Jak jet v Praze do porodnice?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
578
27.10.12 05:16

Jak jet v Praze do porodnice?

Mám takovou legrační otázku: Budu rodit v Praze, když budu mít kontrakce ve všední den, přes den, kdy je manžel v práci a dopravní špička a nepraskne mi voda a nebude to úplně akutní, jak mám jet do porodnice? :D Mám to přes celý město, než by se muž vrátil z práce a dojeli tam, zabere to min. 1,5 hod. Kdyby mi třeba praskla voda, asi bych zavolala sanitku, ale takhle? Přemýšlím i o tramvaji (prý jsem blázen). Jak jste to udělaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21895
27.10.12 06:09

Tak pokud ti nepraskne voda a jen zacnou kontrakce, tak staci, aby manzel dojel z te prace :nevim:.Stejne se nejezdi hned, ale az kdyz jsou pravidelne, tak po peti minutach, coz muze byt i po nekolika hodinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
27.10.12 06:22

A proč budeš rodit tak daleko? Já řeším podobný problém, proto jsem si vybrala porodnici nejbližší… Ale moje ráda zní: poptej se v porodnici na prevozovou sanitu. Nebudeš zatěžovat záchranný systém, ale bezpečně dojedeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.10.12 07:31

Po prasknutí vody máš být v porodnici do dvou hodin, když začnou nejdřív kontrakce, tak to taky není úplně fofr, takže myslím, že to s mužem v klidu zvládnete…
A kdyby se to tvářilo jako jo akutní a rychlé, tak bych volala sanitu.

Tou tramvají moc nevím, s prasklou vodou - může to téct fakt hodně, tak s ručníkem mezi nohama asi nepojedeš… Se slabýma kontrakcema třeba i jo, ale zas nevíš, kdy se zesílí nebo k nim rupne ta voda. Navíc tahat s sebou tašku :think:
Plus slabé kontrakce nemusí nic moc znamenat, třeba by tě poslali domů a zas se plahočit :nevim:
To už třeba taxi raděj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
27.10.12 07:49

Jéé, já jsem taky z Prahy a třetí dítě jsem rodila ve Vrchlabí. Když začly kontrakce, tak jsem odvolala manžela z práce, než si dodělal potřebné a přijel, drbala jsem s holkama na netu (děcka byly u babičky, kdyby nebyly, zavolala bych tu). Když přijel, tak se najedl, pak jsme vyrazili a řádně jsem porodila teprve v nemocnici.

Hele fakt, normálně: až budeš mít pravidelné stahy, zavolej si manžela a těch 1,5 hodiny je fakt nic, zpravidla je porod daleko delší. Pokud by se ti dítě rodilo překotně, tak si zavolej erzetu, oni tě dopraví. Hromadnou dopravou bych nejezdila, já se při stazích docela kroutila a (když nic jiného) nehodlám dělat spolucestujícím divadlo. A z představy, že mi třeba praskne voda a nějaký informovaný blbec začne dělat v tramvaji paniku nebo mi bude chtít pomáhat porodit, to by mě asi jeblo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
27.10.12 08:22

Já jsem jela do porodnice U Apolináře z Černého mostu metrem :palec: No, stejně nemáme auto..jinak, kdyby nejelo, uvažovali jsme nad taxíkem. Jela jsem, až když jsem měla kontrakce po 8 minutách a v pohodě jsem to stihla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
27.10.12 08:40

Ja mela uz za hodinu kontrakce po trech minutach takze ja bych to tramvaji teda nedala… Takze ja jsem pro sanitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
27.10.12 08:42
@adhelaid píše:
A proč budeš rodit tak daleko? Já řeším podobný problém, proto jsem si vybrala porodnici nejbližší… Ale moje ráda zní: poptej se v porodnici na prevozovou sanitu. Nebudeš zatěžovat záchranný systém, ale bezpečně dojedeš…

Jak tak daleko? Zakladatelka píše, že než přijede manžel z práce a dojedou tam, tak je to 1,5 hodiny, tj. cca 40 minut na jednu cestu, to mi v Praze a ve špičce nepřijde jako nijak daleko… my jsme naposled jeli na UTZ hodinu a čtvrt, ano, kdyby se jednalo o porod, tak asi pojede partner jako čuňátko a bylo by to o něco rychlejší, ale je otázka o kolik :think:
A převozová sanita je na prd, těžko někdo umí nahlásit na jaké datum a hodinu ji potřebuje a pokud není objednaná, tak to by člověk do porodnice došel pěšky, než převozovka přijede…

@Altche souhlasím s @Les2311 buď to bude normální porod a pak to s manželem v pohodě stihnete, nebo to bude porod jak u mě a pak prostě zavoláš tu erzetu…
Jinak já uvažuju ještě o tom, že bych dojela sama autem, možná jsem blázen taky, ale nějak si neumím představit jak bych s případnou erzetou řešila starší dítko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
27.10.12 08:52

Já bych měla radši někde číslo na ten taxík (popřípadě ta sanitka). Já rodila za 3,5 hodiny od doby, co jsem si řekla, že to je ono, a že musíme do porodnice. A to než jsme se vykopali z domu, než proběhnou vyšetření…někdy to je vážně rychlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
27.10.12 08:54

MHD bych to nedala, ta voda může prasknout kdykoli a uprostřed tramvaje bys asi mírně řečenu poněkud vzbuzovala zájem okolí. :lol:
Kdyby nebyl manžel, tak investovat do taxíka, případně jak někdo radil zkusit nemocniční sanitní systém. Klasickou záchranku bych viděla jako krajní možnost - při krvácení nebo jiné krizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101531
27.10.12 08:56

@Saman Já porodila za cca půl hodiny po tom, co jsem vyhodnotila, že to co cítím je kontrakce :mrgreen: na řešení toho, jestli jsou nebo nejsou pravidelné jsme se nedostali… ale tím nechci strašit, tohle nebývá zrovna klasický průběh porodu.
Malý je tedy narozený v porodnici, ale to jen protože jsem tam zrovna byla pozvaná na monitor a pan doktor správně vyhodnotil, že už mě domů nepustí, že si mám jen nechat přivést věci, což přítel stihl tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
27.10.12 09:02

Řešila bych to dle situace a měla připraveno více možností. Prioritou by byl pro mě asi partner a odvoz autem. A kdyby to postupovalo jo rychle, tak raději sanitkou s doktorem než jen převozkou bez vybavení a lékaře. Z taxíka bych měla obavu, že taky bude někde trčet v zácpě a co potom.
Jinak OT - @j.a.n.i1 kdyby něco, tak máš přece nás blízké sousedy, kteří se Ondráška rádi ujmou :)

• Citovat
  • Upravit
101531
27.10.12 09:04

@zichisek Rozhodně, nechám jim ho na ulici před domem, až pojedu kolem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
27.10.12 09:05
@suwari píše:
Já jsem jela do porodnice U Apolináře z Černého mostu metrem :palec: No, stejně nemáme auto..jinak, kdyby nejelo, uvažovali jsme nad taxíkem. Jela jsem, až když jsem měla kontrakce po 8 minutách a v pohodě jsem to stihla.

Nj, já třeba ani u jednoho dítěte stahy po osmi minutách vůbec neměla… začínaly mi na pěti a velice rychle přešly na tři… cheche, při tom, jak jsem se při nich kroutila, bych v MHD spolucestujícím předváděla docela dobrý tanec u tyče :palec: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
27.10.12 09:11

V kontracích bych na tu tramvaj ani nedošla a to byl jen úplný začátek, ale jinak za normálních okolností se stihne manžel doma ještě najíst a převléknout než pojedete. Neboj. Jinak pro případ vody jsem měla nachystanou přebalovací podložku pod sebe do auta nebo taxiku a ručníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková