Jak dostat do batolete léky (sirup)

Anonymní
12.8.13 14:28

jak dostat do batolete léky (sirup)

Ahoj,

neurolog doporučil naši dceři (35 měsíců) lék - Nootropil. Je ve formě sirupu, ale malá to nechce. Plive to a vždycky to skončí hysterákem. Míchám ji to v dšusu, ale nevím jestli to má stejný efekt. Např. ráno ji to vstříknu do pití a ona to ještě teď nedopila. Má dostat ještě jednu dávku (2× denně po 5ml) nejlíp do 17:00 hod., tak nevím jak to udělat. Ono je to i hrozně hořké v tom džusu.

Nemáte nějakou radu?
Moc děkuji :kytka:

Omlouvám se za anonym, chodí sem švagrová a nechci, aby věděla, že má dcera zdravotní problém.

M.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
12.8.13 14:30

No to takhle dělat nemůžeš. musí to vypít v určenou dobu a ne to sosat celý den :roll: Tak ji to dej do trošky džusu, do skleničky a hned ji to dej vypít. Ale nemůžeš ji to nechat celý den :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
12.8.13 14:33

Já dceři dávám naštěstí sirup jen při teplotě nebo jako vitamín apod. Taky nebyla odvázaná z toho, možná to bude znít moc vědecky, ale já jsem ji to velmi rychle naučila. Prostě jsem jí řekla: Elinko, sirup si musíš vzít!!! ne, ne ne to znáš, nasadila jsem snad ten nejpřísnější výraz a trvala si na svém, otevři pusu, tady je sirup, hned to zapij, nic to není. Asi dvakrát se pokoušela o scénu, pochopila, že jak si vezme sirup, tak má zase hodnou a milou maminku. Moje rada, buď v klidu a tvrdě si stůj za svým, hodně kamarádkám jsem to poradila, nic na tom není a problém nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@araw to jsem zkoušela, ona to hned vyplivne.

• Citovat
  • Upravit
1903

Jo tak to bych taky ráda věděla jak… Malá sirup vždycky snášela v pohodě, ale teď co byla naposledy nemocná, tak jich měla brát víc a strašně se jí to zprotivilo :nevim: Některé jsem jí míchala do pití, ale ATB jsem jí prostě násilím stříkla do pusinky tou stříkačkou od Nurofenu :roll: Naštěstí to trvalo jen 10 dní :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.13 14:34

@pepina12 malá je lehce nestandartní, nemluví a nerozumí, ale díky.

• Citovat
  • Upravit
295
12.8.13 14:35

Aha, tak to jo, pokud je tam nějaký zdravotní problém, tak chápu. Nevím k čemu se dává lék, který píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.13 14:38

@pepina12 jsou to jakoby vitaminy, co by ji měly pomoci rozmluvit se a porozumět.

• Citovat
  • Upravit
16365
12.8.13 14:40

Vysvetlit a podat strikackou pak poradne zapit necim co ma rada. Chvalit chvalit chvalit. Rychle si zvykne uvidis :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4243
12.8.13 14:42

Ahoj, když syn něco nechtěl, míchala jsem se sirupem a dávala do stříkačky od nurofenu, zaklonila trošku hlavičku a přidržela rtíky u sebe, pokud to i tak nechtěl. Ale sirup to většinou tak přebyl, že mu to naopak chutanlo :-). Příp. co zdravější med? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
12.8.13 14:44

Zalehnout. Sednes si, roztahnes nohy, dite si polozis na zada hlavou do sveho rozkroku, ruce priplacnes svymi stehny k podlaze. Mas obe ruce volne. Nejspis bude jecet, vyuzijes a do pusy striknes ten sirup radeji tak po 2ml, aby to nevyplivla. POkud se pusa neotevre, stisknes ze stran.. Dusit by se nemela. Vzyxkouseno na obou klucich, funguje i na cisteni zubu. Deti se postupne s procedurou smirily, prestal rev a pusinka se otvirala sama, pak to slo uz bez zalehnuti a tedka loudi sirupy jen tak.

Jo a kdyz nedostane nootropil, zrejme se nestane vubec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.13 14:46

@quinny @Osmanka děkuji :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1230
12.8.13 14:46

Nevím jestli pomůžu, ale stříkačkou-klidně od nurofenu nebo obyčejnou…chystat to tak aby to malá neviděla. Jít k ní ze zadu, do druhé ruky plínu nebo utěrku a využít moment překvapení. Plínu pod bradu, stříkačku do pusy a stříknout, pak podat pití, aby si zapila. U nás se dává takhle všechno- kapky, vitamíny, sirupy,..pokud je to malé množství (např.10kapek) tak nakapu do na lžičku, doředím šťávou a natáhnu do stříkačky. Jakmile ale syn vidí, že k němu jdu a nebo že to chystám, taky to o něj nedostanu…prostě moment překvapení:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.8.13 14:47

U nás řešíme tak, že dáme malého frťánka, do toho něco fakt sladkého - klidně i sirup, to do sebe kopne, vedle má pití, zapije… taky se xichtil, ale kluk pochopil, že musí. U vás čtu, že jsou problémy s porozuměním, ale zkusit to můžete :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
12.8.13 14:48

Kombinovala jsem metodu @Osmanka a @Pudloslava 100% výsledek!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí