vama bych si cs hodne rozmyslela, normalni porod je boolestivy ale za to se hned muzete starat o sve dite, bolesti zmizi hned jak miminko vyleze, naopak po cs, dite nemate dlouhou dobu u sebe, nejste schopni nekolik dni anio sebe se postatrat, jsou tam silene bolesti a hodne prace okolo jizvy. Mela jsem jak normalni porod tak cisar…a muzu rict ze porod byl prochazka ruzovou zahradou proti cs
Upřímně nechápu, jak si dobrovolně může císaře někdo zvolit.
Rodila jsem císařem svého prvního syna - konec pánevní. Bylo to peklo. Samotná operace bylo v pohodě, nic jsem necítila, syna jsem ihned viděla, vše bylo v pořádku a bez bolesti. To co ale přijde poté - opožděná laktace, bolesti, které u mě trvali opravdu několik měsíců. Problémy s jizvou apd. Nyní jsem 4 týdny po přirozeném porodu druhého syna a nemohu si to vynachválit. Oproti bolesti, kterou jsem zažila po císaři, byl porod opravdu přirozeně krásný. Měla jsem z něho hrozný strach, ale to tělo vyplaví takový příděl hormonů a všech možných látek, že to je neuvěřitelné. Byl to jeden z nejkrásnějších prožitků v mém životě. Ano bolelo to a kdo by tvrdil, že ne, tak si vymýšlí, ale ta bolest je snesitelná a naprosto přirozená. Pár hodin po porodu jsem mohla vstát a normálně chodit. Druhý den jsem se rozkojila, což u císaře vůbec nebylo. Chodit jsem nemohla, vše bolelo, děloha se zavinula mnohem později a vše bylo mnohem delší a komplikovanější. Takže jestli uvažujete o dobrovolném císaři, tak prosím zkuste to ještě opravdu promyslet a přehodnotit. ta bolest je chvilku, ale rekonvalescence je mnohem lepší a rychlejší a také komplikace s jizvou v případném dalším těhotenství nejsou zanedbatelné. Díky Z.