Jak do ní dostat tekutiny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3249
5.1.13 21:06

Jak do ní dostat tekutiny?

Maminky, malý bude 9 měsíců, je normálně na příkrmech, svačinkách apod, akorát před Vánocema začla dělat problémy při pití, ať už čaj, voda nebo mlíko, a teď do ní nemůžu dostat vůbec nic.. Flašku nemůže ani vidět, pak to šlo chvíli lžičkou, teď už ne, stříkačkou, a teď už to prostě jen převaluje v puse a vyplivne, nebo hned chytne hysterák. Zkusila jsem snad všecko možný, vodu, čaje, slazený, neslazený, vyměnit mlíko, různý savičky, učící hrnečky, prostě nic, jak je to tekutina tak je hotovo…Dneska už je to extrém. Přitom jídlo sní normálně, ani doktorka v puse nic nenašla co by jí mohlo vadit, a zuby zrovna nerostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12505
5.1.13 21:08

Tak my máme uplně stejný problém, už jsem před chvilkou založila stejnou dikuzihttps://www.emimino.cz/diskuse/vubec-mi-nechce-pitjen-z-prsa-134646/
Pije jen z prsa a to jen ráno a večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
5.1.13 21:18

My mely stejny problem a byl to zanet usi!!! Nech ji radji zkonteolovat. Soucitim s tebou. Strasne jsme se natrapili nez jsme prisli na to co to je. Byla bez teplot a nejedla mesic :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.1.13 21:20

Holky když ona mi právě normálně jí. Doktorka jí kontrolovala ve čtvrtek, protože byla na posledním očkování, tak akorát měla teplotu, včera a dneska už ok…jenom prostě pít nebude. A prsa už bohužel nemáme dávno:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.1.13 21:23

Kalsický problém v tomto období… Kup džus, naředˇho napůl s vodou a nabídni.
Jeslti se chytí, tak postupem dnů snižuj koncentraci, neznám dítko, které by se na to nechytlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.1.13 21:25

A zkoušelas třeba když je na zádech jí do ruček vrazit flašku a děj se vůle? Někdy jsou ty děti tak nadšený, že můžou samy, že pak pijou jak duhy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.1.13 21:25

@berry4 no, tak teď znáš první. U šťáviček a džusíků byl elent největší, a to jsem zkusila snad všechny druhy i naředění. Se z ní zjevím, nejhorší je, aby si nějak neoddělala ledviny nebo něco, mi nevypije ani půl litru, ten půl litr měla když pila dobře, a dneska jestli měla 150ml? jsem zkoušela naředit příkrmy, to je moc tekutý, to se prostě jíst nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.1.13 21:28

@zuzouš zkoušela, flaška lítá na druhej konec pokoje:-D pokud jí vůbec chytí, převážně po ní odmítavě plácá rukou, se z ní zjevím, už jí vidím zas někde v nemocnici na kapačkách nebo něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.1.13 21:29

@Koblížek21 ledviny si neoddělá, neměj strach! :lol: Rada dát malé flašku do ruky je také do věci, každopádně už by to měla dávno sama umět, ono to ty děti ifakt baví víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.1.13 21:30

@berry4 no to neumí, přiznávám, jako chvilku si jí držela, když ještě pila dobře, ale než aby pila tak to kousala a dělala s tím blbosti. a teď má při pohledu na flašku hysterák.
Tak holky myslíte, že jí mám nabízet ale nenutit? Prostě když si nedá z flašky tak jí nechám bejt a za chvilku zkusím znovu? Já mam fakt strach že bude dehydrovaná:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
5.1.13 21:36

@Koblížek21 já mám taky nepitce, když mi vypije za den 150ml mlika a k tomu 100ml štávičky, tak se raduju jak děcko :-D
dělám co nejřidší kaše, cmrndala jsem vodu i do jogurtu, prostě které jídlo snese naředění, tak ho naředím :-D
Dneska jsem koukala, že toho malá vychlemtá dost ve vaně, měla tam kelímky na hraní a docela si přihýbala :-D
Jo a nejlíp pije z hrníčku s brčkem (máme ten od Aventu), to jste zkoušeli? Doporučily mi to holky, kterým se nepijící děti na to dobře chytly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
5.1.13 21:37

Tak asi úplně při nejhorším bych jí posadila do vany s vodou, dala nějakou žínku, ať si jí žužlá a přitom si vyžužlá i tu vodu. Sice hnus teplou, ale lepší než drátem do oka, jak se říká :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.1.13 21:38

Když on mi ten kokos ještě nesedí:-D ale jinak vana s načůranou vodou dobrej nápad, to by jí i mohlo chutnat:-D když ona jaksi ještě nechápe ten princip že jakoby musí sát, ne techniku jako z flašky ale že to má nacucnout, všechny ty hrnečky akorát tak kouše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.1.13 21:42

@Koblížek21 ony se prodávají netekoucí. Škoda, že nevímproč přestali vyrábět ty s brčkem, to mimina pochopily rychle a pili i nepitci. :palec:
Prostě co je dobré, není :zed: :zed: :zed:
Vana je taky dobrá věc, já mám sice pičku, ale když má deficit, dohání to taktéž nasáváním ve vaně :mrgreen:
Ale abych tě uklidnila - mi ted´dvouletka taky pije hozně málo, nejspíš taky kvůli tomu, že je zima, není taková spotřeba tekutin, jak v teplých dnech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3249
5.1.13 21:48

@berry4 no ty netekoucí máme asi čtyři, s tvrdýma i měkkýma savičkama, a pak ještě jeden tekoucí, zkoušela jsem i normální hrneček, ten teda jako otevře na něj pusu jenže jí všecko vylítne zas ven, a ty netekoucí do těch jednou kousne a pak už nechce:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí