Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já bych takovýhle císaře „na přání“ zakázala
Zakladatelka neměla u porodu co dělat to je první věc a strach ze spontálního porodu má skoro každá ženská, ale proto všechny hned neřežou. Já bych si dobrovolně nenechala rozříznout břicho ani náhodou. Jsem v 7 měsící a na spontální porod se pořád ještě dost těšim
to by mohla doktorovi říct každá že třeba viděla několik porodů na videu a má z toho trauma a rodit přirozeně nechce. V dávné minulosti si musela porodit normálně, jinak to nešlo ![]()
Denino píše:
Já bych takovýhle císaře „na přání“ zakázalaZakladatelka neměla u porodu co dělat to je první věc a strach ze spontálního porodu má skoro každá ženská, ale proto všechny hned neřežou. Já bych si dobrovolně nenechala rozříznout břicho ani náhodou. Jsem v 7 měsící a na spontální porod se pořád ještě dost těšim
to by mohla doktorovi říct každá že třeba viděla několik porodů na videu a má z toho trauma a rodit přirozeně nechce. V dávné minulosti si musela porodit normálně, jinak to nešlo
já bych je zas povolila za zaplacení nadstandartního výkonu.
Máš-li volbu potratu,měj i volbu porodu.
Porod je jen jeden, císař neni porod, to je operace a tak by děti jen tak na vyžádání přicházet neměli ![]()
Denino píše:
Porod je jen jeden, císař neni porod, to je operace a tak by děti jen tak na vyžádání přicházet neměli
promiň,ale já jsem liberál.
Nejsem proti potratům ani proti císařům na přání.Každý,ať má možnost volby.
já mám taky možnost výběru ze dvou různých zdravo.problémů, strašnej strach mám taky,beru i bachovy esence na pohodu …před porodem, to má asi skoro každej ne? každý den na to myslím, mám už jen 3 týdny..řeším to taky v sobě…
ale přesto......naše mamky to taky zvládla, kde jaká ženská to zvládla…
nevím no, ještě nejsem rozhodnutá taky ![]()
ale chtěla bych počkat až se JÍ bude chtít ven samotné a přirozeně, než císařem…asi se rozhodnu pro přirozený a to mám velké zdrav.problémy!! ![]()
a neni lepsi mit spravne porozene dite nez nasilim vytazeny z bricha jen proto ze se bojis? To mi prijde trosku sobecky
mě to taky přijde násilný, dívný
proto se přikláním sama k normálnímu
![]()
představa že tam hajá, oni mi rozříznou břicho a vyndají jí…takový fakt podivný ![]()
Já bych toho císaře neviděla tak drasticky.Potraty já osobně bych dělat nemohla.Ještě třeba když jde o nemocné mimi ale císař je ok.I když je to zvláštní pocit asi jít si nechat vyndat mimi - já o tom při tom akutním nepřemýšlela a nikdy by mě nenapadlo že ho někdy podstoupím.
Ale souhlasím že by žena měla mít tu možnost za příplatek samozřejmě v termínu kdy je mimi zralé.
Holky, zakladatelka už se rozhodla podle svého nejlepšího vědomí (viz její příspěvek tuším na minulé straně), tak už bych jí tady nenabízela všemožné odpuzující osobní náhledy na císaře a přirozené porody. Žádný porod není bez rizika a každá doufá, že zrovna jí se všechno vyhne. Takže já jí přeju, ať je statečná, zkusí být víc v klidu a všechno tak zvládne ku prospěchu všechn zúčastněných ![]()
KPKristy píše:
Já mám hezký zážitky. Kdybys chtěla navnadit k porodu, písni
Jojo, já taky. ![]()
Denino píše:
V dávné minulosti si musela porodit normálně, jinak to nešlo
to jo, ale někdo normálně porodit nemůže, u mě by to např. nešlo ani za nic, a kdybych žila v davné minulosti tak by asi bylo po mě a po miminku
takže za císaře jsem strášně vděčná…
Samozřejmě něco jiného, když ženu porodit přirozeně může
… ale stejně si myslím, že je to každého věc a měl by být možný vyběr
ale je to jen můj názor ![]()
ale je fakt, že kdysi rodili všichni normálně, císař výjmečně , mimi poslouchali trychtýřem a toť vše..
dneska si už moc vybíráme a jsme poserky /včetně mě/
![]()
když poslouchám babičku, mamku je mi trapně, jak sme vystresovaný a zhýčkaný..tak to prostě je ![]()
madrianova píše:
ale je fakt, že kdysi rodili všichni normálně, císař výjmečně , mimi poslouchali trychtýřem a toť vše..
dneska si už moc vybíráme a jsme poserky /včetně mě/![]()
![]()
když poslouchám babičku, mamku je mi trapně, jak sme vystresovaný a zhýčkaný..tak to prostě je
no já nevím, sice se dřív rodilo pouze normálně, ale kolik dětí bylo kvůli porodu postižených a kolik matek a dětí při porodu nebo kvůli následkům porodu zemřelo. nechápu proč řešit jakým způsobem dotyčná porodí, důležité je, aby bylo vše v pořádku. když chce císař proč ne, je to vymoženost dnešní doby, tak proč ji jako jiné vymoženosti nevyužít? já mám císařem všechny děti a tvrzení, že císař není porod opravdu neuznávám ![]()
Denino píše:
Já bych takovýhle císaře „na přání“ zakázalaZakladatelka neměla u porodu co dělat to je první věc a strach ze spontálního porodu má skoro každá ženská, ale proto všechny hned neřežou. Já bych si dobrovolně nenechala rozříznout břicho ani náhodou. Jsem v 7 měsící a na spontální porod se pořád ještě dost těšim
to by mohla doktorovi říct každá že třeba viděla několik porodů na videu a má z toho trauma a rodit přirozeně nechce. V dávné minulosti si musela porodit normálně, jinak to nešlo
Moja milá…
v dávnej minulosti, keď ženy inú možnosť rodiť nemali, ich aj kopec poumieralo, vieš???
To som zvedavá, keď budeš rodiť, bábätko bude mať zlé ozvy, či budeš pôrodníka na kolenách prosiť, aby si mohla porodiť normálne…asi hej, podľa tvojich slov..veď kedysi každá rodila normálne…
![]()
alebo keď sa ti kôli ťažkému pôrodu pridusí dieťa a budú ho rozdýchavať - či si vtedy nepomyslíš, že mohli to riešiť CS … ![]()
alebo keď ti spravia kliešťový a dieťa bude môcť byť postihnuté…či si vtedy nepomyslíš - prečo nespravili CS??? ![]()
Toľko k tej tvojej „dávnej minulosti, kedy každá muslea rodiť normálne“…ono jej asi ani nič iné neostávalo, však????
![]()
Příspěvek upraven 14.07.11 v 20:01
careynka píše:
a neni lepsi mit spravne porozene dite nez nasilim vytazeny z bricha jen proto ze se bojis? To mi prijde trosku sobecky
A čo je väčšie násilie???
Keď dieťa vyberú pekne krásne z bruška..
Alebo keď ho 30 minút vytláčajú z brucha tak, že doktorovi steká pot po tvári?? (môj muž mi potom povedal, že to vyzeralo, akoby tam malá robila stojku)..
Toto sa ti nezdá byť násilné??