Jak funguje dálková forma studia?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já studovala veřejnou správu a v té době jsem v ní i pracovala, ale protože to byla moje iniciativa (oni to po mě nepožadovali) tak jsem jediné volno na školu i zkoušky měla formou dovolené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla při dálkovém studiu VŠ povinnou docházku jen u některých předmětů.
Ale při dálkovém dodělávání maturity na SŠ jsem měla docházku povinnou všude. Pokud bych nechodila na přednášky, ze školy by mě vyhodili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tterka píše:
Já měla při dálkovém studiu VŠ povinnou docházku jen u některých předmětů.
Ale při dálkovém dodělávání maturity na SŠ jsem měla docházku povinnou všude. Pokud bych nechodila na přednášky, ze školy by mě vyhodili
Ja si taky myslim, ze zalezi, zda je skola verejna, nebo soukroma a tedy placena. Ve verejne je to mozna vice hlidane, nez na soukrome, kde ty si platis za studium a skola je rada, ze ma platiciho studenta a myslim, ze neni v jejich zajmu nekoho vyhazovat. Ja to teda tak aspon mam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to škola od školy. Já chodila do dvou dálkových SŠ a ani v jedné nebyla hlídaná docházka. V té úprvní byla škola 1× za 14dní v pondělí a co chodím teď tak jezdíme cca 1× za 3 týdny nebo měsíc a jsme tam pátek sobota. Problém je spíš v tom, že když zameškáš tak na 90% prošvihneš nějakou písemku a tu pak musíš zase dopsat. A už jsi ve skluzu, při dopisování písemmky nepochytíš ani trošku z látky. Všechno je to o škole, na té první nám skoro nic nevysvětlovaly, řekly nám, že se máme naučit toto a hotovo. Teď co dělám školu, tak tam máme minimálně 2hodinové bloky a učitelé nám látku opravdu přednáší…
A v práci ti volno dát nemusí. Je to o domluvě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@crazzi píše:
Dělala jsem dálkově SŠ, škola byla dva roky jedno odpo v týdnu, ve třeťáku dvě odpoledne, a pak zkouškové. Docházku jsem měla kolem 50%, nikdo to neřešil. Ve škole se toho fakt moc nenaučilo, spíš jsme posbírali info co se vlastně učit doma.
Pak jsem dělala dálkově VŠ, a pravý opak. Škola dva dny v týdnu od rána do večera, občas co 14 dní, občas fakt každej tejden, docházka hlídaná a povinná min 80% z každého předmětu. Což v praxi, když byly z každého třeba dvě přednášky za semestr, znamenalo 100% nebo 50%, takže 100. Bohužel jsem to nezvládla a po dvou semestrech skončila
Ahojky, prosím tě, taky přemýšlím, že skončím, ale nechci, ale je toho strašně moc. lituješ? že jsi skončila?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kristyte
Ne, lituju peněz za ty dva semestry.
Sleduju bývalý spolužáky jak se jim daří, teď píšou bakalářky a hysterčej, a jsem ráda že mám klid
.
Možná mě to bude mrzet časem, až ten klid budou mít taky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj! Jsem od kolotoču a u nás na střední školy moc neni čas, proto jsem se chtěla zeptat jak je to s dálkovou jsme pul roku v zahraničí a zbytek v ČR..pul roku bych chodila a pul roku bych se učila doma myslíte že by to slo nějak udělat? Poradí mi někdo? Moc dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dnes už by to na některých školách mohlo jít formou individuálního vzdělávání, to by záleželo asi konkrétně na typu školy, o kterém uvažuješ. Doporučuji zkouknout Kombinované lyceum - dálková forma vzdělávání v Březové. Výuka tam probíhá on-line.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit