Jak ho přimět, aby odešel

Anonymní
1.12.25 22:19

Jak ho přimět,aby odešel

Ahoj,

vím, že to může znít hrozně, ale já nevím jak dál. Mám manžela 7 let a půl roční dítě. Náš vztah je katastrofální. Neváží si mě, řve po mě. Napadá mě (ve smyslu slovním),že jsem hrozná, k ničemu… Problém je, že je cholerik. Má světlé a stinné stránky. Já jsem zase naivní a moc hodná. Nechci, kvůli pár neshodum, ničit rodinu… Jenže poslední dobou už to je o ničem. Mám k němu nechuť, nemůžu s ním o ničem mluvit, když chci domluvit vánoce co a jak dáme, neřekne nic. Prostě jen sedí, žere a stěžuje si. Že doma je bordel - uklízím každý den, neříkám, že mám domácnost na 100%, ale starám do toho o nemocnou babičku, sama nemám čas na sebe, natož na něco jiného. Že nevarim - samozřejmě že ne. Protože když uvařím, tak tohle nejí…tak jen čekám, až přijde a rozhodně se… Chci odejít, ale nedokážu to. Bydlíme u mě. Má tu spousta věcí a když mu řeknu, když už fakt mi je zle, že chci, aby odešel, tak začne že tu má věci, že nemá kam jít a mě ho je líto. Do toho dítě… Nechci ho připravit o otce… Já prostě nevím, co mám dělat. Chci odejít - nemůžu. Vychladnu a zase jedeme dál. Před jeho rodinou si hraje na nejlepšího otce a doma na dítě kašle… Dítě nepotřebuje jen nakrmit a prebalit. Ale hrát si s ním, povídat si… :nevim:

Já už prostě nemůžu, řešit to nechce, do poradny nechce a když si relativně dupnu, je za týden stejný…jak ho prosím přimět, aby odešel sám. Abych nebyla špatná ta já?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21395
1.12.25 22:36

Vzdycky budes u nej ta spatna. I kdyby odchazel za jinou zenou, spatna budes vzdycky ty.

Ale to nevadí, to je totiz jeho problem, ne tvuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.25 22:49

@PaníBovaryová já vím, že jsem špatná ať udělám cokoli :nevim: dneska jsem ho nechala vyspat, protože šel večer do práce. Šla jsem s prckem na čtyři hodiny ven, abychom ho nerušili… A dopadlo to tak, že jsem nejhorší, že jsme ho nevzbudili dřív…říkám mu, že jsem teď v ten moment přišla…no hrozný…já fakt nevím, jak ven.

• Citovat
  • Upravit
21395
1.12.25 23:42
@Anonymní píše: Více

Mas pravo na to se doma citit dobre. Nemusis se pred nikym obhajovat, jak uklizis nebo varis. A hlavn nemusis za dospeleho muze resit jeho bydleni. Nemusi ti ho byt lito. Je to bily muz ve svete stvorenem privilegovanymi bilymi muzi, ma nejlepsi podminky se postarat sam o sebe. Jestli se mu nelibi a misto zapojeni se do domacich praci jenom kritizuje, at jde. Jeho volba. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
1.12.25 23:44

Jaky zase „sebrat otce“? Kdyz v dalsi vete pises, ze se nestara :roll: podej zadost o rozvod a dej pred nej papiry. :nevim:…jestli je tvoje nejvetsi starost, abys nebyla za tu zlou, tak na to fakt neni co rict :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
2.12.25 02:26

Já se prosě ze dne na den sbalila a odešla. Kdyby byl chlap u mě, zabalím mu, vyměním zámek a věci nechám před bytem. Někam bych na pár dní odjela. Samozřejmě, lze se rozejít normálně, ale ten druhý se taky musí normálně chovat. Můj se nechoval, odešla jsem během toho co byl v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
2.12.25 03:12

Vykašli se na to, jak budeš vypadat, když se s ním rozejdeš. Je to tvůj život. On evidentně pro rodinu stvořený není. Nečekej, že se to zlepší. Jak píšeš, být je tvůj, prostě podej žalobu, důvody máš, a jestli na to někdo bude mít nějaký názor, tvůj problém to není. Udělej to, dokud je dítě malé. Budeš mít bez něj klidné a pohodové dny a nebudeš muset s kočárkem mrznout někde venku, aby se milostpán vyspal. Ať si najde bydlení nebo ať se vrátí k rodičům. Dokud se nerozejdete, budou ho mít všichni za otce roku, když je tak přesvědčivý. Co tak čtu, ani by neuměl dítěti připravit jídlo a nakrmit ho. Ten se nepostará ani sám o sebe. Dej mu možnost, ať vidí, co dá domácnost o jednom člověku práce. Ať se předvede, machr. Tohle přece není žádný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
2.12.25 04:28
@Asta135 píše: Více

No a on zavolá zamecnika a az prijede, tak ho najdes na gauči… A pokud se utrati nejake veci, tak jeste zalobu o nahradu skody ve schránce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
2.12.25 04:29
@Pe.M.1 píše: Více

No, nejprve musi podat zadost o rozvod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
2.12.25 06:42

Musíš podat nejdřív žádost o rozvod. Až budete rozvedení můžeš nejdřív řešit legálně aby odešel, případně soudní cestou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35864
2.12.25 06:43

Ale ona nemůže vyhodit manžela na ulici. Nastuduj si zákony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12932
2.12.25 07:11

Pokud chceš, aby odešel, když on nechce, musíš se nejprve rozvést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
2.12.25 07:45
@Anonymní píše: Více

Tak první si ujasni co opravdu chceš. Takhle se jen točíš v kruhu. Jestli je to tak jak píšeš, a už v tom nechceš pokračovat, tak podej žádost o rozvod atd. Že on nechce, protože nemá žádný problém ani kam jít, jejeho věc. Nechceš připravit dítě o otce? To jako vážně? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33682
2.12.25 07:46

Je to její manžel, nemůže ho jen tak vystěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
2.12.25 07:49

To je ale protiprávní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...