Jaké značky jogurty ročnímu dítěti?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jake znacky jogurty rocnimu diteti??
Ahoj, potrebovala bych poradit jake jogurty rocnimu diteti uz muze i ovocny? a od kdy se muzou podavat lipanky? a jake znacky jogurtu? dekuji vsem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@verik 11 lipánky, pribiňáky apod. sra*ky nejlépe nedávat nikdy, to radši udělej domácího pribiňáčka (tvaroh + smetana ke šlehání + troška cukru). Jogurty kupuju nejradši od Hollandie, Jihočeský ve skle, Choceňský, popř. Kunínský…ovocný ročnímu dítěti jistě neublíží ale mě přijde lepší koupit bílý jogurt a dochutit ho třeba domácí marmeládou nebo čerstvým ovocem, popř. domácím kompotem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jogurt s živými kulturami - Hollandii; Madeta, dávala jsem i smetanový Valašský s ovocem, ale u nás nejvíc frčí domácí bílý jogurt (čistý nebo s marmeládou)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fuj lipánek
to je hnus, dělám domácí samozřejmě bez cukru. Jogurty Holandie, Jihočeský, poze bíly dávám do něj ovoce čerstvé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já dělám pribináka z vanil. pudinku a tvarohu, lžička zakys. smetany
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem nejprve na doporučení ostatních maminek zkoušela dávat bílé jogurty jako je Holandia, Choceňský apod.,ale mu to prostě nechutnalo, navíc s emi zdálo, že ho nijak nezasytily, tak jsem pak zkoušela smetanové Kuníny /mají asi 6 příchutí-borůvka, malina, jahoda, meruňka, vanilka a čokobanánek/,které mu chutnaly a složením byly i pro mne ok.. Od cca roku jsem pak přidala ještě lipánek /naprosto čisté složení/ nebo matyldu /bio jogurt s tvarohem, opět více příchutí/.. T. č. mu moc nejedou, takže odpolední sváču sem tam nahradím ovocem, někdy dostane brumíka nebo nějaký loupák apod.
Příspěvek upraven 05.01.13 v 15:22
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekoukala bych na značku, ale na složení. Ideálně pořád mléko, jogurtové kultury. Zhušťovadla, aromata, barviva… k životu nepotřebuje. Pokud dochutit, tak nejlépe ovocem. POkud bílý nechce, raději bych doma dosladila nějakým přírodním sirupem ( rýžový, agávový, javorový…). Ochucené ovocné jogurty mu díru do břicha neudělají, ale přijde mi to zbytečné, vcelku i drahé, za cenu malého kelímku ohuceného koupíš půlkilový kvalitní jogurt. Ala pribi%náky dělám doma, různě míchám tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu, ochucuji stejně jako jogurt.
Ovocné jogurty, lipánky apod. máme na cesty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já dělám pribináka z vanil. pudinku a tvarohu, lžička zakys. smetany
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lipánek nedávat vůbec..
Jogurty kupuji choceňské, nejlépe bílý zkusit tak pokud nezná sladké chutě bude mu šmakovat sám o sobě, případně lehce dosladit javorovým sirupem jinak bych nesladila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávám doteďka bílou nebo ovocnou Hollandii a bílý choceňský smetanový. Sem tam kupuju i ty ovocné z Kauflandu, jsou tam fakt velké kusy ovoce, značku si teď nevybavím ![]()
Lipánky, pribiňáky nekupuju vůbec, dělám si domácí za třetinovou cenu. většinou pudink + 2 kelímky tvarohu a nebo jen tvaroh+smetana ke šlehání+cukr (kakao)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katule9 a co je na Lipankovi tak hrozne spatneho? Je to jen tvaroh, smetana, cukr a vanilkove aroma.
- Citovat
- Upravit
@Billi píše:
@katule9 a co je na Lipankovi tak hrozne spatneho? Je to jen tvaroh, smetana, cukr a vanilkove aroma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi píše:
Přesně tak.. bohužel je často matky házejí do jednoho pytle s pribiňákama, bobíkama apod. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě ten cukr je tam ten hnus, a i ty aroma. Já tedy dítěti nic nesladim, nevidim k tomu jediný důvod ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale holky, v marmeládách, které dáváte do těch džogurtů, cukr nemáte? Já bych nebyla až tak striktní..ze začátku jsme to strašně řešila, ale když jsme pak měla možnost vidět jednu takovou mně podobnou, tak mi to přišlo nejen směšné, ale i zbytečné.. Jako jasně, nechť jí zdravě a žádný srajdy, ale srajdy odsud podsud..
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit