Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
I přesto že jsem ve vztahu připadám si tolik sama. Svého muže nezajímám. Nechci to moc rozebirat, protože je to složité, snažila jsem se to několikrát řešit, ale většinou se to vrátí do starých kolejí. Můj muž není zvyklý mi dávat pusu jen tak, když přijde domů. Nepopřeje mi hezké ráno. Já zase naopak jsem příliš přítulná, tak alespoň objímám své děti, ale moc mi to nestačí. Nevím o co mému muži jde. Když se hadáme jde spát jinam. Já z toho nespím, on chrápe hned. Potřebuji běkoho, kdo mě trochu povzbudí. Kdo mi aspoň popřeje hezké ráno když vstávám. Máte to některá taky tak? Klidně mi můžete napsat do zpráv🌷
@Little Mouse No, je rozdil, jestli ho nezajimas nebo jen neni tzv. tlapkaci… Ale to musis vedet ty ![]()
A dřív se aspoň snažil přetvařovat kvůli tobě? Nebo byl tak nekontaktní a odtažitý od začátku? Asi jsi aspoň tušila, do čeho jdeš. Tohle mi nepřijde jako relevantní důvod rozchodu - „nepopřeje mi dobré ráno, potřebuji někoho, kdo bude takový“. Nebo jak to myslíš - abychom ti přáli do soukromých zpráv dobré ráno a psali povzbuzení? ![]()
@Little Mouse píše: Více
Mam to to same ale. opacne, jsme od sebe. Takze nevim, jestli te to povzbudi…
@teroonka píše: Více
Tak od partnera je to rozhodne slusne a hezke gesto, rict si po probuzeni hezke ráno nebo vecer dobrou, plus nejake ty intimnosti..my kontaktní to tak proste mame…
@Andelskej_Satan píše: Více
ale to je v pořádku a pro mě taky norma! Právě proto bych si nevybrala za partnera muže, který je kontaktní pouze 10minut sexu. Zakladatelka aspoň tušit musela, koho si bere, proto chtít ho teď měnit je asi nereálné.
Příklad. On by umyl nádobí, vůbec mu to nevadí - ale má problém u toho dodržet přesně stanové pořadí, odměřovat jar na ml a nádobí pak srovnat podle velikosti.
Ve výsledku udělá všechno proto, aby se tomu vyhnul.
Máte spolu děti, tedy předpokládám, že jste spolu delší dobu. Co se změnilo, že by se takto odtáhl?
Nebo byl takový celou dobu? Ale pak by zase asi nebyla společná rodina.
Mně třeba doteky vyloženě vadí, ale to je konzistentní fakt. Nezmění se to ze dne na den
Taky nejsem romantický typ, takže pusa, objetí, či přitulení k manželovi, bývá z mé strany opravdu výjimečné. Nedej Bože říct mu Miluji tě
. To je opravdu tak jednou ročně. Za to ale máme často divoký a vášnivý sex
.
Nebyl takový vždycky? Tito studení čumáci by nezvládli svou přirozenou povahu potlačovat dlouhodobě. On se nezmění, i kdyby chtěl. Vím, o čem píšu. Já jsem podobná. Partnerovi city projevuju, ale vůči okolí to nedokážu. Jsem taková odtažitá.
Je to problém už od začátku. On se zase jako nebrání když mu chci dát pusu já nebo ho chci obejmout. Ale samotného ho to nebere. Já nevím jak to mám popsat. Je to složitější na pochopení. Proč s ním jsem, proste dříve jsem netušila, že mi to bude s odstupem času zase tak vadit. Já si myslela, taky že si třeba zvyknu a nebo že ho to naučím, ale vždycky to trvá jen chvilku a pak ho to zase přejde. Ani nevím, jestli ještě ke mě vůbec něco cítí.
Pak se mě ptá, že se málo směju, že mu připadám, že nejsem spokojená. Kupuje mi čokošku když přijde z nákupu, ale mě by prostě daleko větší radost udělala pusa.
Když mi kamarád dá pusu na přivítanou, nebo mě pohladí po rameni kolega z práce, tak mi to hned zvedne náladu. Prostě cítím tu potřebu, že to je přesně to, čeho mám nedostatek.
Možná mě napadá, jestli tu někdo nezažil něco podobného.. a pomohl mi najít nějaké lepší řešení než se rozvezt nebo si hledat milence.
Příspěvek upraven 01.12.25 v 20:45
Já to taky nedělám a se mnou dalších x lidí
! Prostě, někdo není na takové romantické gesta a už ho nikdy nepřevychováš.
To se nezmění. On ti tu cokosku dává místo té pusy. Je to stejné gesto - myslím na tebe a mám tě rád.
Buď ho budeš muset brát takového jaký je nebo půjdete časem do konfliktu - ty budeš frustrovaná, on zpruzely.
Kup si třeba kočku, můžeš si potřebu někoho mazlit řešit na ní
@Tichošlápek píše: Více
No, jen aby to neznamenalo: „Jsi hubená, měla bys přibrat.“