Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky má dotaz..muj tříletý synáček mi pomaloval uplně novou palandu s přírodního dřeva
myslela sem že v tu chvíli se zbláznim
Nevíte čim to pujde dolu??Zkoušela sem to vzít pískem a vubec to nejde. Poradíte??děkuji ![]()
Mně jdou tyhle věci dolů tím citronovým „cifem“ z DMka. Dostala jsem tím i genciánu z lina )dítko bylo šikovné a já neopatrná
). Teda předpokládám, že to je nalakované, pokud ne, tak to nevím ![]()
@Angua píše:
Mně jdou tyhle věci dolů tím citronovým „cifem“ z DMka. Dostala jsem tím i genciánu z lina )dítko bylo šikovné a já neopatrná). Teda předpokládám, že to je nalakované, pokud ne, tak to nevím
Tak odstranění genciánky je výkon, před kterým smekám… ![]()
Nenalakované dřevo (předpokládám smrk nebo borovice…) byl LEHCE přejel úplně novým archem brusného papíru zrnitosti 1200. Je to podle zrnitosti už leštící papír, nenadělá rýhy.
Nalakované dřevo zkusit „máznout“ něčím takovým, co nepoškodí lak (technický líh? izopropanol? Chce to zkusit na nepohledovém místě…)
@Jura007 jj, jak říkají Američani - elbow grease. Ale povedlo se ![]()
Ještě mě napadá - jednu dobu jsme si ve škole docela zdobili lavice různýma malůvkama, kamarádka měla hotovou galerii
Poslední školní den jsme samozřejmě dostali za úkol to vyčistit. Pokud byl fix na lihové bázi, tak šel parádně dolů zase lihem. Horší byly ty obyčejné, to fakt chtělo zapojit i ty lokty a nějaký ten tekutý písek nebo něco a drbat a drbat… Ale nakonec to pustilo.
@mikoy mě takto pomalovala holka jídelní stůl(dub masiv) krásně to šlo odstranit přípravkem na mytí oken. Clin s alkoholem, normálně ta fixa s toho úplně sjela ![]()
Mně to pustilo když jsem použila tekutou mycí pastu na ruce Aloe Vera ![]()