Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lencaaa.v
presne, naucit dite do postele je pecka
byt tebou to mimco naucim co nejdriv, jak tu nekdo psal, bez breku se to neobejde a cim bude starsi, bude to horsi.
Už se nebudu opakovat, ale po přečtení, že má miminko 3 měsíce mi spadla brada…Vždyt je to ještě drobeček ![]()
Syn 22 měsíců usíná se mnou, nebo s mužem. Někdy si vleze sám do posýlky, jndy ho jen přendáme. Spí pak ale celou noc v postýlce se mnou v pokoji. I odpledne ho uspávám, že ležím s ním na posteli. Usne do 10 min, tulíme se a já ho hladím. Neznám nic krásnějšho. Hlavně ráno, jak vstane a volá máma a dá mi pusinku. Já se naopak bojím toho, až bude chtít usínat sám. Po 3 měsících jsi už z toho zoufalá? Je to ještě miminko ![]()
No u nas teda ani 5 lety neusne sam…spi s taťkou. 20mesicni tak ta teda vylozene odmítá spat beze me. Jakmile odejdu tak spustí rev…je to otrocina, ale chodíme spat všichni ve stejnou dobu ![]()
Doporučuji knihu Slzy raného dětství. Tak maličké miminko potřebuje spoustu kontaktu. Zkoušela jste šátek nebo ergonomické nosítko? Mrkněte na stránky www.prosimspinkej.cz
Držím palce ať se brzy a snadno sžijete ![]()
Já mám tříletého syna a do dnes uspávám. Stačí mu, když si k němu lehnu, dám pusinku a pak v klidu usne
není nic hezčího mít své dítě u sebe…pak přijde období, kdy mě už nebude potřebovat ![]()
U tříměsíčního miminka mi na tom nepřijde nic divného
ba naopak, já jsem s ním chtěla být pořád…a ne ho dát do postýlky, aby pořád spinkal… ![]()
Já to nemyslela tak abych nemusela uspávat. Budu ráda když si lehneme, nechá se hladit a u toho usne. Myslela jsem to tak aby právě takto začal usínat a ne jen tím, že s ním chodím po bytě a houpu s ním v náručí…
@muchomurka3 píše:
No u nas teda ani 5 lety neusne sam…spi s taťkou. 20mesicni tak ta teda vylozene odmítá spat beze me. Jakmile odejdu tak spustí rev…je to otrocina, ale chodíme spat všichni ve stejnou dobu
Mi povídej, mám pocit že chodím spávat se slepicema a jediné co před spaním vidím, je večerníček
…áááááááááááá
@Lencaaa.v píše:
Já to nemyslela tak abych nemusela uspávat. Budu ráda když si lehneme, nechá se hladit a u toho usne. Myslela jsem to tak aby právě takto začal usínat a ne jen tím, že s ním chodím po bytě a houpu s ním v náručí…
A nemá standartně třeba 15minut předtím než usne potřebu houpat? Nepláče či nevsteká se před spaním víc? U nás to bylo každý den, cca 10 minut řevu než usnul…
Já syna jako miminko uspávala, že jsem si sedla a on na mě usnul nebo jste s ním taky chodila po bytě…je to přeci miminko, to potřebuje kontakt s maminkou ![]()
A hlavně do roka, roka a půl se spánek strašně mění. Dneska potřebuje miminko houpat a chodit po bytě, zítra bude potřebovat hladit a za týden třeba něco úplně jiného..