Jak ho naučit, aby usínal sám?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6437
20.12.17 12:49

@Lencaaa.v Ahojky, mám 10měsíční dvojčata a usínají od narození sami…buď pustím kolotoč nad postýlkou nebo promítačku, dám dudlíky a látkovou plenku na tulení :hug:
Starší dcera usínala od mala se mnou…držela mě za ruku atd…no teď je jí 4,5let a dodnes nechce usínat sama :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
20.12.17 12:57

U všech nšich třech dětí (3,5, 2 a 4 měsíce) pomáhal pravidelný denní rytmus, tzn. přibližně stejný čas, kdy se chodí ven, ukládá ke spánku, večerní rituál koupání-krmení-ukládání. Po večerním kojení jsem si vždycky mimčo dala na rameno na odříhnutí, ono se trošku probralo, takže mě vidělo z postýlky, jak ho položím, pohladím a odcházím. Všechny děti usínají samy, (zatím) neznám uhoupávání v kočárku, nebo v náručí a nikdy jsem žádné dítě nenechala vyřvat. Děti si na spaní v postýlkách krásně zvykly, mají je rády, těší se tam. Spí mi (všechny) i přes den cca od 12:30 do 15 hod. Chce to ale podřídit rodinný život tomu, aby se cca první rok a půl zavedený rytmus nenarušoval, což asi není pro každého, my jsme tak ale spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
20.12.17 13:08

Starší syn (narozen akutním císařem), se mi prvními třemi měsíci doslova prořval a to i kdybych se rozkrájela, řval i v mém náručí, klidně 4 hodiny v kuse, napochodovala jsem s ním snad milion kilometrů, vyšťavená jsem usínala v sedě na míči s miminem v náručí. Nicméně maličko se to změnilo v tom čtvrtém měsíc a cca od půl roku už to bylo o dost lepší. Byl kojený, ale večer dostával UM, po něm mi vydržel spát alespoň ty 3 hodiny v kuse, což jinak vůbec. Nakonec se naučil, že jen dostal flašku a šla jsem pryč a když to dopil (pil i ve spánku), tak jen flaška odpadla. To už se tedy uměl spolehlivě otočit na bříško, navíc jsem byla za dveřmi, kdyby nějak blbě polkl. Nejlépe začal spát, když jsme jsme ho dali z ložnice do vedlejšího pokoje, od té doby spal i v noci mnohem lépe a já také.

Jinak ze začátku jsem i hodně pevně zavinovala, tak jedině usnul, ale zase časem, jak se víc rozpohyboval, tak ho to spíš obtěžovalo a vadilo.

Radila bych ještě vydržet, během toho čtvrtého a pátého měsíce se víc rozpohybuje, začne se víc zajímat o okolní svět, což ho také víc unaví a lepší se to :)

Příspěvek upraven 20.12.17 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
20.12.17 13:08

Nám pomohlo zavinování a dudlík. Potom stačilo dceru držet za ruku a hladit…a teď ve dvou letech usíná už sama :potlesk:. Dva roky jsem ji uspávala, byla u ní a nelituju toho :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
20.12.17 13:09
@Therushka píše:
Chce to ale podřídit rodinný život tomu, aby se cca první rok a půl zavedený rytmus nenarušoval, což asi není pro každého, my jsme tak ale spokojení.

Když ono někdy to podřízení rodinného života jaksi nepomáhá :nevim: Některé děti prostě bohužel řvou a řvou, některé ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
20.12.17 13:13

Naprosty souhlas s @Therushka..chce to mit pravidelny rezim, nejen vecer, ale po cely den..je pravda, ze nekomu to nemusi vyhovovat, ale nam maximalne..mam 4 leteho a 2 letou a temer od miminka usinaji bez uspavani..s dcerou to bylo problemovejsi, plakala, jen jsem ji polozila do postylky..ale povedlo se to odnaucit. kolem 3.mes jsem si rekla dost a zakousla se..dala jsem ji do postylky a byla s ni v loznici..mela jsem zasadu nevyndavat z postylky..hladila jsem, konejsila..po par dnech jsem polozila do postylky, rozloucila a sla..behem par dnu se to naucila..a hodne nam pomohlo pousteni bileho sumu a jeste vic fen..chce to mit trpelivost a kdyz uz se rozhodnes, tak nepolevit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
20.12.17 13:15

Spánek dětí je časté téma :) a věčná starost maminek. Jsem ráda, že to mám za sebou a oba kluci spí jak andílci až do rána. Trvalo to dlouho a až u druhého chlapce mi došlo, že nemá smysl to nijak lámat, snažit se ho ke spánku přimět…atd., atd. Co podle mě funguje, jsou rituály - prostě usínání v určitou dobu, určitým způsobem, eventuelne zjistit, co dětem vyhovuje - jestli čtení pohádky nebo přítomnost blízké osoby, nebo držení za ruku…nebo něco jiného, co bude tak nějak akceptovatelné pro všechny strany.
Tříměsíční brouček se podle mě teprve rozkoukává a zjišťuje, kdy je noc a kdy den a spí prostě intuitivně kdy potřebuje. Samotného bych ho spávat nenechala pokud bych teda neviděla, že to sám považuje za ideální variantu :D. Vydržte, ono to období, kdy dítě spí všelijak nebo vůbec jednou přejde a vyspíte se všichni dosytosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.12.17 13:15

Některé děti prostě takové jsou. Syn první měsíce přes den spal jen v nosítku a v noci buď na prsu, nebo na mé hrudi. I dnes, kdy je mu téměř rok, je jeho spánek nevyzpytatelný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
20.12.17 13:16

@lulu123 Já jim pouštím čističku vzduchu, ta tak mírně hučí ;) a když jsem měla ještě mlíko, tak se jim dobře usínalo při zvuku odsávačky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
20.12.17 13:40

Myslím, že už je pozdě na to, aby usl sám bez toho aby řval. Já si naučila prvního syna na uspávání a odbourala jsem to až po 2. narozeninách a taky mě to stálo nervů. Tehdy jsem ho uspávala pravidelně 1,5 hodiny. Než se naučil usínat sám, prořval dost večerů. Vydržela sem a teď už krásně usíná sám. Mladšího jsem NIKDY neuspávala, právě protože jsem se chtěla vyhnout tomu vyřvávání, co bylo u prvního syna a toho stačí položit a do 5 minut spí. Nezná ani držení za ruku u usínání, natož nějaké nošení. Teď, dokud není sám v místnosti, neusne. Je mu 1,5 roku. Váš malý bude pořád vyžadovat to, na co je zvyklý. Bez pláče to nepůjde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.17 13:47

Je to jeste maly drobek :hug: kazde mlade potrebuje citit matku a jeji blizkost a bezpeci. Mladata savcu spavaji s matkami v norach, vsichni v jednom klubku. Je to vymysl lidi, ze mala miminka maji spavat sama v pokoji, idealne usnout ihned po polozeni do postylky, aby meli rodice klid. Ty nemas nikdy problem usnout? Neni ti nekdy smutno, nebojis se sama? A ted si predstav, jak se citi ten drobek, pro ktereho jsi jediny pevny bod v zivote. On si nedomysli, ze jsi nekde vedle v mistnosti a ze se nemuze nic stat. Proste te neciti u sebe a citi se opusteny. :nevim: potrebuje te. Uzij si tu blizkost s nim, utece to rychle, trva to jen par let. Moji male je rok a tri mesice a spava se mnou v posteli od narozeni. A je to nejkrasnejsi, citit ji u sebe a divat se na tu spici tvaricku. :hug: Vyrvanim ho spat nenaucis, jen rezignuje :? Nemyslim to zle, ale je fakt jeste hodne malicky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.12.17 13:49

Jo a za sebe jeste muzu doporucit dudlik, u nas funguje i kdyz boli zoubky apod. Lehnu s malou do postele, zaduda si a spi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
20.12.17 13:53

Nase 3,5 lete a 1,5lete deti usinaji se mnou, samy ani nahodou. Prvni byl. hodne narocne miminko, prakticky jen rval, kolem 4m se to zlepsilo. Super vec je bily sum a satek na noseni :hug: bude lip
Jen prosim zadne vyplakavaci metody.
Doporucuji prosimspinkej.cz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
20.12.17 13:53

Dámy, já ale nepsala, že chci ve třech měsících zkoušet Estvillovu metodu ani, že chci aby ve třech měsících spal celou noc bez buzení na krmení, takže tyto komentáře jsou celkem zbytečné. Já chtěla vědět, jestli to měl někdo stejně a podařilo se mu naučit mimino usínat samo, to bylo celé. Samozřejmě, že vím, že to nebude ze dne na den, ale postupně. A o společném spaní mi tu taky psát nemusíte, nejsem zastáncem toho, že ještě ve dvou letech spí dítě s rodiči v posteli, ale je to každého věc takže neodsuzuji a nenabádám aby dítě poslali do pokojíčku :) Nevnucuji svůj názor, pouze se ptám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
20.12.17 14:09

Muj druhorozeny byl taky nespavec, za noc vstaval 15× a pres den se chtel chovat, jinak plakal.tak jsem koupila manducu a cely prvni rok s nim prochodila v manduce, abych uvarila, uklidila atd.vzdy jsem pockala na chvili, kdy uplne ‚vytuhnul‘ a pak se opatrne sklonila, manducu odepla a nechala ho spat na ni.ono vzdy neco trva, nez se dite pohrouzi do toho tvrdeho spanku, aby se dal nekam odlozit, je treba vyckat. myslim, ze problem vaseho detatka je ten, ze spanek je plytky a nikdy neusne uplne.pak je cely den mrzute, protoze se poradne nevyspalo.ta manduca by mohla zabrat. Treba prvorozeny syn spal na povel cele noci, manducu jsem s nim vubec nemela a treti dcera zase manducu nesnese, takze ji mam k nicemu. kazde dite je uplne jine a je treba pozkouset, co mu sedne.to vase je uplny drobecek, muj tip je, ze potrebuje citit maminku u sebe a bude vic tulivy a mazlivy, jako ten muj druhorozeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí