Jak ho mám uklidnit?

7
25.5.12 09:53

Jak ho mám uklidnit??????

Ahojky…Mám takový problém…Malýmu jsou 4měsíce a jak padne 19.hodina tak je jak utrženej ze řetězu…a to má už od narození… :,( ať děláme co děláme tak nejde uklidnit..jediný co na něj platí je taška z kočárku ..zatím to jde ale až bude mít 10koli tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
25.5.12 09:55

Zkusilas ho zavinout do tetra osušky, nebo pleny? Zabírá na něj ššš? Můžeš zkusit zapnout fén, nebo vysavač. :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
25.5.12 10:04

Ahoj, my to měli od narození taky tak, po 19 hod večer byl nejaktivnější a nějaké usínání, to ho vůbec nezajímalo. Pevné zavinutí ho akorát strašně naštvalo takže vztekle ječel dokud se toho nezbavil, fén a vysavač nepomáhaly, dudlík nechtěl..
Když jsem ale dodržovala to, že mezi 19 a 20 hod jsem se s ním zavřela do ložnice, udělala tmu (byla zima tak to bylo jednodušší), kojila ho a pevně držela u sebe, tak se naučil usínat, pak jsem ho jen přenesla do postýlky. Teď je mu 6 m a už ten večer tak divokej nebývá, ale dřív to bylo teda něco.. Důležitý bylo nepřistoupit na jeho divočení a nehrát si, a prostě trvat na tom že bude klídek a spinkání. Někdy taky neusnul, ale nehrála jsem si s ním,měla jsem ho u sebe, u televize, dokud si nezačal mnout oči a klimbat a pak se šlo na usínání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.5.12 10:06

Tak ho zkus uložit před 19. hod. možná ho davas pozdě spát a je pretazeny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
25.5.12 10:14
@ivana-domca píše:
Tak ho zkus uložit před 19. hod. možná ho davas pozdě spát a je pretazeny

taky si myslím,zkus ho dávat spát dřív,nebo zaveď stálý ritual,koupání,mazlení,kojení,ve stejnou dobu pořád stejné věci dokola,u naší to zabralo :) miminka většinou mají rádi rituály,cítí se bezpečněji,moje malá se po čase už na spaní dokonce začala těšit,po vaničce už věděla co bude následovat,začala se šudlat ůnavou,no a od 5 měsíce kásně usíná po jídle sama v postýlce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
25.5.12 10:34

Nám pomohlo na třímšsíční dítě, které usínalo v jedenáct, cvičit aktivně ve vaně. Měli jsme tu instruktorku plavání, která nám to ukázala a dítě pak začalo usínat v osm jak dřevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renčí2
25.5.12 10:43

@glac Taky bych řekla, že je už unavený, tak ho zkuste ukládat dřív a zaveďte rituály, podle nich pak pozná co bude následovat a bude klidnější.

• Citovat
  • Upravit
8996
25.5.12 11:55

Zkus zazpívat ukolébavku. http://videa.superhry.cz/…pro-stenata/ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
9.6.12 20:53

tak jsem zkusila snad vše a nic nepomohlo :,( …jeho dokáže porazit jen jídlo…on se neunavý ani když si hraje,leží na břichu no prostě nic…myslíte že z toho vyroste?nebo až třeba začne lézt??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
9.6.12 21:06

@glac : Nechci te strasit, ale malej (skoro 9 mesicu) nesel NIKDY spat, kdyz my jsme chteli, vzdycky se musi unavit / umrtvit do nepricetna, trochu pomahaji ukolebavky z YouTube (http://www.youtube.com/watch?…) a pak ho nakojit a ulozit…taky cekam, zda se to nejak nekdy upravi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
9.6.12 21:09

@glac u nás do 4 měsíců zabíralo kojení..ale teď v 5 už u toho neusne…tak ho nakojím…krknu…nechám ho 5 minut ležet na břiše…což ho rozčílí a jeho uklidňovátko je prso :P tak se zakousne a je rád, že mu dám ještě a někdy usne…ale když ne..položím si ho vedle sebe do postele…zadečekm ke mě…a šeptám mu do ouška a když se začne mrskat dělám mu pusinky do vlásků..což dělá zajmavý zvuk…a po 5 minách už zavírá oči…možná by zavralo i potichu zpívat jen „halí belí koňe v zélí“ jen tuhle větu…ptž když se opakuje…uspává to..než dlouho sáhlá ukolébavka plná různých slov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.6.12 21:10

@glac a on nějak vřeští nebo zkrátka je čilej a hraje si? Jestli neřve, tak bych ho nechala být, syn jeden čas usínal v 10, si pamatuju, jak nám tenkrát pokladní v Tescu vynadala, že už má být dávno v posteli, bylo tenkrát asi půl devátý. Tak jsem jen odsekla, že je spokojený a v posteli by řval. A normálně ho to přešlo. Každý má ty vnitřní hodiny nastavené jinak.

Ještě mě napadlo, pokud na něj platí ta taška, co třeba hacka? Je na pružině a nemusíš mít svaly jak Rambo, jen taháš za provázek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
9.6.12 21:11

a taky by to chtělo, aby byl aspoň 3 hodiny před koupáním a spaním vzhůru…od 4 měsíců se má ukládat unnavené mimi..ale tobě se může jen zdát, že není…když překoná spací krizi…tak je pak teprv neuspatelnej!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí