Jak funguje dálková forma studia?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
891
8.3.12 00:18

Já studovala veřejnou správu a v té době jsem v ní i pracovala, ale protože to byla moje iniciativa (oni to po mě nepožadovali) tak jsem jediné volno na školu i zkoušky měla formou dovolené :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
8.3.12 07:12

Já měla při dálkovém studiu VŠ povinnou docházku jen u některých předmětů.
Ale při dálkovém dodělávání maturity na SŠ jsem měla docházku povinnou všude. Pokud bych nechodila na přednášky, ze školy by mě vyhodili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
8.3.12 08:37
tterka píše:
Já měla při dálkovém studiu VŠ povinnou docházku jen u některých předmětů.
Ale při dálkovém dodělávání maturity na SŠ jsem měla docházku povinnou všude. Pokud bych nechodila na přednášky, ze školy by mě vyhodili :think:

Ja si taky myslim, ze zalezi, zda je skola verejna, nebo soukroma a tedy placena. Ve verejne je to mozna vice hlidane, nez na soukrome, kde ty si platis za studium a skola je rada, ze ma platiciho studenta a myslim, ze neni v jejich zajmu nekoho vyhazovat. Ja to teda tak aspon mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.3.12 09:51

Je to škola od školy. Já chodila do dvou dálkových SŠ a ani v jedné nebyla hlídaná docházka. V té úprvní byla škola 1× za 14dní v pondělí a co chodím teď tak jezdíme cca 1× za 3 týdny nebo měsíc a jsme tam pátek sobota. Problém je spíš v tom, že když zameškáš tak na 90% prošvihneš nějakou písemku a tu pak musíš zase dopsat. A už jsi ve skluzu, při dopisování písemmky nepochytíš ani trošku z látky. Všechno je to o škole, na té první nám skoro nic nevysvětlovaly, řekly nám, že se máme naučit toto a hotovo. Teď co dělám školu, tak tam máme minimálně 2hodinové bloky a učitelé nám látku opravdu přednáší…

A v práci ti volno dát nemusí. Je to o domluvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
9.4.13 14:40
@crazzi píše:
Dělala jsem dálkově SŠ, škola byla dva roky jedno odpo v týdnu, ve třeťáku dvě odpoledne, a pak zkouškové. Docházku jsem měla kolem 50%, nikdo to neřešil. Ve škole se toho fakt moc nenaučilo, spíš jsme posbírali info co se vlastně učit doma.
Pak jsem dělala dálkově VŠ, a pravý opak. Škola dva dny v týdnu od rána do večera, občas co 14 dní, občas fakt každej tejden, docházka hlídaná a povinná min 80% z každého předmětu. Což v praxi, když byly z každého třeba dvě přednášky za semestr, znamenalo 100% nebo 50%, takže 100. Bohužel jsem to nezvládla a po dvou semestrech skončila :(

Ahojky, prosím tě, taky přemýšlím, že skončím, ale nechci, ale je toho strašně moc. lituješ? že jsi skončila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
9.4.13 14:53

@kristyte
Ne, lituju peněz za ty dva semestry.
Sleduju bývalý spolužáky jak se jim daří, teď píšou bakalářky a hysterčej, a jsem ráda že mám klid :mrgreen:.
Možná mě to bude mrzet časem, až ten klid budou mít taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.2.17 21:08

Ahoj! Jsem od kolotoču a u nás na střední školy moc neni čas, proto jsem se chtěla zeptat jak je to s dálkovou jsme pul roku v zahraničí a zbytek v ČR..pul roku bych chodila a pul roku bych se učila doma myslíte že by to slo nějak udělat? Poradí mi někdo? Moc dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
1.3.17 22:07

Dnes už by to na některých školách mohlo jít formou individuálního vzdělávání, to by záleželo asi konkrétně na typu školy, o kterém uvažuješ. Doporučuji zkouknout Kombinované lyceum - dálková forma vzdělávání v Březové. Výuka tam probíhá on-line.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze